در کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی مطرح شد

کرامت انسانی قابل معامله و چانه‌زنی نیست

رایزن فرهنگی عراق در تهران با تاکید بر اینکه کرامت انسانی قابل معامله و چانه‌زنی نیست، گفت: ما نسبت به حوادثی که در منطقه رخ می‌دهد، باید بکوشیم جامعه بین‌الملل را به اتخاذ موضع قاطع وادار کنیم، کرامت انسانی باید مبنای قوانین و ارزش‌های جهان باشد.

یاسر عبدالزهرا، امروز دوشنبه ۲۱ آبان ماه در نخستین کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی و چالش‌های خانواده در جهان معاصر که در سالن رودکی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: انسان آنقدر کرامت دارد که به مقام خلیفة‌الهی رسیده است. هرگونه تجاوز به کرامت پایمال کردن حقوق آن است. کرامت انسانی برای همه محقق و قابل چشم‌پوشی نیست و انسان تا حق حیات نداشته باشد، چطور می‌شود از کرامت انسانی سخن گفت؟

وی افزود: از طرفی باید به جنگ و موضوعات جهان توجه کنیم. ما باید ببینیم در منطقه چه می‌گذرد؟ سوال عقلانی است هزاران انسان بی‌گناه کشته شوند و دربرابر کشتار سکوت کرد؟ کجا هستند سازمان‌ها که ببینند حق مردم ما در غزه و لبنان پایمال شده است؟

رایزن فرهنگی عراق در تهران گفت: کرامت انسانی قابل معامله و چانه‌زنی نیست. ما فرهیختگان در قبال حوادث منطقه باید دست بسته بمانیم؟ باید بکوشیم جامعه بین‌الملل را به اتخاذ موضع قاطع وادار کنیم. کرامت انسانی باید مبنای قوانین و ارزش‌های جهان باشد. اگر کرامت انسانی خدادادی است، باید این ارزش را ارج بنهیم و مانع پایمال شدن کرامت انسان شویم.

جنایات یهودیان پایمال کردن کرامت انسانی است

حمید عبد جواد محمدالنجدی، رئیس دانشگاه بین‌المللی اهل بیت علیهم‌السلام نیز در این  کنفرانس اظهار کرد: چنین همایش‌هایی و به‌خصوص با موضوع کرامت انسان در شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد، در حالی که این همایش شایسته بیشتر از این‌ها است و این همایش آغازی برای کارهای بعدی باید باشد.

وی افزود: شاهد تظاهراتی در کانون دانشگاهی و علمی هستیم، خداوند در قرآن فرموده ما به بنی آدم کرامت دادیم و اشاره‌ای به رنگ و نژاد نشده است. یهود امروز به اشکال مختلف از قبیل قتل، آواره‌سازی و جلوگیری از امدادرسانی به قربانیان حقوق انسان را پایمال کرده است.

رئیس دانشگاه اهل بیت علیهم‌السلام گفت: این همایش باید پاسخی به سرسخت‌ترین دشمنان خدا و اهل ایمان باشد. آنهایی که بلاغت و فصاحت قرآن یاد دارند، اگر مراجعه کنند متوجه می‌شوند یهود شدیدترین دشمنان خدا است. یهودیان با جنایات خود با مخالفت‌هایی روبه‌رو شدند، اینان در زمین ویرانی و فساد انجام می‌دهند و با کشتن سید مقاومت قلب‌های مارا تکه تکه کردند، همه اینان جز پایمال کردن کرامت انسانی است؟

اخلاق باید به عنوان اصل مقدم در خانواده در نظر گرفته شود

در ادامه صدیقه مهدوی کنی، استاد دانشگاه امام صادق(ع) در این کنفرانس، با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم که خانواده را بستری برای مودت و رحمت معرفی می‌کند، بیان کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر، توجه به حقوق و وظایف در خانواده، بیشتر از مسائل اخلاقی بوده است.

وی ادامه داد: خانواده به عنوان پایدارترین نهاد بشری، باید بر پایه مودت و رحمت بنا شود و کرامت انسانی اعضای آن حفظ شود. در فرهنگ جامعه، به جای تمرکز بر مبانی اخلاقی، بیشتر به مسائل حقوقی، شروط ضمن عقد و ... توجه شده است.

مهدوی کنی گفت: قانون اساسی بر تسهیل تشکیل زندگی تاکید دارد و باید در فرهنگ جامعه نیز به اخلاق و کرامت انسانی توجه بیشتری شود. همچنین، اخلاق باید به عنوان اصل مقدمی در خانواده در نظر گرفته شود و مقدم بر حقوق باشد.

وی افزود: با وجود تلاش برای احقاق حقوق زنان، به نظر می‌رسد جایگاه آن‌ها به جای ارتقا، کاهش یافته است. محبت یکی از پایه‌های اساسی خانواده است که باید مقدم بر حقوق قرار گیرد.

این استاد دانشگاه در پایان ابراز امیدواری کرد که جامعه دینی بتواند با توجه به آموزه‌های دینی و با تلاش در زمینه فرهنگ‌سازی، اخلاق را در خانواده حاکم کرده و محبت را به عنوان پایه اصلی روابط خانوادگی تقویت کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403082115736
  • خبرنگار : 50663