استاد تمام جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

میانگین سنی ابتلا به سرطان پستان در ایران به نسبت میانگین جهانی پایین‌تر است

استاد تمام جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میانگین سنی ابتلا به سرطان پستان در ایران به نسبت میانگین جهانی پایین‌تر است، به طوری که متوسط سنی ابتلا به بیماری در ایران، بین ۴۵ تا ۴۸ سال است و این منجر به این می‌شود که خانم‌ها در سنین فعال و جوان مبتلا به بیماری شوند.

دکتر آسیه سادات فتاحی معصوم،۲۳ آبان ماه، در حاشیه اولین روز برگزاری کنگره بین‌المللی جراحی سرطان ایران که در مشهد برگزار شد،  اظهار کرد: سرطان پستان در کل جهان و از جمله در ایران، رتبه اول سرطان در بانوان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: میانگین سنی ابتلا به سرطان پستان در ایران به نسبت میانگین جهانی پایین‌تر است و  طبق آمارهایی که در خراسان منتشر شده است، این میانگین در خراسان هم پایین است؛ متوسط سنی ابتلا به سرطان پستان در ایران بین ۴۵ تا ۴۸ سال است  که در خراسان  هم همین میزان است و این منجر به این می‌شود که خانم‌ها در سنین فعال و جوان مبتلا به بیماری شوند.

این فلوشیپ جراحی سرطان در پاسخ به ایسنا مبنی بر دلیل پایین بودن میانگین سنی ابتلا به سرطان پستان در ایران و در خراسان گفت: یکی از دلایل طبق آمارهایی که وزارتخانه اعلام کرده است، ممکن است به دلیل هرم سنی ما باشد؛ در دهه ۶۰  جمعیت زیاد شد و حالا این افراد به سن میانسالی رسیدند  و همین باعث شده هرم سنی ما به سمت استوانه‌ای سوق پیدا کند  و تعداد افراد با سن متوسط در جامعه زیاد است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، تفاوت‌های ژنتیکی و محیطی هم موثر است از جمله اینکه سبک زندگی ما به سمت سبک غربی متمایل شده است، مثلا فرزندآوری در سنین بالاتر است، تعداد حاملگی‌ها کمتر شده و اینها از عوامل خطر سرطان هستند که در ابتلا به سرطان در سنین پایین موثر است.

دکتر فتاحی معصوم در زمینه درمان سرطان خاطرنشان کرد: عمده درمان‌های سرطان پستان، از  جمله جراحی و درمان‌های سیستمیک مثل شیمی‌درمانی و پرتودرمانی در ایران و خصوصا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام می‌شود و درمان‌های به روز همه قابل انجام است.

استاد تمام جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هدف ما در سرطان  پستان، آگاهی‌بخشی به جامعه است که سرطان  را در مراحل اولیه کشف کنیم، چون با کشف بیماری در مراحل اولیه، امکان درمانهای زودهنگام و بسیار موفق را داریم، حتی ممکن است تا ۹۸ درصد به طول عمر طبیعی بیمار کمک کنیم.

وی افزود: معاینات مرتب و انجام ماموگرافی بعد از ۴۰ سالگی و یا مراجعه به پزشک چنانچه افراد سابقه فامیلی ابتلا به بیماری در خانواده  داشته باشند، در تشخیص زودهنگام موثر است و در این مرحله چنانچه بیماری تشخیص داده شود،  کمک می‌کند درمان‌های  موثر و کم‌تهاجمی‌تر داشته باشیم، به طوری که عوارض درمان نیز کم خواهد شد.

گفتنی است، سومین کنگره بین‌المللی جراحی سرطان ایران ۲۳ تا ۲۵ آبانماه در مشهد در حال برگزاری است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403082317418
  • خبرنگار : 50355