تحقیق ارتش رژیم صهیونیستی درباره ۱۶ حمله در شمال غزه؛ سرپوشی بر جنایات

روزنامه عبری «هاآرتص» به نقل از منابع امنیتی فاش کرد که اظهارات سطح سیاسی درباره عدم اجرای طرح ژنرال‌ها در شمال غزه، واقعیت ندارد.

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «هاآرتص» به نقل از منابع امنیتی نوشت آنچه سطوح سیاسی درخصوص عدم اجرای طرح ژنرال‌ها در شمال غزه می‌گویند، بیانگر واقعیت نیست.

براساس گزارش شبکه العربی، این روزنامه عبری همچنین نوشت از ارتش رژیم صهیونیستی درخواست شده است شهرها و روستاهای نوار غزه را از ساکنانش تخلیه کند.

طبق نوشته این روزنامه، ارتش رژیم صهیونیستی برای تخریب منازل در جبالیا به‌صورت هدفمند و سیستماتیک تلاش می‌کند.

روزنامه عبری هاآرتص به نقل از افسری در ارتش رژیم صهیونیستی فاش کرد آنچه از سربازان اخیرا خواسته شده است انتقال ساکنان به سمت جنوب غزه و تخریب منازل است.

در همین رابطه، ارتش رژیم صهیونیستی تحقیقات درخصوص ۱۶ حمله علیه مدارس، پناهگاه‌ها و منازل اسکان آوارگان در شمال غزه از زمان آغاز عملیات نظامی خود در شمال این باریکه در پنجم اکتبر را آغاز کرده است و ناظران بر این باورند که این تحقیقات صرفاً پوششی برای جنایت‌های جنگی گسترده‌ علیه غیرنظامیان تحت محاصره در این منطقه و سرپوش گذاشتن بر تخلفات و نقض‌ها و کاهش موج انتقادات و پیگردهای قضایی بین‌المللی است.

روزنامه «هاآرتص» در گزارشی نوشت حملاتی که ارتش رژیم صهیونیستی درخصوص آن تحقیق می‌کند مربوط به دوره ۲۱ اکتبر گذشته تا دوم نوامبر کنونی است که در نتیجه آنها صدها تن شهید و زخمی شدند و این تحقیقات براساس سازوکار تحقیقات داخلی ارتش و تحت نظارت ستاد کل ارتش این رژیم انجام خواهد شد.

این روزنامه عبری همچنین فاش کرد از زمان آغاز عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به شمال نوار غزه در پنجم اکتبر، تقریبا روزانه صحنه‌های کشتار غیرنظامیان تکرار شده و طبق آمارهای سازمان ملل، بیش از هزار تن در این منطقه از جمله در شهرهای جبالیا، بیت حانون و بیت لاهیا طی پنج هفته گذشته به شهادت رسیده‌اند. بیشتر آنها طی حملات به ساختمان‌های مسکونی، پناهگاه‌های موقت و مراکز عمومی شهید شده‌اند که به‌رغم درخواست ارتش از آنها برای رفتن به سمت جنوب در شمال این باریکه باقی مانده بودند.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه فاش کرد برخلاف ابتدای جنگ، ارتش به ندرت اهداف یا جزئیات حملات خود را در شمال نوار غزه اعلام کرده و همچنین هیچ‌گونه عکس یا فیلمی مبنی‌ بر کشف و ضبط سلاح یا کشف تونل‌های حماس در این منطقه ارائه نکرده است. ارتش در توجیه آمار قربانیان با مشکل مواجه است و بر این اساس تصمیم گرفته شده که دست‌کم ۱۶ حمله از طریق سازوکارهای تحقیقات وابسته به ارتش مورد بررسی و تحقیق قرار بگیرد.

در این گزارش آمده است این تحقیقات زمانی انجام می‌شود که این ظن وجود داشته باشد که استفاده از زور و قدرت متناسب نبوده یا استانداردهای قوانین بین‌المللی زیر پا گذاشته شده است. نتایج تحقیقات نهایی به دادستان کل نظامی ارائه می‌شود و او تصمیم می‌گیرد که آیا تحقیقات جنایی را آغاز کند یا خیر. سازمان‌های حقوق بشر در خصوص جدیت این مکانیسم تردید دارند.

طبق این گزارش، سازوکار تحقیق وابسته به ستاد کل ارتش برای دفع فشارهای بین‌المللی در مورد پیگرد نظامیان ارتش به دلیل ارتکاب جنایات جنگی ایجاد شد، زیرا طبق قوانین بین‌المللی تحقیقات داخلی از انجام تحقیقات موازی بین‌المللی جلوگیری می‌کند.

طبق گزارش موسسه حقوقی «یش دین» رژیم صهیونیستی در ژوئیه گذشته از میان ۶۶۴ پرونده که در چارچوب این سازوکار قبل از جنگ کنونی مورد بررسی قرار گرفت، تنها در ۶ درصد این موارد، تحقیقات کیفری آغاز شد و تنها در یک مورد کیفرخواست صادر شد که مربوط به سربازانی بود که از خانه‌ای در غزه اموالی را به سرقت برده بودند.

از پنجم اکتبر ارتش رژیم اشغالگر عملیات نظامی گسترده‌ای را در شمال نوار غزه به ویژه اردوگاه جبالیا و بیت لاهیا با هدف تخلیه این منطقه و کوچاندن ساکنان آن آغاز کرده است.

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده است که این عملیات تاکنون به شهادت ۱۸۰۰ فلسطینی و کوچ اجباری هزاران تن منجر شده است.

اشغالگران صهیونیست ارائه کمک به ده‌ها هزار تن را که در این منطقه تحت محاصره قرار دارند، قطع کرده‌اند و این مسئله باعث شده کارشناسان بین‌المللی نسبت به وقوع قحطی زودهنگام در این منطقه هشدار بدهند.

ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه می‌دهد و نزدیک به ۴۰ روز است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرال‌ها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه را محاصره کرده است.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعمل‌های دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه می‌دهد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403082317322
  • خبرنگار : 71588