«علیرضا زیبایی» دبیر علمی این کنگره در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به معرفی سال ۲۰۲۴ به عنوان سال جهانی شتر از سوی سازمان ملل متحد، برگزاری این قبیل کنگرهها در ایران را فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش، تجربیات و ایدهها در زمینههای مختلف مرتبط با شتر از جمله پرورش، تغذیه، سلامت، تولید مثل و کاربردهای مختلف آن ذکر کرد.
وی با بیان این که نخستین کنگره بینالمللی شتر از فردا چهارشنبه ۲۳ آبانماه به مدت دو روز به میزبانی بافق برگزار میشود، هدف از برگزاری این کنگره را آشنایی، هماندیشی و تبادل نظر مسئولان، کارشناسان و سایر افراد صاحبنظر در این عرصه و ارائه و جمعبندی دستآوردهای تحقیقاتی، آموزشی، ترویجی، علمی و عملی جدید اعلام کرد.
زیبایی در ادامه مهمترین محورهای برگزاری این کنگره را مطالعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، امنیتی، ورزشی و اکوتوریسم شتر، شترداری سنتی، مشارکت مردمی، دانش بومی، مرتع، محیط زیست و منابع طبیعی، شتر در دین، ادبیات و دیرینه شناسی، توسعه شترداری نیمه صنعتی، اقتصادی کردن شترداری، محصولات، بازاریابی، سرمایه گذاری و ساماندهی قوانین، شترداری نوین، تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد، فرآورده های شتر و استفاده از آنها در علوم مختلف، تحقیقات علوم پایه و علوم پزشکی، بهداشت، پیشگیری و بیماری های شتر و واکسن، ایمونولوژی، فرآورده های بیولوژیک و بیوتروریسم، عنوان کرد.
وی با بیان این که جمعاً ۱۱۰ مقاله به دبیرخانه این دوره از کنگره ارسال شده است، گفت: پس از بررسی کمیته علمی، ۹۶ مقاله پذیرفته شد که ۱۹ مقاله از آن به صورت شفاهی و ۷۷ مقاله به صورت پوستر طی این دوره ارائه خواهد شد.
دبیر علمی کنگره، موضوع برخی از این مقالات را «شتر در دین، ادبیات و دیرینه شناسی»، «مطالعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، امنیتی، ورزشی و اکوتوریسم شتر»، «شترداری سنتی، مشارکت مردمی، دانش بومی، مرتع، محیط زیست و منابع طبیعی»، «توسعه شترداری نیمهصنعتی، اقتصادی کردن شترداری، محصولات، بازاریابی، سرمایه گذاری و ساماندهی قوانین»، «شترداری نوین، تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد»، «فرآوردههای شتر و استفاده از آنها در علوم مختلف»، «تحقیقات علوم پایه و علوم پزشکی»، «بهداشت، پیشگیری و بیماریهای شتر اعم از عفونی، متابولیک، ژنتیک، اپیدمیولوژی و سایر» و نیز «واکسن، ایمونولوژی، فرآورده های بیولوژیک و بیوتروریسم»، برشمرد.
وی تعداد سخنرانان این کنگرهی دو روزه را ۲۴ نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد پنج سخنران کلیدی و پنج سخنران نیز تشریفاتی و از مقامات هستند.
زیبایی در پایان با اشاره به آغاز برنامه پنج ساله دوم استان پس از برگزاری کنگره، مهمترین اهداف این برنامه را راهاندازی سایت ملی شور ورزی در بافق، توسعه گردشگری تخصصی در حوزه شتر و ایجاد تنها دهکده تخصصی حوزه شتر کشور در حوزه فناوری و نوآوری ذکر کرد.
انتهای پیام