افزایش اعتبارات کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی گفت: سال جاری اعتبارات کتابخانه های عمومی استان ۲۷۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال است که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد دارد.

محمود حاجی، امروز سه شنبه ۲۲ آبان در نشست خبری به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی گفت: سهم کتابخانه‌ها از محل نیم درصد درآمد شهرداری‌ها در یک سال گذشته ۱۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال بوده که نسبت به سال قبل‌تر هفت درصد کاهش دارد.

حاجی با اشاره به برگزاری ۲۰ مسابقه کتابخوانی در سامانه کتابخوان در یک سال گذشته، افزود: پنج انتشارات به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی ۲۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال کتاب کمک آموزشی به مجموعه کتابخانه‌های عمومی استان اهدا کردند که در حال توزیع است.

حاجی افزود: کتاب‌های "قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب"، "چهارده معصوم" و "سلام بر ابراهیم" در یک سال گذشته در صدر کتاب‌های به امانت رفته است، همچنین کتاب‌های کودک و نوجوان، ادبیات و روانشناسی از نظر موضوعی بیشتر در استان به امانت گرفته شده‌است.

وی با اشاره به شعار هفته کتاب سال جاری با عنوان "خواندن برای همدلی"، گفت: ۸۵ باب کتابخانه در خراسان جنوبی فعال است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۶۶ هزار و ۸۶۳ نفر عضو کتابخانه‌های عمومی استان هستند که با این وجود ۹ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود، بیان کرد: تعداد منابع موجود در کتابخانه‌های استان یک میلیون و ۲۴۹ هزار و ۲۲۴ کتاب است که به ازای هر نفر در استان ۱.۶۲ کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان موجود است.

حاجی عنوان کرد: ۹ هزار و ۱۰۰ میلیون ریال کمک خیرین به مجموعه کتابخانه‌های عمومی در سال جاری بود و در سال‌های اخیر خیرین نگاه ویژه‌ای به کتابخانه‌های عمومی داشته‌اند.

وی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۵۹۳ هزار و ۳۴۱ کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان به امانت رفته است، افزود: از ابتدای سال جاری تعداد چهار کتابخانه در استان به بهره‌برداری رسیده است.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی گفت: کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی از مصوبات سفر دولت دهم بوده است.

حاجی با اشاره به اینکه زمین کتابخانه مرکزی بیرجند با تلاش فراوان اختصاص یافت، افزود: متأسفانه به واسطه عدم شروع پروژه راه و شهرسازی به دنبال بازپس گرفتن زمین طبق روال قانونی هستیم.

وی یادآور شد: در برخی رسانه‌ها نقل شده که شروع نشدن پروژه به واسطه عدم اخذ مجوز ماده ۲۳ توسط نهاد کتابخانه‌ها بوده است.

حاجی با طرح این سوال که مگر می‌شود پروژه‌ای که ردیف ملی و در مقطعی تخصیص اعتبار داشته مجوز ماده ۲۳ نداشته باشد، یادآور شد: از طرفی قرارداد فی مابین فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی بوده و اگر مجوز نداشته چرا ما باید دنبال مجوز برویم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403082216571
  • خبرنگار : 50026