به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدنبی احمدی رییس دانشگاه رازی کرمانشاه، امروز (۲۳ آبان) در افتتاحیه این همایش، با اشاره به اهمیت منابع انرژی در جهان امروز، گفت: امروز در یک جنگ تمام عیار در حوزه انرژی هستیم و استعمار فرانو یعنی جنگ انرژی.
وی به اهمیت منابع آبی و نقش آن در امنیت غذایی هم اشاره کرد و گفت: تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به حدود ۹ میلیارد نفر خواهد رسید و برای پاسخ دادن به نیاز غذایی این جمعیت باید ۳۵ درصد به تولیدات کشاورزی دنیا افزوده شود و این درحالیست که با کاهش اراضی کشاورزی، افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها و پیری جمعیت و کاهش نیروی کار مواجه هستیم.
احمدی ادامه داد: با وجود این چالشها، موضوعی که باید مورد توجه جدی قرار گیرد حرکت به سمت هوشمندسازی است و تنها در این صورت قادر خواهیم بود به نیاز غذایی این جمعیت پاسخ دهیم.
وی به محدودیت منابع آبی در کشورمان نیز اشاره کرد و گفت: باید با اتخاذ شیوههای درست مدیریت منابع آبی و هوشمندسازی، از منابع موجود بهترین بهره را ببریم تا امنیت غذایی پایداری داشته باشیم.
رییس دانشگاه رازی کرمانشاه ابراز امیدواری کرد این همایش خروجی مناسبی داشته باشد و به ارائه راهکارهایی برای استفاده بهینه از منابع انرژی و خصوصا آب منجر شود.
آئیژ عزمی دبیر اجرایی همایش نیز با بیان اینکه اولین همایش ملی جغرافیا و پایداری محیط سال ۱۳۹۲ برگزار شد، اظهارکرد: این همایش حول محور پایداری محیط و چالشهای آن در ایران بود که مورد استقبال بالایی قرار گرفت و مقالات زیادی به دبیرخانه همایش ارسال شد.
وی افزود: ماحصل همایش اول این بود که یکی از مهمترین چالشهای موجود در کشورمان، مسئله آب است و به همین دلیل از همان زمان در اندیشه برگزاری دومین همایش با محوریت این چالش بودیم.
دبیر اجرایی این همایش تصریح کرد: از آذر و بهمن ماه سال گذشته هسته اولیه برگزاری دومین همایش ملی جغرافیا و پایداری محیط شکل گرفت و بدنبال آن مجوزها و اطلاع رسانی لازم نیز انجام شد.
وی تاکید کرد: در نهایت امروز پس از گذشت یازده سال از برگزاری همایش اول، در حال برگزاری همایش دوم ملی جغرافیا و پایداری محیط در دانشگاه رازی هستیم، با این هدف که بتوانیم گام خوبی برای حل مشکلات آب به عنوان یکی از چالشهای مهم موجود در کشور برداریم.
عزمی با بیان اینکه برای برگزاری این همایش چهار محور تعریف شده، عنوان کرد: چالشهای اصلی ایران در ارتباط با منابع آبی، برنامههای توسعه اول تا ششم دولت و رویکرد پیشگیری از وقوع بحرانهای آبی، کفایت برنامه توسعه هفتم دولت برای حل پایداری مسائل آب کشور و چالشهای احتمالی پیشروی منابع آبی کشور با توجه به نقاط ضعف و قوت برنامه هفتم توسعه محورهای این همایش هستند.
وی از ارسال ۳۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش خبرداد و گفت: پس از بررسی و داوری این آثار تعدادی از آنها برگزیده شدند که امروز بخشی از آنها به شکل سخنرانی ارائه خواهند شد.
عضو هیات علمی گروه جغرافیا دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه مقالاتی از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شد، افزود: از استانهای سیستان و بلوچستان، یزد، کردستان، ایلام، لرستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، تهران و حتی گیلان و مازندران نیز مقالاتی داشتیم که نشان میدهد بحران و چالش آب در همه جای کشور حتی در استانهای پر آب نیز وجود دارد.
وی تاکید کرد: امیدواریم در این همایش یک روزه، چالشها و مشکلات حوزه آب را در کشور شناسایی کرده و گامهای خوبی را رو به جلو برداریم و در پایان همایش نیز ماحصل آن را در قالب یک قطعنامه به تصویب برسانیم و به دست مسئولین تصمیم گیر در کشور برسانیم.
در ادامه ایرج جباری دبیر علمی این همایش نیز در خصوص مهمترین اهداف برگزاری این همایش گفت: بررسی چالشهای کنونی منابع آب در ایران، ارائه راهکارهای نوین برای مدیریت پایدار منابع آب، تبادل تجربیات و دانش میان متخصصان حوزه جغرافیا و محیط زیست و ایجاد پلی میان پژوهشهای دانشگاهی و نیازهای کشور در حوزه مدیریت منابع آب مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.
وی به مهمترین بخشهای این همایش یک روزه اشاره کرد و افزود: ارائه سخنرانیهای کلیدی توسط اساتید برجسته در حوزه جغرافیا و منابع آب، ارائه مقالات در پنلهای تخصصی و میزگردهای تخصصی از بخشهای این همایش است.
دبیر علمی همایش گفت: امیدواریم این همایش گامی موثر برای ارتقاء دانش و آگاهی در زمینه مدیریت پایدار منابع آب و حفاظت از محیط زیست کشور باشد.
وی با اشاره به میزبانی دانشگاه رازی از این همایش گفت: شهرداری، محیط زیست و آب منطقهای کرمانشاه نیز از جمله دستگاههایی بودند که به شکل مالی و معنوی ما را در برگزاری این همایش یاری دادند.
انتهای پیام