به گزارش ایسنا، آکسیوس در گزارشی درباره بازگشت ترامپ و نگرانی محافل علمی آمریکا از تبعات آن مینویسد: تلاشهای بهداشت و درمان در دوران پاندمی کرونا با انتشار یکسری اطلاعات نادرست و بی اعتمادی به تحقیقات علمی تضعیف شد اما فرار مغزها از بخشهای علمی برتر آمریکا میتواند تحقیقات را متوقف کند و دانش نهادی را در سازمانهایی مانند سازمان غذا و دارو، موسسه ملی بهداشت و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها منحل کند.
یک هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۵ نوامبر، نگرانیها درباره فرار نخبگان به ویژه از سازمان غذا و داروی فدرال آمریکا به شدت گسترش یافته است.
یکی از مقامهای ارشد سابق سازمان غذا و داروی آمریکا در این باره میگوید: «اگر شما این فرار بزرگ مغزها یا افراد مجرب را داشته باشید، خواهید دید که چه اتفاقی میافتد.»
به نوشته آکسیوس اما دانشمندان حرفهای میتوانند بمانند و از مداخله منصوبان سیاسی که میتواند کار آژانسها را تضعیف کند، جلوگیری کنند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا گفته که به «رابرت اف.کندی جونیور» از اعضای تیم انتقالی خود اجازه میدهد تا درباره غذا و دارو سختگیری کند و جمهوری خواهان به صورت گسترده به دنبال ایجاد اصلاحاتی در مرکز جلوگیری و کنترل بیماریها و ایجاد تغییراتی در موسسه ملی سلامت پس از کرونا هستند.
رابرت کندی جونیور گفته که تمامی ادارات سازمان غذا و داروی فدرال آمریکا باید منحل شده و آژانسهای سلامت باید پاکسازی شوند.
این رویکرد از سوی ترامپ یک شبه اتفاق نیفتاده است. کارمندان آژانسهای بهداشت و درمان آمریکا در اولین دور ریاست جمهوری او با یکسری مشکلات روبرو بودند و واکنش گسترده به همهگیری کرونا، موجی از احساسات ضد علم و ضد واکسن را ایجاد کرد.
منصوبان ترامپ در گزارشهای آژانس فدرال مداخله کردند، اطلاعات علمی را سرکوب و در راهنماییها در طول همه گیری مداخله کردند.
یکی از مقامهای سابق دولت بایدن که در دوران کرونا برای آژانسهای بهداشت و درمان آمریکا کار میکرد، گفت: «وقتی من آمدم، نیروها در سازمان غذا و دارو هنوز شوکه بودند. تاثیر حرفهای ترامپ در دوران کرونا و استفاده از هیدروکسی کلروکین برای درمان، باعث ایجاد سردرگمیها در کادر درمان شده بود.»
ترامپ همچنین وعده داده که اخراج کادر فدرال را آسانتر میکند؛ مسالهای که او تلاش کرد تا در پایان دور نخست ریاست جمهوری خود انجام دهد اما با یک دستور اجرایی توسط بایدن این وعده ناکام ماند.
از سوی دیگر «تام فریدن» که در دولت باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا مدیر مرکز کنترل و جلوگیری از بیماریها بود، میگوید: «فکر میکنم بعضی صحبتهایی که میشود، میتوانند مثبت باشند. اگر در مورد مهار تاثیرات نامناسب شرکتها، دریافت غذاهای ناسالم از جمله نوشابه در برنامههای تغذیهای و توقف تبلیغات مستقیم به مصرف کننده فکر میکنید، این موارد مثبت هستند.»
با این حال، باید در نظر گرفت که همزمان با شکل گیری و معرفی کابینه ترامپ، برخی از کارشناسان و ناظران اوضاع را در مسیر بدتر شدن میبینند.
«لارنس گاستین»، کارشناس حقوقی سلامت جهانی در دانشگاه جورج تاون گفت: «دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها علاقهای به تجربه چهار سال دیگر در دولت ترامپ ندارند.»
وی همچنین پیش بینی کرد که شاید استعفای گسترده دانشمندان را در آمریکا شاهد باشیم و افزود: «ماهیت و خواسته برای استخدام و جذب بهترین دانشمندان با مشکل روبرو میشود.»
حتی اگر ترامپ مستقیما در امور دانشمندان و علم مداخله نکند، او و متحدانش میتوانند کمیتههای مشاوره فدرال و گروههای متخصص را با افراد همفکر تشکیل دهند و از توصیههای آنها برای تحت فشار قرار دادن آژانسها در مورد مسائلی مانند تغذیه یا واکسن استفاده کنند.
البته یکسری هم نسبت به فرار مغزها مطمئن نیستند.
یکی از کارمندان ارشد سابق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها گفت: «این مرکز در طول چند سال گذشته با بیماری کووید روبهرو شد و من تعجب نمیکنم اگر کارمندان تصمیم به ترک این موسسه بگیرند، اما فکر نمیکنم که مهاجرت دستهجمعی رخ دهد زیرا اکثریت قریب به اتفاق کارمندان در مرکز، این را یک شغل و یک ماموریت مادام العمر برای خود میدانند.»
همچنین یکسری موانع برای جلوگیری از منصوب شدن برگزیدگان سیاسی وجود دارد که سیاستها و فرآیندهایی هستند که کارکنان حرفهای میتوانند به ویژه در سازمان غذا و داروی فدرال از آنها پیروی کنند.
«ریموند جیمز» تحلیلگر موسسه «کریس میکینز» که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ فعالیت میکرد، درباره رابرت کندی جونیور گفت: «سناریوی محتملتر این است که آنها فقط او را تضعیف کنند و منتظر بمانند خودش برود. راههای بیشماری هست که میتوانید کار خودتان را به دلخواه انجام دهید.»
بر اساس گزارش ۲۰۲۳، سازمان غذا و داروی فدرال در حال حاضر برای حفظ فضای کاری خود به دلیل انباشت نیرو و پرداخت کم با مشکل روبروست.
منصوبان سیاسی برای اجرای دستور کار خود به کارکنان شغلی متکی هستند و دانستن نحوه کار در بوروکراسی فدرال دانش نهادی است که به دست آوردن آن آسان نیست. اتکا به کارکنان حرفهای به ویژه در یک بحران جدی و تهدید بحران بسیار واقعی است.
یکی از مسئولان سابق دولت بایدن گفت: « اگر شما رابرت اف کندی جونیور باشید اولین کسی که قرار است با آن تماس بگیرید، کیست؟ شما با افراد حرفهای تماس میگیرید و میگویید، به من کمک کنید این مشکل را حل کنم.»
یکی از اولین نشانههای نحوه عملکرد سازمان غذا و داروی فدرال میتواند در دسترس بودن داروی سقط جنین «میفپریستون» باشد که به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد که یک هدف کلیدی برای محافظهکاران ضد سقط جنین است.
این نشانه اولیه نقشی خواهد بود که سیاست مجاز به ایفای آن در تصمیم گیریهای نظارتی است و اینکه چقدر به سالها شواهد علمی انباشته شده اهمیت داده میشود.
انتهای پیام