به گزارش ایسنا، علی ربیعی در نشست تخصصی «اطلاعرسانی در بحران» که به مناسبت سالگرد وقوع زلزله کرمانشاه از سوی شورای اطلاعرسانی دولت برگزار شد، با اشاره به اینکه تاکنون توجه کافی به مباحث مدیریت بحران نشده است، گفت: ایران جزو ۱۰ کشور بلاخیز است. بیش از ۹۰ درصد انواع بحرانها را در ایران داریم. در حال حاضر پیشرفتهای زیادی در زمینه مدیریت بحرانهای طبیعی صورت گرفته است و امیدواریم این پیشرفت ها به ما در مدیریت بحرانها کمک کند.
دستیار اجتماعی رئیسجمهوری افزود: تاثیر بحران بر حیات اجتماعی آینده افراد اما کمتر مورد توجه و بررسی قرار گرفته است و از اینرو برگزاری چنین نشستهایی از اهمیت زیادی برخوردار است. در بحرانها، ارتباطات هم از اهمیت زیادی برخوردار است و البته منظور از ارتباطات، موضوعی فراتر از رسانههاست.
وی ادامه داد: در علتیابی بحرانهای اجتماعی به تفاهم نرسیدیم. یکی از بحرانهای کشور فقدان فهم در جریان بحرانهای اجتماعی است و خود تصمیم در مسئلههای اجتماعی بحران ایجاد میکند.
وی یادآور شد: یکی از بحران مهم ما بحران بروکراسی است؛ کشورهای شبیه ما در بحرانهای طبیعی آسیبپذیر هستند و مدیریت بحران در کشوری در حال توسعه مشکل است. یکی از مشکلاتی که به بحران طبیعی گره خورده گسترش حاشیهنشینی است.
ربیعی با اشاره به بحران خشکسالی در کشور گفت: در این زمینه اگرچه کارهای زیادی صورت گرفته، اما همچنان کارهای زیادی هم انجام نشده است.
دستیار اجتماعی رئیسجمهوری گفت: در هر سه مرحله بحرانها چه پیش از بحران چه حین آن و چه پس از آن، نقش ارتباطات حیاتی است. مهمترین موضوع در مدیریت بحران، اطلاعرسانی صحیح است.
وی اظهار کرد: از موارد مهم در زمینه مدیریت پیش از بحران، تشکیل تیمهای رسانهای است. اگر به این موضوع اهمیت داده نشود خود اطلاعرسانی، بحرانزا میشود. حتی اینکه میزان اطلاعرسانی بیش از اندازه نیز باشد هم گاهی بحرانآفرین میشود.
انتهای پیام