شکاری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه هدف اصلی اجرای این طرح تغییر عملکرد و افزایش بهرهوری اقتصادی در میان جمعیت دامی استان بوده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه روزانه نیاز جامعه به مصرف پروتئین افزایش یافته طرح اصلاح نژاد دام در استان در حال اجرا است.
وی گفت: با اجرای طرح اصلاح نژاد دام علاوه بر اینکه چند قوزایی انجام میشود، سن دامهای متولد شده نیز همزمان خواهد بود که این امر کمک بسیار خوبی در مدیریت تغذیه دامها است.
شکاری افزود: برای اجرای این طرح در سال جاری ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای اجرای طرح اصلاح نژاد دام در استان تا پایان سال گذشته ۱۹ هزار و ۶۰۰ راس دام سبک و سنگین در این استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند.
این مقام مسئول بیان کرد: از این تعداد ۱۵ هزار راس دام سبک و چهار هزار و ۶۰۰ راس دام سنگین بودهاند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته یک هزار و ۱۵۰ دوز اسپرم نژاد گاو دو منظوره و ۴۶۰ دوز اسپرم نژاد گوشتی و در سال ۱۴۰۱، یک هزار و ۴۵۸ دوز اسپرم نژاد گوشتی و هزار دوز اسپرم نژاد گاو دو منظوره خریداری و توزیع شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: طرح اصلاح نژاد در دام سبک به صورت تلقیح مصنوعی و لاپاراسکوپی با هدف تولید دام پربازده، تولید برههای هم سن، کوتاه کردن دوره زایش، امکان افزایش دوقلوزایی و امکان سه بار زایش در دو سال انجام میشود.
وی افزود: تعداد دامهای سبک تحت پوشش قرار گرفته در این طرح در سال گذشته یک هزار و ۸۰ راس بوده و یک هزار و ۱۵۰ دوز اسپرم نژاد گاو دو منظوره و ۴۶۰ دوز اسپرم نژاد گوشتی خریداری و توزیع شد.
انتهای پیام