انجام فرایند تست‌های پزشکی روی یک دیسک با خطای کمتر از ۵ درصد

یکی از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران با ساخت دستگاه آنالایزر، امکان انجام فرایند تست‌های پزشکی بر روی یک دیسک را با دقت بالا فراهم کرد.

بهاره محمدی از محققان این شرکت در گفت‌وگو با ایسنا، طراحی و ساخت دستگاه‌های پرتابل تشخیصی و غیر تشخیصی بر پایه سیستم‌های میکروسیالاتی را از زمینه‌های تحقیقاتی دانست و گفت: از جمله این دستگاه‌ها می‌توان به دستگاه جداسازی اسپرم‌های سالم به روش گرادیان دانسیته با فرآوری (lob-on-Disc) برای پروسه IVF اشاره کرد.

وی افزود: این دستگاه برای جداسازی اسپرم‌های سالم کاربرد دارد و خروجی آن وارد فرایند IVF می‌شود. این دستگاه تقرییا در مرحله اخذ مجوز برای ورود به بازار است.

محمدی، جدیدترین دستاورد تولیدشده در این شرکت را دستگاه پرتابل آنالایزر بیوشیمی دانست و گفت: این دستگاه بر پایه فناوری آزمایشگاه روی دیسک است و کلیه پروسه صفر تا ۱۰۰ تشخیصی بیوشیمی را روی یک دیسک انجام می‌دهد.

این محقق اضافه کرد: دستگاه‌های تشخیص طبی پرتابل با قابلیت سنجش دقیق و سریع بیماری‌ها و پارامترهای خونی یکی از بخش‌های مهم فناوری‌های حوزه سلامت هستند. این دستگاه‌های مبتنی بر میکروسیالات امکان کوچک‌سازی، تجمیع کردن و خودکار شدن فرایندهای آزمایشگاهی را برای طیف وسیعی از موارد و فرایندهای پیچیده بیوشیمیایی فراهم می‌کنند.

وی اضافه کرد: دستگاه حاضر با بهره‌مندی از فناوری آزمایشگاه بر روی دیسک (lob-on-Disc) قابلیت انجام فرایندهای شیمیایی و بیولوژیکی به صورت متوالی و خودکار را دارد. این دستگاه شامل دو بخش اصلی میکرو سیالاتی و آنالایزر است که عملیات سیالاتی مانند ترکیب نمونه‌ها و شاخص‌ها و یا اندازه گیری حجم سیال با به‌کارگیری الگوهای دورانی را انجام می‌دهد.

محمدی از ویژگی‌های این سیستم را نیاز به حجم کم نمونه، امکان پیاده‌سازی پروتکل‌های پیچیده آزمایشگاهی و همچنین افزایش دقت و سرعت تست‌ها عنوان کرد و ادامه داد: پنل تست چربی خون شامل پارامترهای تری‌گلیسیرید، کلسترول، LDL و HDL است و برای سایر پارامترها پنل در حال تکمیل است.

وی با اشاره به فرایند عملکرد این دستگاه آنالایزر، توضیح داد: نمونه خون دریافت شده وارد دیسک دستگاه می‌شود و از آنجایی که معرف‌ها بر روی دیسک لود شده‌اند، با قرار گرفتن خون بر روی دیسک، جداسازی سرم یا پلاسما از خون انجام می‌شود و با میکس شدن خون با معرف‌ها بر روی دیسک، فرایند جداسازی خون انجام می‌شود. خروجی این دستگاه به صورت گزارش کمی با خطای پایین است.

این محقق با بیان اینکه همزمان بر روی یک دیسک می‌توان اقدام به آنالیز خود کرد، یادآور شد: بر روی یک دیسک ۵ میلی‌متری می‌توان ۴ تا ۵ تست را به صورت همزمان اجرایی کرد و ما خطای این دستگاه را به کمتر از ۵ درصد رسانده‌ایم. بخش دیسک این دستگاه نیز تولید این شرکت است.

وی دستگاه تشخیص سرطان با استفاده از فناوری Lamp، دستگاه PCR با استفاده از فناوری lob-on-discT چیپ‌های میکروفلوئیدیک جداکننده سلول‌های سرطانی و دستگاه استخراج DNA را از دیگر محصولات تولیدی این شرکت دانست.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۰۱:۴۰
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403082216633
  • خبرنگار : 30057