وضعیت نابسامان میوه فروشیها در کوچههای تنگ و شلوغ، میوههای له شده در کف بازار و بوی بد ماهی این وضعیت را نابسامانتر جلوه میدهد. این وضعیت زمانی غیر قابل تحمل است که باران ببارد و برای رد شدن از این معبر باید کفشهایتان را با آب گندیده ماهیها که با باران یکی شده و در پیادهرو جاری است، آشنا کنید!
این آلودگیها میتواند باعث شیوع بیماریهای پوستی و عفونی شود؛ علاوه بر تمام این اوصاف، مشکلات ترافیکی این معضلات را صد چندان میکند و پارکهای دوبله، سوبله و چندین لایه، قفل ترافیکی را در این منطقه ایجاد میکند که سر سامآور است.
چندی است که شهرداری شیراز تلاش کرده است تا با راهاندازی بازار پروتئین و انتقال صنف ماهی فروشان به این بازار، کمی به وضعیت دروازه کازرون سامان دهد و گره ترافیکی این نقطه را بگشاید که مسئولیت این کار به عهده سازمان ساماندهی مشاغل و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز است.
برای پیگیری آخرین انتقال صنوف دروازه کازرون به بازار پروتئین که درخواست عموم مردم شیراز است، به سراغ شفیعی، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز رفتیم اما تلاش خبرنگار ایسنا برای برقراری ارتباط با وی بینتیجه ماند و ما را به روابط عمومی خود ارجاع داد و در نهایت روابط عمومی این سازمان نیز حاضر به پاسخگویی به ایسنا نشد و ما را به سمت رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز سوق داد.
این در حالی است که یکی از اصلیترین وظایف هر مسئولی پاسخگویی به رسانهها است و تعامل با رسانه باید به صورت دو طرفه برقرار شود تا بتوان گرهای از مشکلات مردم باز کرد اما متأسفانه برخی از مسئولان و از جمله این مسئول شهری انتظار ارتباط یک طرفه با رسانهها دارند و تنها به این مسئله اکتفا میکنند که هر از گاهی خبری از سوی روابط عمومی سازمان خود به رسانهها منتقل شده یا چند ماهی یا سالی یک مرتبه نشست خبری برگزار کنند. این در حالی است که هر رسانه متناسب با وضعیت موجود و وقایع در حال اتفاق، باید بتواند با مسئولان مربوطه ارتباط مستقیم داشته و پاسخگوی انتظارات و نیازهای مردم باشد.
در عین حال به سراغ رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز رفتیم. وی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در خصوص نقل و انتقال صنوف دروازه کازرون به بازار پروتئین بیان کرد: بهرهبردار در تلاش است تا مشکلات و موانع جزئی را برطرف کرده و زودتر کار نقل و انتقال انجام شود.
انتقال صنوف به بازار پروتئین به زودی انجام میشود
مسعود زارعی با بیان اینکه منتظر کمیسیون ماده ۵ هستیم تا هر چه زودتر کار بحث ساماندهی دروازه کازرون به نتیجه برسد، تصریح کرد: از اول بهمن ماه بازار پروتئین در خیابان کارگر در اختیار بهرهبردار قرار خواهد گرفت و برنامه انتقال به زودی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طرح تشویقی برای مغازهداران در نظر گرفته شده است که کسب و کار خود را به بازار پروتئین منتقل کنند، گفت: برای این نقل و انتقالات منتظر کمیسیون ماده ۵ هستیم.
زارعی در ادامه بیان کرد: کمیسیون ماده ۵ کاربری مغازهها را در دروازه کازرون تغییر خواهد داد و کاربری میوهفروشی، ماهی و مرغ فروشی و ... تغییر خواهد کرد؛ حتی اگر مغازهداران بخواهند مغازه خود را نگه دارند باید بر اساس کاربری تعریف شده که متناسب با محور گردشگری است، فعالیت کنند.
به گزارش ایسنا، با توجه به ترافیک سنگین و ماشینهایی که به دلیل عدم جای پارک در وسط خیابان پارک میکنند نیاز است که نیروهای پلیس راهور حضور مداومی داشته باشند که در این زمینه همت مضاعف پلیس را میطلبد.
