رییس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو اعلام کرد

توسعه روش‌های تشخیص سریع متانول/ پیشگیری از مسمومیت‌های مرگبار در مشروبات الکلی

 رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، از تلاش برای توسعه روش‌های تشخیص سریع متانول خبر داد و با اشاره به مسمومیت‌های مرگبار ناشی از آلودگی مشروبات به متانول، تأکید کرد: این روش‌ها می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری از پیامدهای جبران‌ناپذیر مسمومیت ایفا کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین رستگار در این باره توضیح داد که علائم اولیه مسمومیت با متانول شباهت زیادی به نشانه‌های مصرف الکل معمولی دارد. این علائم شامل سرگیجه، سردرد، و تاری دید است، اما برخلاف مسمومیت معمولی، مسمومیت متانولی می‌تواند به سرعت به عوارض جبران‌ناپذیر و مرگ منجر شود.

وی تأکید کرد که تشخیص این مسمومیت برای افراد غیرمتخصص دشوار بوده و به همین دلیل این افراد معمولاً دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

رستگار با اشاره به توسعه روش‌های تشخیص سریع متانول توسط مرکز ملی تحقیقات حلال، عنوان کرد که این روش‌ها با دقت بالا و سهولت استفاده می‌توانند در شناسایی متانول موجود در مشروبات الکلی بسیار موثر باشند.

رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال همچنین بر اهمیت آگاهی‌بخشی عمومی در این زمینه تأکید کرد و بیان داشت که مشروبات الکلی، چه آلوده به متانول باشند و چه نباشند، سلامت افراد را تهدید می‌کنند.

وی از رسانه‌ها، مراکز آموزشی و نهادهای اجتماعی خواست که با برگزاری کارگاه‌ها، برنامه‌های آموزشی، و کمپین‌های آگاهی‌بخش و کارگاه‌های آموزشی نقش فعالی در این زمینه ایفا کنند.

وی همچنین خواستار همکاری نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و وزارت بهداشت برای ریشه‌کن کردن این معضل شد و تأکید کرد که تنها از طریق هم‌افزایی میان نهادها می‌توان به کاهش مصرف مشروبات الکلی و پیشگیری از عواقب آن امیدوار بود.

به گزارش سازمان غذا و دارو، در هفته‌های اخیر، مسمومیت‌های ناشی از مصرف مشروبات الکلی آلوده به متانول، موجب نابینایی و حتی مرگ تعدادی از افراد شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403082316984
  • خبرنگار :