سرپرست جدید محیط زیست استان تاکید کرد:

ضرورت جلوگیری از ورود فاضلاب به سدهای تامین‌کنندە آب شرب کردستان

سرپرست جدید محیط زیست استان کردستان گفت: بزرگترین تهدید کیفیت منابع آبی استان کردستان ورود فاضلاب‌ روستاهای بالادست به سدهای تامین کنندە آب شرب در استان است که برای رفع این تکلیف لازم است کە وزارت نیرو را مجاب کنیم ورود این فاضلاب‌ها را مدیریت کند.

فرزاد زندی امروز (۲۲آبان) در مراسم تودیع و معارفە مدیرکل محیط زیست استان کردستان اظهار کرد: امیدواریم با یاری خدای متعال و با تلاش و همکاری دوستان در استان کردستان بتوانیم محیط زیست استان را گامی بە پیش‌ ببریم و در پیشگاە خداوند و مردم شریف استان سربلند باشیم.

وی عنوان کرد: همچنین خدا را بسیار شاکرم کە بعد از ۲٤ سال خدمت در حوزە محیط زیست در سطوح ملی و سازمانی امروز این افتخار نصیب بندە شدە تا در زادگاهم خدمت کنم.

زندی ادامە داد: خوشبختانە استان کردستان جزو معدود استان‌های کشور است کە دارای محیط‌زیست غنی و زیستگاەهای ارزشمند و منابع طبیعی گرانبهاست.

وی ادامە داد: استان کردستان معادل ۱.٨ درصد از مساحت کل کشور را بە خود اختصاص دادە کە طبق برآوردهای انجام شدە بالغ بر ۷ درصد از رواناب‌های کشور را در اختیار دارد کە عملا میزان ۳.۵ برابر ذخایر آبی کشور در استان کردستان قرار دارد کە جزو منابع ملی و عامل حیات و غنای محیط زیست در استان هستند

زندی تصریح کرد: کردستان محل تلاقی و سرچشمه سه حوزه آبخیز اصلی کشور یعنی دریاچە ارومیە، دریای خزر و خلیج فارس است کە بیش از ۳۰ درصد از هر یک از این سە حوزه‌ آبخیز در استان کردستان قرار دارد کە برآورد می‌شود شبکە روانابی استان حجمی بالغ بر معادل ٥ میلیارد مترمکعب در سال داشتە باشد.

وی یکی از اهداف محیط‌زیست  را در بحث پایش و مدیریت کیفیت منابع آب دانست و گفت: از آنجایی کە بیش از ۷۵ درصد از منابع آبی استان برای شرب استان‌های همجوار و یا برای حقابه زیستی از استان خارج می‌شود، عملا کیفیت پایش و منابع آب استان می‌تواند هر سە حوضه آبریز را تحت تاثیر قرار دهد کە بە عبارتی دیگر یک وظیفە ملی است کە با اعتبارات استانی در حال انجام است کە این مهم نیازمند توجە ویژە مسئولان استانی و کشوری است.

زندی ادامە داد: بزرگترین تهدید کیفیت منابع آبی استان ورود فاضلاب‌ روستاهای بالادست به سدهای ویژە مصرف آب شرب در استان است که برای رفع این تکلیف لازم است کە وزارت نیرو را مجاب کنیم ورود این فاضلاب‌ها را مدیریت کند کە امیدواریم در دولت چهاردهم این معضل مهم در استان را حل کنیم.

اقدامات محیط زیست کردستان در راستای نجات زریبار از خطر نابودی

در ادامە این مراسم مدیرکل سابق ادارە کل محیط زیست استان کردستان گفت: احیای حریم و بستر دریاچه یکی از الزامات آب منطقه‌ای استان بود که به آن ورود کردیم و از محل مصوبات ریاست جمهوری شهید احیای حریم و بستر دریاچه انجام شده است.

وی حرکت خزندە شهر مریوان به سمت ضلع جنوب شرقی تالاب را یکی دیگر از چالش‌های دریاچه عنوان کرد و افزود: با اعتباراتی از مصوبات ریاست جمهوری بحث حریم گذاری و نیوجرسی آن انجام شدە است.

وی انتقال آب از سد گاران به تالاب زریبار را یکی از اقدامات نجات بخش دریاچه دانست و عنوان کرد: انتقال آب از سد گاران به تالاب زریبار یکی از مصوبات کارگروه استانی بود که خوشبختانه به صورت ماندگار و دائمی انتقال بیش از ٥ میلیون متر مکعب آن به تالاب زریبار محقق شد کە در راستای احقاق حقابە زیست‌محیطی انجام شدە است.

اقبال حمیدی در ادامە برداشت سالانه ۲.۵ میلیون متر مکعب از کاسه آبی دریاچه زریبار را یکی از چالش‌های اساسی دریاچه عنوان و اظهار کرد: یکی از چالش‌های ما در خصوص دریاچه زریبار بحث برداشت آب از کاسه آبی تالاب برای آبیاری فضای سبز بود که در یکی دو سال اخیر این اقدام قطع شدە کە امیدواریم همچنان ادامە پیدا کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403082216521
  • خبرنگار : 50294