موشک «فالکون ۹» با پرتاب ماهواره کره جنوبی رکورد شکست

موشک «فالکون ۹» در بیست‌وسومین پرواز رکوردشکن خود، یک ماهواره کره جنوبی را پرتاب کرد و با موفقیت فرود آورد.

به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) دیروز ۱۱ نوامبر رکورد استفاده مجدد از موشک خود را شکست.

به نقل از اسپیس، یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) در ساعت ۱۲:۲۵ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی ماهواره مخابراتی «کریاست-۶ای»(KoreaSat-6A) را از مرکز فضایی کندی ناسا پرتاب کرد. به گفته اسپیس‌ایکس، این بیست‌وسومین ماموریت مرحله اول موشک بود که با دو تقویت‌کننده دیگر فالکون ۹ برابری می‌کند.

موشک فالکون ۹ پس از پرتاب

حدود هشت دقیقه و ۲۰ ثانیه پس از پرواز، فالکون ۹ در منطقه فرود ۱ پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال فرود آمد. این بیست‌وسومین فرود تقویت‌کننده مرحله اول و سیصدوشصت‌وچهارمین فرود موشک کلاس مداری اسپیس‌ایکس بود که تقویت‌کننده‌های فالکون ۹ و «فالکون هوی»(Falcon Heavy) را شامل می‌شود. همچنین، این صدوهفتمین پرتاب موفقیت‌آمیز اسپیس‌ایکس در سال جاری بود.

تقویت‌کننده مرحله اول فالکون ۹ در حال بازگشت به منطقه فرود

در همین حال، مرحله بالایی فالکون ۹ به حمل کریاست-۶ای به مدار انتقالی زمین‌ایستا ادامه داد و آن را حدود ۳۴.۵ دقیقه پس از پرتاب در آنجا مستقر کرد.

موتور مرحله دوم موشک فالکون ۹

این ماهواره که ۳.۹ تن وزن دارد، اکنون راه خود را به سوی مدار زمین‌ایستا طی خواهد کرد که در فاصله ۳۵۷۸۶ کیلومتری بالای زمین قرار دارد. در این ارتفاع، سرعت مداری با سرعت چرخش سیاره ما مطابقت دارد و به فضاپیماها امکان می‌دهد تا بر فراز زمین شناور شوند. به همین دلیل، مدار زمین‌ایستا یک مقصد محبوب برای ماهواره‌های جاسوسی و هواشناسی و همچنین ماهواره‌های ارتباطی مانند کریاست-۶ای است.

شرکت فرانسوی «تالس آلنیا اسپیس»(Thales Alenia Space) سازنده ماهواره جدید، سال گذشته در بیانیه‌ای گفت: کریاست-۶ای جایگزین ماهواره کنونی «کریاست-۶» خواهد شد و سرویس ماهواره‌ای را به کره جنوبی ارائه خواهد کرد. کریاست-۶ای که روی پلتفرم آزمایش‌شده «اسپیس‌باس»(Spacebus) تالس آلنیا اسپیس ساخته شده، به ۶ فرستنده BSS و بیست فرستنده FSS برای پوشش کل کره جنوبی مجهز است.

کریاست-۶ای توسط شرکت «کی‌تی کورپوریشن»(KT Corporation) واقع در کره جنوبی مدیریت خواهد شد. طول عمر مورد انتظار این ماهواره ۱۵ سال است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403082216107
  • خبرنگار : 71604