به گزارش ایسنا؛ ابراهیم نعیمی در ابتدای نشست «دانشگاه و زیست خوابگاهی» ضمن ارائه آماری از کلان مسائل روانی- اجتماعی جامعه دانشجویی، گفت: با تحقیقاتی که انجام دادیم این مسائل را میتوان در شش حوزه «رفتارهای پرخطر و آسیبهای اجتماعی مثل خودکشی»، «نگرش به رابطه با جنس مخالف، همخانگی و ازدواج»، «حمایت و نشاط اجتماعی و انواع نگرانیها و سلامت روانی»، «وضعیت تحصیلی- آموزشی و شغلی»، «اعتیاد»، «رفتار پورن، هویت مجازی و سبک زندگی» طبقهبندی کرد.
وی در خصوص زیست خوابگاهی و سبک زندگی عنوان کرد: دانشجویان در هفته به ندرت صبحانه خورده و درباره ساعت خواب آنها میتوان گفت که بیشتر دانشجویان بعد از ساعت دوازده یا یک نیمهشب میخوابند؛ در نتیجه در روز بعد یا در کلاس حاضر نمی شوند و در صورت حضور، یادگیری مناسب از مباحث را نخواهند داشت. درباره ارتباط با هماتاقیها نیز ۷۹ درصد رابطهای صمیمانه، هشت درصد دوستانه و شش درصد روابط خصمانهای دارند.
نعیمی ادامه داد: از عوامل موثر بر این آمار میتوان به کاهش تعداد اعضای خانواده اشاره کرد. امروزه خانوادهها به سمت دو فرزندی یا تک فرزندی میروند و یا حتی دچار ناباوری میشوند. این مسئله مراقبت خانواده از فرزند را افزایش داده و اجازه رشد در ابعاد لازم از جمله مولفههایی مثل هوش هیجانی و اجتماعی را نمیدهد؛ همین امر باعث رشد نایافتگی فرزند شده است. نقش دانشگاه برای جبران این ضعفها، آموزش مهارتهایی از جمله حل مسئله، تنظیم هیجان و خودمراقبتی است که فقدان آنها در جامعه دانشجویی مشاهده میشود و باید در جهت جبران آنها برنامههایی را تنظیم کرد.
انتهای پیام