به گزارش ایسنا، منابع دیپلماتیک عربی به روزنامه الاخبار گفتند چندین کشور عربی از جمله قطر، مصر و حتی کویت و اردن نسبت به افزایش روند اظهارات طرفهای لبنانی درباره آینده حکومت در لبنان و احتمال تلاش برای یک کودتا ابراز نگرانی کردهاند. آنها اشاره مستقیمی به اقدامات «سمیر جعجع» رهبر حزب «نیروهای لبنانی» کردهاند.
این منابع گفتند که این کشورها بر جلوگیری از تشکیل یک ائتلاف سنی به رهبری جعجع که پیک پروژه کودتای سیاسی است تاکید کردهاند زیرا آن را تهدیدی برای توافق طائف و تلاشی برای اصلاح آن نه لزوما با ایجاد یک قرارداد اجتماعی جدید بلکه به شکلی پنهان که منجر به برهم زدن توازن حاکم بر کشور میشود، میدانند.
براساس اطلاعات الاخبار، قبل از نشست اخیر معراب در یازدهم ماه میلادی گذشته، تماسهای دیپلماتیک گستردهای از سوی اعراب با گروههایی از جمله حزب الکتائب و تعداد زیادی از نمایندگان اهل سنت از جمله نمایندگان فراکسیون اعتدال و نمایندگان بلال الهاشمی و فواد مخزومی و همچنین برخی از نمایندگان تغییر صورت گرفت و از آنها خواسته شد در جلسه شرکت نکنند. مسئولین این تماسها موظف بودند پیشنهادات و راهکارهایی را به نمایندگان ارائه دهند تا بتوانند از طریق آن در این دیدار شرکت نکنند. پس از آن اهل سنت جلسه را تحریم کردند اما با مشارکت «اشرف ریفی» این تحریم نقض شد.
به گفته منابع الاخبار، کشورهای نگران عربی به همه کسانی که با آنها تماس برقرار کردهاند توصیه میکنند که خود را از جعجع و سخنرانی «افراطی، ضد سیاسی و بی ارتباط با واقعیت» او متمایز کنند، به خصوص که این اعتقاد ناشی از این باور است که اهل سنت پس از غیبت سعد حریری در وضعیت ضعف، فروپاشی و خلأ در سطح رهبری به سر میبرد.
این منابع گفتند جعجع طوری عمل میکند که گویی حزبالله مشغول جنگ است و دغدغه آوارگان و فشارها و محاسبات باعث میشود از ورود به هر گونه تنش داخلی پرهیز کند.
بر اساس آنچه الاخبار از منابع خود گزارش کرده، نارضایتی قطر و مصر از جعجع از آنجا ناشی میشود که منابع دو کشور اطلاعاتی در مورد صحبتهایی از جعجع دریافت کردهاند. جعجع گفته است «نیاز به یک شخصیت قوی سنی است که جرأت مقابله با حزبالله را داشته باشد.» جعجع «اسامی سنی را برای تصدی این وظیفه معرفی کرده است.»
نمایندگان و سفرای عرب آن را به عنوان «جسارت جعجع برای صحبت در مورد اینکه صف بندی سنیها کجا باید قرار گیرد» توصیف میکنند و میگویند وی برای نمایندگان سنی مشخصههایی قرار میدهد و گویی واقعیتهای سیاسی را به احزاب عرب تحمیل میکند و برای آنها تعیین میکند که کدام شخصیتهای اهل سنت را باید وارد اداره کشور کنند. آنها میگویند جعجع از حمایت سنیها از جنبش حماس تعجب میکند و معتقد است «در سایه تحولات در جهان عرب سنیهای لبنان باید به جایگاه طبیعی خود بازگردند.»
انتهای پیام