معاون استانداری مرکزی مطرح کرد

سهم ۷۵ درصدی منابع ساکن در آلودگی هوای اراک

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: سهم آلایندگی منابع ساکن در آلودگی هوای اراک ۷۵ درصد و سهم منابع متحرک ۲۵ درصد است، در نتیجه باید فکری اساسی برای منابع ثابت کرد.

علی‌اکبر اسدی، ۲۲ آبان در جلسه‌ بررسی سیاهه انتشار آلودگی هوای شهر اراک افزود: مجموعه دانشگاه اراک زحمت بسیاری برای این مطالعه کشیده و سرعت انجام کار و هزینه خوب بوده و کیفیت مطالعات به خوبی انجام شده است.

وی اظهار کرد: برنامه اجرایی کاهش آلودگی هوا در شهرهای اراک و شازند با توجه به سیاهه انتشار بایستی تهیه شود.

اسدی با بیان اینکه موارد پیشنهادی در مطالعه تکمیلی باید در نظر گرفته شود، گفت: قبل از پایان سال، باید مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا را در خصوص سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و برنامه اجرایی آن را بگیریم.

وی با تاکید بر ضرورت اختصاص منابع برای مقابله با ریزگردهای تابستانه گفت: باید در خصوص آلاینده‌های منابع ثابت فکری اساسی کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: مهم‌ترین هدف ما در برنامه‌ها باید این باشد که اراک تبدیل به شهری پاک شود که این مهم، همکاری تمام صنایع را می‌طلبد.

امیر انصاری، مجری طرح مطالعاتی سیاهه انتشار آلودگی هوای شهر اراک اظهار کرد: در مطالعه‌ای که در سال ۱۳۸۶ انجام شده بود، سهم منابع ساکن آلاینده در هوای اراک ۵۲ درصد و در مطالعه سال ۱۳۹۶ سهم منابع ساکن آلاینده ۴۳ درصد برآورد شده بود.

وی افزود: در مطالعه جدیدی که امسال انجام شده است، سهم منابع ساکن، ۷۵ درصد و سهم منابع متحرک، ۲۵ درصد است که نشان می‌دهد برخلاف سایر شهرها که عامل اصلی آلودگی‌ آنها، خودروها هستند، در اراک عامل اصلی آلودگی، صنایع آلاینده هستند.

انصاری تصریح کرد: تصاویر ماهواره‌ای نیز مطالعات ما را تایید می‌کند به طوری که غلظت NOX و SOX در تصاویر ماهواره‌ای در شهر اراک نسبت به سایر شهرها بسیار بالاتر است.

وی با بیان اینکه در این مطالعه بیش از ۳۵۳ هزار تن آلاینده را بررسی کردیم، گفت: صنایع آلومینیوم، پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه بیشترین سهم را در منابع ساکن داشته‌اند.

انصاری با بیان اینکه ۷۵ درصد انتشار کل منابع آلاینده ساکن مربوط به پالایشگاه شازند است، تصریح کرد: در مطالعات منابع ساکن، ۷۳ درصد آلاینده CO مربوط به شرکت آلومینیوم، ۸۷ درصد SO۲ مربوط به پالایشگاه شازند و ۶۵ درصد NOX مربوط به نیروگاه شازند است.

وی اضافه کرد: در منابع متحرک نیز ۷۲ درصد سهم مربوط به سواری‌ها و ۲۰ درصد مربوط به موتورسیکلت‌ها و ۸ درصد مربوط به سایر وسایل متحرک است.

یوسف یوسفی، مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز اظهار کرد: مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک برای اولین بار در چنین سطحی انجام شده است و برای اولین بار به صورت استانی اعتبارات خوبی برای این مطالعات هزینه شد.

وی اضافه کرد: برنامه‌های اجرایی پیشنهادی به ما ارائه شود تا بتوانیم اتفاقات مثبتی در راستای کاهش آلودگی هوای اراک رقم بزنیم.

سیاوش آقاخانی، رئیس شبکه محیط زیست استان مرکزی نیز اظهار کرد: نتایج این سیاهه انتشار باید در اسرع وقت در اختیار رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست قرار داده شود تا اقداماتی اساسی برای کاهش آلودگی هوای اراک انجام شود.

وی افزود: بایستی برای تداوم توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند، رسانه‌ها پای کار بیایند و بسیج افکار عمومی ادامه انجام شود.

آقاخانی با تاکید بر تامین اعتبار برای مقابله با ریزگردهای تابستانه گفت: برنامه جامع مدیریت زیست بومی مناطق اراک و شازند نیز بایستی تهیه شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403082216217
  • خبرنگار : 50598