تحولات غزه و لبنان؛ محور رایزنی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر

وزیران خارجه قطر و مصر امروز (چهارشنبه) در جریان گفت‌وگوی تلفنی با یکدیگر تحولات غزه و لبنان را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه قطر اعلام کرد، بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر با شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر و وزیر خارجه قطر تماس تلفنی برقرار کرد.

براساس گزارش شبکه خبری الجزیره، وزیران خارجه قطر و مصر در جریان این گفت‌وگوی تلفنی درخصوص تحولات غزه و لبنان به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

وزیران خارجه مصر و قطر شماری از موضوعات مهم و مورد توجه دو کشور را نیز مورد بررسی قرار دادند.

بدر عبدالعاطی و محمد بن عبدالرحمان آل ثانی همچنین به بررسی روابط دوجانبه و همکاری میان دو کشور قطر و مصر و راه‌های حمایت و تقویت آن پرداختند.

دو طرف طی این تماس تلفنی همچنین درخصوص تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه و امدادی به سرتاسر نوار غزه بدون هیچگونه مانعی گفت‌وگو کردند.

پیشتر کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که مصر و قطر بخشی از مذاکرات برای رسیدن به توافق میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی هستند و آمریکا می‌خواهد به تلاش‌ها برای رسیدن به توافقی درباره آتش‌بس در نوار غزه و تبادل اسرا ادامه دهد.

قطر شنبه اعلام کرد تا زمانی که رژیم صهیونیستی و حماس آمادگی و عزم خود را نشان ندهند، میانجیگری خود را به حالت تعلیق درخواهد آورد. این در حالیست که رژیم صهیونیستی بارها با تعیین شرط و شروط‌های جدید در روند مذاکرات کارشکنی کرده و زیر بار توقف عملیات‌هایش نمی‌رود. حماس بارها آمادگی خود برای رایزنی را اعلام کرده است.

در همین حال ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر گزارش‌ها درباره تعطیلی دفتر حماس در دوحه را تکذیب کرد.

علی‌رغم ادامه تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر و مصر برای ماه‌ها و ارائه پیشنهادهای توافقی یکی پس از دیگری برای پایان دادن به جنگ در غزه و تبادل اسرا، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنان به تعیین شروط جدید از جمله «تداوم کنترل بر صلاح‌الدین (فیلادلفیا)، محور مرزی بین غزه و مصر و گذرگاه رفح در غزه و ممانعت از بازگشت ساکنان از جمله مبارزان مقاومت به شمال غزه (از طریق بازرسی از افراد به واسطه کریدور نتزاریم در مرکز نوار غزه) ادامه می‌دهد.

دور قبلی مذاکرات آتش‌بس که در دوحه و با میانجیگری آمریکا، مصر و قطر میان نمایندگان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی انجام شد، طبق گفته منابع مطلع کشورهای میانجی و حماس، به دلیل کارشکنی‌های نخست‌وزیر این رژیم در این مذاکرات به واسطه تعیین کردن شروط جدید و پاسخ ندادن به پیشنهادات میانجی‌ها، نتیجه ملموسی در پی نداشت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403082317348
  • خبرنگار : 71588