مردم درباره دروازه کازرون چه گفتند
در ادامه این گزارش به سراغ برخی از شهروندان شیراز رفتیم تا نظر شهروندان را درباره وضعیت این منطقه و درخواستهای آنان بشنویم. گرچه همیشه شهروندان در ذیل اخبار مربوط به بازار پروتئین شیراز، نظرات متعددی بر روی اخبار ایسنا قرار میدهند و کمابیش با نظرات برخی شهروندان در این زمینه آشنا هستیم.
مجید زارع، ۴۲ ساله که شغل آزاد دارد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در خصوص مشکلات محور دروازه کازرون گفت: دروازه کازرون با این که یک محله قدیمی است و جزو بافت تاریخی شهر محسوب میشود اما وضعیت بسیار نامطلوبی دارد.
وی ادامه داد: ترافیک زیاد، بوی بدی که به دلیل فروش ماهی وجود دارد و آب کثیفی که به علت آب شدن یخ ماهیها در سطح پیادهرو جاری است وضعیت بسیار نامناسبی را به وجود آورده است.
زمان کشاورزی، بانوی ۳۸ ساله و خانهدار نیز به خبرنگار ایسنا گفت: با این که برخی اقلام مانند میوه و ماهی در محله و بازار دروازه کازرون تنوع و قیمت مناسبی دارند اما محیط این بازار به شدت آلوده است. کوچههای باریک و عدم رعایت بهداشت، میوههای گندیده که در کوچه رها شده، بوی بد ماهی از مشکلات این بازار است.
کشاورزی با بیان اینکه ای کاش مسئولان کمی بیشتر به بهداشت این بازار اهمیت میدادند، بیان کرد: انشاءالله که با انتقال این مشاغل به بازار پروتئین این مشکلات برطرف شود.
محمدرضا محمودی، ۲۴ ساله و دانشجو به خبرنگار ایسنا گفت: آب کثیفی که از مغازههای ماهی فروشی وارد جوی آب شده بوی بسیار بد و وضعیت بسیار نامطلوبی دارد وقتی این آب وارد فاضلاب میشود، از دریچه فاضلابهای اطراف نیز بوی خیلی بدی ساطع میشود.
وی ادامه داد: گذشته از بوی بد، ترافیک سنگین در این محور، وضعیت نامناسبی را به وجود آورده که در شأن شیراز نیست؛ تجمع معتادین در این قسمت شهر و آلودگی زیاد باعث بیماریهای پوستی میشود و نیاز است فکری اساسی کرده و این وضعیت هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود.
حمید اوجی، ۵۰ ساله و راننده اسنپ در گفتوگو با خبرنگار ایسنا بیان کرد: وضعیت ترافیکی این قسمت از شهر به خاطر بازار دروازه کازرون بسیار بد است و باعث نارضایتی رانندگان و مردم شده است.
وی با بیان اینکه قیمت پروتئین و میوه در این بازار به نسبت ارزانتر از سایر قسمتهای شهر شیراز است، گفت: اگر این اصناف به بازار پروتئین انتقال پیدا کنند باید نظارتی بر قیمتگذاری وجود داشته باشد، چون عموماً خریداران اصلی و مشتریان بازار دروازه کازرون افراد بیبضاعت و کمبضاعت هستند، بنابراین با انتقال به بازار پروتئین قیمتها بالا نرود که همین راه باریک هم برای مستمندان جامعه بسته شود.
به گزارش ایسنا، دروازه کازرون در بافت تاریخی شیراز قرار گرفته و در حال حاضر، از یک طرف یکی از مراکز مهم عرضه میوه و ترهبار است و از طرف دیگر مهمترین نقطه عرضه محصولات دریایی، از قبیل ماهی و میگو مربوط به استانهای بوشهر و خوزستان است.
بازار پروتئین شیراز برای ساماندهی محور دروازه کازرون راهاندازی خواهد شد تا این وضعیت ناخوشایند با انتقال به بازار پروتئین از بین برود و این نقطه تاریخی از شهر شیراز، ساماندهی شود.
انتهای پیام