مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه:

باید از ظرفیت رسانه‌ها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی استفاده کنیم

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: باید از ظرفیت رسانه‌ها برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، پوریا جلالی امروز (۲۲ آبان) در نشست ستاد هماهنگی هفته کتاب و کتابخوانی (۲۳ تا ۳۰ آبان) با بیان اینکه شعار این دوره هفته کتاب«خواندن برای همدلی» اعلام شده، گفت: امیدواریم این نامگذاری زمینه‌ساز توجه بیشتر جامعه به کتاب و کتابخوانی شود.

وی با اشاره به اهمیت توجه به کتاب و کتابخوانی در جامعه، افزود: در باب اهمیت کتاب و کتابخوانی همین را می‌گویم که حتی ادیان الهی هم با کتابشان ماندگار شده‌اند.

جلالی با بیان اینکه باید از ظرفیت صداوسیما و رسانه‌ها برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده کنیم، گفت: باید با انجام کار فرهنگی جایگاه کتاب و کتابخوانی را بین مردم بالا ببریم.

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با بیان اینکه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه ضعیف شده، گفت: در دهه اخیر با توجه به رشد فضای مجازی، جامعه از کتاب بیشتر فاصله گرفته و مردم کمتر به سمت کتاب و کتابخوانی می‌روند که این می‌تواند زنگ خطری برای جامعه باشد.

جلالی با بیان اینکه فضای مجازی مردم را به سمت خوراک‌های کوتاه و ساندویچی برده، تصریح کرد: در فضای مجازی محتواهایی به خورد جامعه داده می‌شود که به هیچ عنوان فرد را به سمت فکر کردن سوق نمی‌دهد.

وی اشاره‌ای هم به رفتارهای غلطی که تحت عنوان کتابخوانی در جامعه باب شده داشت و گفت: این روزها می‌بینیم که خانواده‌ها برای کتابخوان نشان دادن فرزندان خود می‌گویند فرزندم فلان تعداد کتاب خوانده که وقتی وارد جزئیات می‌شوی می‌بینی همه این کتاب‌ها، کتاب کمک درسی بوده‌ است.

وی افزود: یکی دیگر از رفتارهای اشتباهی که در حوزه کتاب و کتابخوانی در جامعه باب شده را در دکوراسیون خانه‌ها می‌توان مشاهده کرده و گاها در فضای دکوراسیون برخی از خانه‌ها کتاب‌هایی به چشم می‌خورند که صرفا به دلیل رنگ کتاب و همخوانی آن با دیگر اجزای دکوراسیون خانه انتخاب شده‌اند و در انتخاب و خرید آن کتاب‌ها هیچ توجهی به محتوایشان نشده است.

مهدی سوری معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه نیز در این نشست با تاکید بر اینکه برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید کتاب را در دسترس مردم قرار بدهیم، گفت: می‌توان با تجهیز مکان‌های پرتردد مثل نانوایی‌ها، اتوبوس‌های درون شهری، تاکسی‌ها و دیگر مکان های عمومی به کتاب، جامعه را به سمت کتاب و کتابخوانی سوق داد.

سوری اضافه کرد: راه‌اندازی کیوسک‌های مطالعاتی در سطح شهر هم می‌تواند ایده خوبی برای سمت و سو دادن جامعه به سمت کتاب و کتابخوانی باشد.

سوری یادآور شد: باید از صاحبان ایده‌های خوبی مثل صاحبان چند تاکسی که در شهر کرمانشاه به کتاب تجهیز شده‌اند تجلیل شود تا دیگر افراد به کار کردن در حوزه کتاب و کتابخوانی ترغیب شوند.

تجلیل از مفاخر فرهنگی، به صدا درآوردن زنگ کتاب و کتابخوانی به صورت نمادین در یکی از مدراس شهر کرمانشاه، برپایی نمایشگاه‌های کتاب در مدارس و دانشگاه‌ها، برگزاری مسابقات کتابخوانی در سطح مدارس و دانشگاه‌ها، فضاسازی شهری با موضوع کتاب و کتابخوانی، دعوت از ناشران و نویسندگان موفق جهت حضور در صدا و سیما، برگزاری آیین تجلیل از کتابداران برتر کتابخانه‌های عمومی استان و... از جمله برنامه‌هایی بود که در این نشست برای برگزاری در هفته کتاب و کتابخوانی به ادارات و نهادهای فرهنگی پیشنهاد شد.

برگزاری برنامه‌های عصر و نقد کتاب، تشکیل میزگردهای نقد و بررسی کتاب در دانشگاه‌ها، برپایی نمایشگاه‌های کتاب در دانشگاه‌های استان، برگزاری مسابقات کتاب و کتابخوانی ویژه کودکان و نوجوانان، برگزاری کارگاه‌های داستان‌نویسی و شعر برای کودکان و نوجوانان‌، برگزاری نشست‌های بصیرتی و کتابخوانی در تکایای استان و... از دیگر برنامه‌هایی بود که در این نشست پیشنهاد شد.

 پایان این مراسم با رونمایی از پوستر سی و دومین دوره هفته کتاب کرمانشاه همراه بود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403082216548
  • خبرنگار : 50180