یاسر پیرعلی، رئیس دانشگاه شهرکرد امروز ۲۲ آبانماه در این کنگره با اشاره به اینکه بحث آلودگی خاک به نسبت کشورهای پیشرفتهتر شتاب بیشتری دارد، اظهار کرد: به واسطه استفاده از انواع سموم و مالچهایی که برای کانونهای ریزگرد استفاده میشود و باتوجه به بارشهای محدود در کشور و قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک، در عین وجود آلودگی خاک، مشکل آب بسیار جدی است و پیش رفتن به سمت محصولات گلخانه و هیدروپونیک مزیت برای کشور محسوب میشود.
وی افزود: البته رشد سرعت گلخانهها در چهارمحال و بختیاری به نسبت سایر استانها پیشرو است، اما باتوجه به وضعیت نگهداشت خاک و بارشها باید به سمت گلخانهها پیش رویم.
رئیس دانشگاه شهرکرد گفت: گلخانه پژوهشی دانشگاه به صورت محدود به سمت هیدروپونیک پیش رفته گرچه میتوان اراضی موجود دانشگاه را در اختیار مجموعههای دانشبنیان قرار داد، همچنین از سوی بخش خصوصی گلخانه ترویجی ۳۰۰۰ متر مربعی پیشرفت ۹۰ درصدی دارد که امید است در بحث هیدروپونیک ورود کند.
پیرعلی با تاکید بر اینکه دانشگاه واحد تولیدی نبوده بلکه بحث مهارت محوری دانشجو مهم است، تصریح کرد: لازم است سرمایهگذار برای بحث گلخانه هیدروپونیک در دانشگاه ورود کند.
وی همچنین گفت: باتوجه به انعقاد تفاهمنامه دانشگاه شهرکرد با سازمان انرژی اتمی، رشتههای کشاورزی هستهای را در دانشکده کشاورزی این دانشگاه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ایجاد کنیم.
پیرعلی تاکید کرد: اگر به سمت و سوی استفاده از گلخانهها و تولید محصولات گلخانهای و هیدروپونیک حرکت نکنیم قطعاً برای تولید غذا در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.
همچنین دلشاد جهانبخشی، مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امروزه ناچاریم از تولیدات غیر واقعی به سمت تولید واقعی در بخش کشاورزی پیش رویم.
به گفته وی، لازم است مشکلات را تبدیل به طرح مساله و سپس حل مساله کنیم.
جهانبخشی با اشاره به توسعه گلخانه در استان، تصریح کرد: سطح گلخانهها در چهارمحال و بختیاری از پنج هکتار به حدود ۱۳۰ هکتار رسیده و از طرفی سازمان جهاد کشاورزی برای ۷۰۰ هکتار گلخانه مجوز صادر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز در بحث توسعه گلخانه، شرکت شهرکهای کشاورزی کمک میکند تا با پایداری منابع، گلخانههای استان به سمت گلخانههای هیدروپونیک بروند.
انتهای پیام