بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی روز سهشنبه، ۲۲ آبان در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان که در محل یکی از صنایع برگزار شد، به حمایت از تولید و بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: ما در آذربایجان شرقی از واحد های تولیدی حمایت کامل میکنیم و در این راستا من در زمان استانداری قم، گفته بودم که خط قرمز من تعطیلی واحد های تولیدی و بیکاری کارگران است.
خط قرمز من، بیکاری کارگران است
وی طی دستوری به ستاد تسهیل و دبیرخانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، خواستار برنامه ریزی منظم برای احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد استان شد و ادامه داد: ستاد تسهیل باید یک برنامه مدون ارائه دهد که تا پایان سال چند واحد تولیدی راکد و نیمه راکد ظرفیت احیا دارند.
وی ادامه داد: همچنین بانکها باید هرچه زودتر واحد های تولیدی که تحت تملک دارند، تعیین تکلیف کنند تا از ظرفیت های بلاتکلیف، راکد و نیمه راکد را به مدار تولید برسانیم.
سرمست با بیان اینکه یکی از میعار های ارزیابی من برای ستاد تسهیل احیای واحد های تولیدی است، تصریح کرد: در ستاد تسهیل علاوه بر اینکه باید نگذاریم واحد تولیدی تعطیل شود بلکه باید واحد های راکد و نیمه راکد را نیز احیا کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین به فرماندار بستان آباد دستور تشکیل جلسات بررسی زیرساخت های شهرک صنعتی عالینسب با مشارکت بخش خصوصی را داد.
صمد حسنزاده رییس اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست فعالیت واحد های تولیدی را موجب سرافرازی و پیشرفت کشور، منطقه و استان دانست و گفت: من به عنوان کارگر ساده صنعتی از همه مدیران، مسئولان امر، نیروهای نظامی و امنیتی قدردانی میکنم.
وی به خدمت همه مردم و مسئولان برای پیشرفت و توسعه کشور در شرایط فعلی تاکید کرد و افزود: امروزه، یکی از مهمترین زمان های خدمت به مردم است و امیدواریم در راستای اعتلای وطن دولت جدید و مسئولان در مسائل مختلف با بهترین عملکرد، موفق شوند.
وی تصریح کرد: من چندین بار شاهد ایثار و از خودگذشتگی نیروی های نظامی و امنیتی در راستای تامین امنیت واحد های تولیدی شهرک صنعتی عالی نسب بودهام.
حسنزاده، منطقه صنعتی عالینسب را یک منطقه توسعه یافته از منظر اشتغال، تولید، امنیت و تولید ثروت دانست و گفت: این منطقه بدلیل جایگیری در یک چهارراه جغرافیایی، ظرفیت های بسیاری دارد.
وی به فرآیند همکاری وزارت صمت با بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در جهت تخصیص ارز اشاره کرد و افزود: بانک مرکزی ارز مناسبی را در اختیار وزارت صمت برای تامین ارز مورد نیاز واحد های تولیدی و صنعتی قرار دادهاست ولی وزارت صمت نیز در برابر واحد های جدید الاحداث با مشکلاتی همچون تامین زیرساختهای انرژی و تامین ارز دستگاه های تولیدی مواجه است.
وی با بیان اینکه در چند ماه گذشته سیاست های بانک مرکزی در قبال واحد های تولیدی بصورت انقباضی است، گفت: روز قبل ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فقط برای پرداخت و سرمایه در گردش برای واحد های پیشران انرژی درنظر گرفته شده است و انشاالله این رقم به واحد های تولیدی استانی نیز جذب شود.
رییس اتاق بازرگانی ایران به همکاری دولت و بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: در استان تمامی روسای سازمانی در جهت رفع موانع تولیدی با بخش خصوصی و واحد های تولیدی و صنعتی همکاری کامل دارند.
وی ادامه داد: بخش خصوصی و فعالان اقتصادی تمام توان خود را در به نتیجه رسیدن دیدگاه های آقای پزشکیان که منطبق با فرمایشات مقام معظم رهبری است، خواهند گذاشت.
محمد باقر علیخانی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به رفع مشکل ثبت سفارش دستگاه های تولیدی در این ستاد تاکید کرد و گفت: تا به امروز موردی نداشتهایم که یک مصوبهای در جهت ثبت سفارش تجهیزات تولیدی به ستاد تسهیل بیاید و ما تصویب نکنیم و هر واحد تولیدی که با مشکل ثبت سفارش در آذربایجان شرقی مواجه است، پرونده را به ما ارجاع دهد.
وی با بیان اینکه ستاد تسهیل بدون هیج محدودیتی توانایی حل مشکلات اقتصادی و تصویب مصوبه هایی که در بعضی از مواقع هم حتی برخلاف قانون است، تصریح کرد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در جهت حل مشکلات اقتصادی واحد های تولیدی بدون هیج چون و چرایی میتواند عمل کند و دستگاه های نظارتی همچون سازمان بازرسی، اطلاعات، اطلاعات سپاه و قوه قضاییه حق ورود به مصوبات ستاد تسهیل را ندارند.
وی تصریح کرد: شرایط امروز جامعه، شرایط عادی و مطلوب نیست و ما باید تلاش شبانه روزی در جهت افزایش تولید داشته باشیم و در این راستا دستگاه های نظارتی و امنیتی حامی ما در این مسیر هستند.
