موشک‌های دوربرد برای اوکراین، محور رایزنی‌های ماکرون و استارمر

رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر بریتانیا طی یک دیدار دوجانبه ضمن تاکید بر تداوم حمایت‌ها از اوکراین، درخصوص درخواست دیرینه ولودیمیر زلنسکی مبنی بر استفاده از موشک‌های دوربرد در حمله به عمق خاک روسیه گفت‌وگو و رایزنی کردند.

به گزارش ایسنا، «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس در جریان سفر به پاریس با «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه دیدار و درباره جنگ اوکراین گفت‌وگو کردند؛ دیداری که پس از پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری که ظاهرا راه‌حل‌هایی برای خاتمه جنگ اوکراین دارد، برگزار شد.

«یورونیوز» با اشاره به بیانیه‌ای که کاخ الیزه منتشر کرده، گزارش داد: «سران ۲ کشور بر تعهد خود نسبت به حمایت بی‌قید و شرط از اوکراین تاکید و درباره جلوگیری از حملات روسیه گفت‌وگو کردند.»

ماکرون شخصا نخست‌وزیر انگلیس را جهت برگزاری صد و بیستمین سالگرد «توافق قلبی» یا همان «آنتانت کوردیال» که در سال ۱۹۰۴ امضا شد و آغازگر دوران فعلی روابط دوستانه میان فرانسه و بریتانیا است، دعوت کرد.

بیانیه‌ دیگری از سوی «داونینگ استریت» منتشر شده است که می‌گوید: «سران ۲ کشور درباره اینکه چگونه می‌توانند اوکراین را در زمستان در قوی‌ترین موقیعت ممکن قرار دهند، گفت‌وگو کرده‌اند.»

در ادامه این بیانیه با اشاره به موشک‌های دوربرد که مدت‌هاست توسط اوکراین درخواست شده، آمده است: «هیچ جنگی با یک سلاح به پیروزی نرسیده و موضع ما درباره موشک‌های سایه طوفان تغییر نکرده است. ما همیشه به اوکراین کمک کرده و کمک می‌کنیم تا این کشور به‌خصوص در فصل زمستان در قوی‌ترین موقعیت ممکن قرار بگیرد.»

ماکرون و استارمر همچنین درباره موضوعات دیگری از جمله امنیت اروپا، چشم‌انداز روابط میان اتحادیه اروپا و بریتانیا و همچنین وضعیت انسانی در غزه گفت‌وگو و رایزنی کردند.

دیدار ماکرون و استارمر در پاریس

افسر نیروی هوایی بریتانیا خواستار ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین شد

این اظهارات نخست‌وزیر انگلیس در رابطه با موشک‌های دوربرد «سایه طوفان» در حالی عنوان شد که «ریچارد نایتون» فرمانده نیروی هوایی بریتانیا ادعا کرد که اوکراین باید اجازه استفاده از این موشک‌ها را در حمله به عمق خاک روسیه داشته باشد.

او روز دوشنبه طی سخنرانی در موسسه «رویال یونایتد سرویسز» (RUSI) گفت: «اوکراین نمی‌تواند سپری برای محافظت از خود در برابر ۳۰ هزار بمب سُرشی که به منطقه کورسک زده می‌شود، ایجاد کند. در عوض، آنچه آنها نیاز دارند و ما به آن نیاز داریم، توانایی ضربه زدن به هواپیماهایی است که این بمب‌ها را روی زمین پرتاب می‌کنند.»

نایتون افزود: «پس از سه دهه وقفه، من به این نتیجه رسیدم که بازدارندگی برگشته است و تفکر پیرامون تهدیدات و توانایی برای جلوگیری از آنها را می‌طلبد. تا جایی که نیاز است باید جنگید و پیروز شد.»

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین مدت‌هاست تقاضای استفاده از موشک‌های دوربرد در حمله به خاک روسیه را عنوان کرده و مدعی شده که این اقدام می‌تواند به پیروزی اوکراین منجر شود اما «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا از رویارویی مستقیم با روسیه و پاسخ احتمالی این کشور به چنین اقدامی واهمه دارد و به همین دلیل هنوز به درخواست رئیس‌جمهور اوکراین پاسخ مثبت نداده است.

روزنامه «تلگراف» روز دوشنبه نوشت، نخست‌وزیر بریتانیا و رئیس‌جمهور فرانسه پیش از مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» قصد دارند رئیس‌جمهور کنونی آمریکا را برای صدور مجوز استفاده از موشک‌های «سایه طوفان» توسط اوکراین در حمله به خاک روسیه متقاعد کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403082216184
  • خبرنگار : 71660