مایک هاکبی: الحاق کرانه باختری در دوره ترامپ یک احتمال است

نامزد مدنظر دونالد ترامپ به‌عنوان سفیر بعدی ایالات متحده در سرزمین‌های اشغالی می‌گوید که الحاق کرانه باختری «البته» یک احتمال است، اما خاطرنشان می‌کند که او کسی نیست که سیاست‌گذاری می‌کند.

به گزارش ایسنا، در شرایطی که بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، وزیران صهیونیست تندرو لفاظی‌هایی درباره الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری و تحت کنترل درآوردن آن مطرح می‌کنند، «مایک هاکبی» گزینه رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به‌عنوان سفیر آمریکا در اراضی اشغالی با ادبیاتی که خوشایند جناح راستگراست درباره این منطقه فلسطینی سخن گفت.

هاکبی در گفت‌وگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «خب همانطور که می‌دانید من اغلب به یهودا و سامره (کرانه باختری) می‌روم. من همچنین بسیار معتقدم که مردم اسرائیل سزاوار یک کشور ایمن و امن هستند و هر کاری که بتوانم انجام دهم که به آن کمک کند، برای من یک افتخار بزرگ خواهد بود.»

همچنین از هاکبی این سوال پرسیده شد که آیا الحاق کرانه‌ باختری (به سرزمین‌های اشغالی ۱۹۴۸) در دولت دوم ترامپ احتمال دارد یا خیر.

سفیر مدنظر ترامپ گفت: «خب البته من سیاست‌ها را اتخاذ نخواهم کرد، من سیاست رئیس‌جمهور ترامپ را اجرا خواهم کرد، اما او قبلا هم در اولین دوره ریاست جمهوری خود نشان داده که هرگز رئیس‌جمهوری در آمریکا نبوده است که به اندازه او در تضمین درک حاکمیت اسرائیل مفید بوده باشد؛ از انتقال سفارت، به رسمیت شناختن بلندی‌های جولان و "اورشلیم" (بیت‌المقدس) به‌عنوان پایتخت، هیچکس بیش از رئیس‌جمهور ترامپ کار انجام نداده است و من کاملا انتظار دارم که این روند ادامه پیدا کند.»

وقتی از هاکبی در مورد امکان بازسازی شهرک‌های صهیونیست‌نشین در غزه سوال شد، او گفت: «خب، من زمانی برای بررسی آن نداشتم و تکرار می‌کنم که وظیفه من تعیین سیاست نیست، بلکه وظیفه من اجرای آن است.»

هاکبی همچنین می‌گوید که «بسیار مفتخر» است که ترامپ از او خواسته تا این نقش را ایفا کند. او می‌گوید: «این یک فرصت فوق‌العاده است تا بتوانم کشورم را در سرزمینی (فلسطین اشغالی) نمایندگی کنم که از زمانی که برای اولین بار در ژوئیه ۱۹۷۳ به آن سفر کردم، آنجا را دوست داشتم.»

مایک هاکبی ۶۹ ساله، یکی از سرسخت‌ترین حامیان جامعه مسیحی انجیلی از رژیم صهیونیستی است. او اولین غیریهودی است که پس از انتخاب «جیمز کانینگهام» توسط جورج بوش پسر، رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۰۸، برای این پست نامزد شده است.

اظهارات هاکبی در شرایطی مطرح می‌شود که سه منبع آگاه گفتند که حداقل ۲ مقام در دولت قبلی دونالد ترامپ به وزرای ارشد رژیم صهیونیستی هشدار داده‌اند که تصور نکنند رئیس‌جمهور منتخب آمریکا از الحاق کرانه باختری در دوره دوم ریاست جمهوری خود حمایت خواهد کرد.

نشریه «تایمز» رژیم صهیونیستی گزارش داد، اگرچه این پیام در جلسات و گفت‌وگوهای جداگانه‌ای ارائه شده که در ماه‌های منتهی به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر برگزار شد، اما به نظر نمی‌رسد اعضای کابینه راست افراطی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی منصرف شده باشند.

روز دوشنبه، «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی تندرو رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «به لطف بازگشت ترامپ به قدرت، سال ۲۰۲۵ سال اعمال "حاکمیت" در یهودا و سامره [کرانه باختری] خواهد بود.» علاوه بر این، «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم طی روزهای گذشته گفته بود که «اکنون زمان "حاکمیت" است.»

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403082317253
  • خبرنگار : 71402