هجدهمین جشنواره هنرهای شهری مشهد برگزار می‌شود

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد از برگزاری هجدهمین دوره جشنواره هنرهای شهری در آستانه بهار ۱۴۰۴ و همزمان با ماه مبارک رمضان خبر داد.

محمد اسکندر نژاد امروز ۲۲ آبان‌ماه، در نشست تبیین جشنواره هنرهای شهری مشهد ۱۴۰۴، درخصوص تمرکز بر مشارکت شهروندان و تنوع قالب‌های هنری، عنوان کرد: امسال سومین سال از جشنواره هنرهای شهری است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این دوره از جشنواره، تمرکز بر مشارکت مردم در هر زمان و مکان است.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد،گفت: علاوه بر ۶ بخش اصلی جشنواره، امسال شاهد اضافه شدن پنج بخش ویژه شامل یادمان‌های شهری(یادمان‌های دائم و موقت ویژه نوروز)، آثار نوری(کار متفاوت شهرداری مشهد)، آذین‌بندی‌های شهری(نماد هنری محیط‌های خاکستری شهر مانند هواکش‌های مترو)، دیوارنگاری(نقاشی‌های دیواری ماندگار)، نمایش(هنرهای مردمی، خیابانی، صحنه‌ای و سرود) خواهیم بود. این تنوع در قالب‌های هنری، فرصت‌های بیشتری را برای هنرمندان و شهروندان جهت ارائه آثار خود در حوزه‌های مختلف هنری فراهم می‌کند.

اسکندرنژاد اظهار کرد: حیف است که گذرهای شهری مانند پیاده‌روهای مردمی در حیطه بخش‌های هنری قرار نگیرد، چراکه باعث‌ می‌شود افراد یک فضای هنری را تجربه کنند و با یک محتوا و مضمونی آشنا شوند. هنرمندان می‌توانند در انتخاب موضوع، قالب و مکان اجرای آثار خود آزادانه تصمیم‌گیری کنند و به این ترتیب، خلاقیت و نوآوری بیشتری در آثار ارائه شده مشاهده خواهد شد.

وی با توجه به اهمیت عکاسی، گرافیک و ادبیات در جشنواره، بیان کرد: جشنواره امسال به دنبال خلق آثار ماندگار و نوستالژیک در قالب عکاسی توسط عکاسان و عموم است و در بخش گرافیک، تمرکز بر اکران‌های شهری و استفاده از فیلمبرداری‌های شهری خواهد بود. این موضوع نشان از اهمیت ثبت لحظات و خاطرات به یادماندنی در فضاهای شهری دارد. همچنین، با توجه به غنای ادبیات خراسان و وجود شاعران نامی مانند حکیم فردوسی، جشنواره به دنبال احیاء جایگاه ادبیات و ایجاد انگیزه در نوجوانان برای فعالیت در این حوزه است. برگزاری کارگاه‌ها و جشنواره‌های ویژه ادبی در ادامه جشنواره، گامی در جهت ارتقاء سطح ادبیات و ترغیب نسل جوان به فعالیت در این زمینه خواهد بود.

 رسانه‌های اجتماعی برای اولین بار به جشنواره هنرهای شهری اضافه شده است

اسکندر نژاد، درخصوص نقش شبکه‌های اجتماعی در جشنواره، گفت: برای اولین بار، بخش رسانه‌های اجتماعی به جشنواره اضافه شده است. در این بخش، شهروندان می‌توانند با تولید ریلز، استوری و فیلم‌های کوتاه با موضوعات مرتبط با جشنواره، محتوای خود را در فضای مجازی به اشتراک بگذارند و به این ترتیب، در گسترش فرهنگ و هنر شهری مشارکت داشته باشند.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به زمان‌بندی جشنواره، توضیح داد: جشنواره از ۱۲ اسفند ماه (همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان) آغاز شده و تا عید فطر و سیزده بدر ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

اسکندرنژاد تصریح کرد: مهلت ارسال آثار و داوری در بخش‌های مختلف جشنواره متفاوت است. برخی از بخش‌ها تا قبل از آغاز جشنواره یعنی اسفند ماه و برخی دیگر همزمان با جشنواره آثار خود را دریافت می‌کنند. اختتامیه این جشنواره نیز در آخرین روزهای فروردین ماه برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: توزیع عادلانه آثار در سطح شهر مشهد از اولویت‌های جشنواره است. اجرای نمایش، سروده، المان‌های شهری و آذین‌بندی در مناطق مختلف شهر به گونه‌ای اجرا خواهد شد که هیچ منطقه‌ای از این رویداد هنری مستثنی نباشد.

اسکندنژاد با بیان اینکه در خصوص گذرهای شهری، دبیرخانه جشنواره اقدام به فراخوان طراحان کرده است، اضافه کرد: احتمال دارد که تمرکز بر برخی مناطق مانند احمدآباد و فلسطین باشد، اما دبیرخانه در نظر دارد که گذرهای شهری را در تمام مناطق شهر تعبیه کند. همچنین، متن کامل فراخوان با جزئیات در سایت جشنواره www. Artmashhadevent.ir موجود است. همچنین، علاقه‌مندان می‌توانند در صورت وجود هرگونه سوال، با ادمین کانال جشنواره در ارتباط باشند. دبیرخانه در بخش تولیدات تعاملی آماده دریافت پیشنهادات است. طرح‌های ارائه شده توسط هیئت انتخاب مورد بررسی قرار خواهند گرفت و در صورت انتخاب، دبیرخانه آمادگی اجرای آن را دارد.

 معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: در حوزه ادبیات، تمرکز بر فرهنگ و رسوم بومی مشهد خواهد بود. با توجه به قدمت و غنای فرهنگی مشهد، تلاش می‌شود تا فرهنگ و آداب و رسوم خاص این شهر به نمایش گذاشته شود. همچنین در سال گذشته، در تمام بخش‌ها حدود ۲۰۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. این آثار در بخش‌های مختلفی مانند یادمان‌های شهری با آمار ۵۰۰، نقاشی دیواری و آذین بندی ۱۷۰، دیوارنگاری ۴۵۰ و ...  بوده‌اند. امید است که امسال نیز شاهد آثار خلاقانه و ارزشمندی در این جشنواره باشیم.

هدف این رویکرد، شاد کردن مردم است

یاسر سلطانی، رئیس خانه هنرمندان مشهد در ادامه نشست تبیین هنرهای شهری مشهد ۱۴۰۴، اظهار کرد: هدف ما با رویکردی نوین، آشنایی مجدد دانشگاه‌ها و صنایع با جامعه است تا حال و هوای شهر مردم مشهد مقدس را دگرگون و شاد کنیم. با توجه به رویکرد ماه مبارک رمضان و استقبال از بهار و عید نوروز، تمام جوانب را پیش‌بینی می‌کنیم تا به اهداف خود که در راستای ترویج فرهنگ و هویت امام رضا(ع) است، دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: مشهد مقدس، هویتی غنی از تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم، ایثار، مقاومت اسلامی و معنویت دارد. ماه مبارک رمضان و استقبال از بهار و عید نوروز(سنت اصلی)، به عنوان محتوای اصلی برنامه‌های ما، با یکدیگر تلفیق شده‌اند تا نشاط معنوی و توجه به خانواده را به ارمغان آورند.

وی ادامه داد: یکی از وظایف اصلی شهرداری مشهد، توجه به حوزه فرهنگ شهروندی و ارتقاء آن در شهر است. در همین راستا، جشنواره هنرهای شهری مشهد در نظر گرفته شده تا در خدمت شهروندان و دوستداران هنر باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403082216382
  • خبرنگار : 50990