علیخانی به فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار سال اشاره کرد و گفت: اگر ما مسئولان واقعا خود را پیرو ولایت میدانیم باید به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که ۱۲ سال است شعارهای سال را حول محور مسائل اقتصادی بیان میکنند، گوش فرا دهیم.
مهدی امینی، رییس خانه صمت استان نیز در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از همیاری و همکاری همه ارگان های دولتی استان با بخش خصوصی ابراز قدردانی کرد و افزود: مدیران کل سازمان های مربوطه با تولید و بخش خصوصی از جمله سازمان بازرسی با ما همکاری کامل را دارند.
وی عدم وجود نماینده بانک مرکزی در استان را یکی از دلایل بروز مشکل برای واحد های تولیدی برشمرد و ادامه داد: نبود نماینده موجب طولانی شدن فرآیند اداری و ایجاد مانع در تولید میشود.
وی راه حل تغییر وضعیت موجود را فقط افزایش تولید دانست و افزود: باید فعالان اقتصادی این امر را بدانند که الان در شرایط جنگی قرار داریم.
راه نجات کشور، تولید است
علیرضا توری فرماندار بستان آباد نیز در این نشست ضمن تشریح مشکلات شهرک صنعتی عالینسب، راه نجات کشور از مشکلات اقتصادی را تولید دانست و گفت: اصلی ترین مشکل واحد های تولیدی و صنعتی این منطقه راه دسترسی از آزادراه پیامبر اعظم(ص) به جاده قدیم بستانآباد است که روزانه به طور میانگین حدود ۲۰ هزار نفر از کارکنان و شهروندان از این مسیر عبور و مرور دارند ولی متاسفانه بیش از دو دهه است که این مسئله حل نشده است.
وی به مدیریت پسماندهای شهرک صنعتی عالی نسب در جهت جلوگیری از نفوذ به آب های زیرزمینی تاکید کرد و تصریح کرد: کمبود انرژی آب، برق و گاز در واحد های تولیدی و صنعتی، تبدیل و ارتقای پست برق بستانآباد، تکمیل ایستگاه ۱۰ هزار متر مکعبی، تکمیل ایستگاه گاز شماره دو شهرستان بستان آباد، تامین آب برای صنایع دارویی و غذایی، ساخت ایستگاه آتشنشانی مجهز و پیشرفته که یکی از نیاز های مبرم شهرستان و شهرک های صنعتی است، عدم اتصال واحد های تولیدی به سیستم تصفیه خانه که مشکلات زیست محیطی بسیاری را بهمراه دارد از جمله مشکلات واحد های صنعتی شهرک عالی نسب و شهرستان بستان آباد است.
رضا جعفری، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز روز سهشنبه ۲۲ آبان در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به بهرهمندی از ظرفیت آقای حسنزاده بهعنوان رییس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد و افزود: امیدواریم در زمان ریاست جمهوری آقای پزشکیان و ریاست اتاق بازرگانی ایران توسط آقای حسنزاده، صنعت و اقتصاد استان پیشرفت و توسعه پیدا کند.
وی مشکل پروژه بزرگراه تبریز به بستانآباد را تشریح کرد و افزود: این پروژه در زمان اجرا توسط پیمانکار بانک ملی بدرستی اجرا نشد و رمپ ورودی قزلجه میدان بعد از گذشت چندین سال ناقص مانده است.
وی ادامه داد: فعالان صنعتی در نشستی با مسئولان اداره راهداری تصمیم بر سرمایهگذاری برای ساخت رمپ در بزرگراه تبریز به بستانآباد کردند و در این راستا نیز طرح هایی برای کوتاه مدت توسط یک شرکت کشیده شد ولی متاسفانه تابه این لحظه عملیاتی نشده است و هر روز تعداد زیادی از سرویس های حمل و نقل کارگران و خودروهای حمل بار در این مسیر با ترافیک چند ساعته مواجه هستند.
جعفری از وضعیت مغازههای پلیس راه تبریز به تهران ابراز گلایهمندی کرد و گفت: متاسفانه وضعیت بصری مغازه و فروشگاه های پلیسراه مایه آبروریزی تبریز شده است.
وی با بیان اینکه سرریز صنایع تبریز، شهرستان بستان آباد است، به مشکلات این شهرستان اشاره کرد و افزود: در این منطقه شاهد ایستگاه مجهز آتشنشانی و اورژانس نیستیم و باید با مشارکت علوم پزشکی و فرمانداری بستانآباد یک ایستگاه مجهز، پیشرفته و کامل آتش نشانی و اورژانس ساخته شود.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز ادامه داد: ما در منطقه صنعتی عالینسب یک مرکز استاندار دفع پسماند نداریم و این امر موجب شده هر یک از واحد های تولیدی پسماندهای خود را بصورت غیر مجاز و غیر بهداشتی دفن میکنند که موجب آلودگی آب های زیرزمینی خواهد شد.
توحید آذربد، مدیرکل منطقه ویژه اقتصادی سهلان در این جلسه در پی دستور استاندار مبنی بر ترخیص فوری خودروهای کشنده که مدتی است در گمرک دپو شدهاند، گفت: ما بدلیل چند مورد ابهام قانونی تاکنون این کشنده ها را ترخیص نکردیم و با کار کارشناسی درصدد حل و رفع اشکال موجود بودیم.
انتهای پیام