به گزارش ایسنا، علیاصغر اسماعیلزاده سیسرا، در نشست علمی صلح، ناصلح و پادصلح که با تاکید بر مسائل ایران در سالن آمفی تئاتر مرکز آموزش جهاددانشگاهی رجایی شهر کرج برگزار شد، با اشاره به اینکه ما به دنبال ارائه ساختاری مشخص برای تحلیل مسائل اجتماعی هستیم، اظهارکرد: باید سعی کنیم مسائل جامعه را با عینک جامعهشناسی نگاه کنیم تا از این طریق بتوانیم به تحلیل درستی از شرایط موجود دست یابیم.
وی با بیان اینکه خشونت، جنگ، صلح و ... از مفاهیمی هستند که باید با دید جامعهشناسی در ابعاد فردی و جمعی مورد توجه قرار بگیرند، گفت: بدونشک زاویه دید ما نسبت به مسائل تاثیر زیادی بر خروجی بررسیها و تحلیلهایی که در مورد مسائل مختلف اجتماعی انجام میدهیم دارد.
این مسئول با تعریفی از جنگ توضیح داد: جنگ صرفا به معنای درگیری نظامی کشورها نیست و در معنای کیفی هرچیزی که آرامش افراد را به هم بزند و انسانیت و احترام متقابل آنها را برهم بزند جنگ تلقی میشود. به عنوان مثال اعتیاد پدر خانواده هم به نوعی جنگ محسوب میشود چون زمانی که باید برای خانواده خود بگذارد برای چیز دیگری صرف میکند.
اسماعیلزاده سیسرا اظهار کرد: خشونت عامل اصلی در پیدایش جنگها است و باید به عنوان جامعهشناس به دنبال یافتن ریشه این خشونت باشیم.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی البرز در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه طی دهههای گذشته شکل خانواده تغییر کرده، افزود: خانواده در حال تغییر است و همین روابط بین فردی اعضا را دچار دگرگونی کرده است.
وی اظهار کرد: خانوادههای امروزی در تضاد مستقیمی با نهادهای اقتصادی قرار دارند که این امر آنها را بسیار آسیبپذیر رده است.
اسماعیلزاده سیسرا ادامه داد: خانواده علی رغم آسیبهای که در دورههای مختلف دیده همچنان اولویت اول همه کشورها است و دولتمردان سعی در حفظ جایگاه آن را دارند.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی البرزگفت: خشونت اولین اثری که دارد اعتماد به نفس فرد را از بین میبرد و پدر مادرها باید در این خصوص توجه داشته باشند که فرزند خود را حتی به شوخی تهدید به خشونت نکنند.
وی افزود: طبق طبقهبندی اولین رتبه خشونت در خانواده را مردان نسبت به زنان، بعد والدین نسبت به کودکان و بعد زنان نسبت به مردان دارند که این به معناست که خانه در عین حال که میتواند امنترین مکان دنیا باشد، میتواند به فضایی خطرناک و ناایمن تبدیل شود.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی البرز اظهار کرد: باید مطالعات خانواده به ویژه در مورد کودکان افزایش یابد چون دادهها در این حوزه بسیار ناچیز است و باید به سمتی برویم که کار مطالعاتی را در این زمینه افزایش دهیم تا حساسیت لازم برای مقابله با آسیبهای کودکان ایجاد شود.
انتهای پیام