حجت الاسلام حمید شهریاری امروز ۲۱ آبان ماه در نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی و چالشهای خانواده در جهان معاصر که در سالن رودکی دانشگاه فردوسی برگزار شد، درخصوص تشریح وظایف جهان اسلام در نظم نوین جهانی، عنوان کرد: نظم نوین جهان شاهد وارونگی تاریخ و ظهور قدرتهای نوظهور در شرق از جمله چین، هند و روسیه است و غرب در تلاش حفظ سلطه خود در عرصههای نظامی، اقتصادی و فرهنگی است.
وی با اشاره به وظایف جهان اسلام، خاطرنشان کرد: ایران و دولتهای اسلامی قوی برای حمایت از ملتهای اسلامی در برابر استکبار جهانی، ساخت اقتصاد قوی با مشارکت کشورهای اسلامی و بهرهگیری از منابع و فناوریهای موجود برای مقابله با سلطه اقتصادی غرب، مقابله با جنگ شناختی غرب با استفاده از علمای اسلام، نخبگان دانشگاهی و اصحاب رسانه، برای جلوگیری از تحمیل ارزشهای غربی به جوانان هستند.
رئیس نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی و چالشهای معاصر در جهان اسلام با بیان نقش کنفرانس کرامت انسانی، مطرح کرد: این کنفرانس در راستای وظیفه سوم، یعنی مقابله با جنگ شناختی غرب، با استفاده از دیپلماسی دانشگاهی به دنبال تقویت وحدت و کرامت انسانی در جهان اسلام است.
وی ادامه داد: در این کنفرانس، کرامت انسانی به عنوان ارزشی مشترک در علوم انسانی و مبنایی برای گفتگوهای بینالمللی معرفی میشود. هدف اصلی این کنفرانس، بررسی چالشهای پیش روی خانوادههای مسلمان در جهان معاصر، به ویژه در مواجهه با ارزشهای سکولار و لیبرال و ارائه راهکارهای عملی برای مقابله با آن و موضوعات مورد بحث آن همچون آسیبهای تاخیر در تشکیل خانواده، چالشهای ازدواج، طلاق، سقط جنین، حجاب، اخلاق جنسی، تاثیر فضای مجازی بر خانواده، مهاجرت و...است.
حجت الاسلام شهریاری با بیان اهمیت کرامت انسانی، توضیح داد: کرامت انسانی به عنوان عاملی برای وحدت و همگرایی جهان اسلام و جمعآوری تمام اقوام و مذاهب اسلامی تحت یک چتر معرفی میشود. نقش دانشگاهیان با ایجاد بستری مناسب برای شبکهسازی دانشگاهیان مسلمان جهت مقابله با چالشها و معرفی ارزشهای اسلامی به جهانیان بسیار موثر خواهد بود.
وی تصریح کرد: بیش از ۳۰۰ چکیده مقاله از ۸ کشور اسلامی به کنفرانس ارسال شد و ۱۳۶ مقاله پذیرفته شد که با حمایت ۱۰ دانشگاه و پژوهشگاه از عراق و ۲۰ دانشگاه و پژوهشگاه از ایران، حامیان این کنفرانس بودند. همچنین، ۱۶ پیش نشست حضوری و مجازی به زبان عربی و ۳ پیش نشست به زبان فارسی پیش از کنفرانس برگزار شد.
حجت الاسلام شهریاری همچنین به وضعیت اسفناک غزه و ضرورت کمک به مردم این منطقه اشاره شد.
با تکریم دانشگاهیان باید فرصت نقشآفرینی دانشگاهیان در دولت را فراهم کنیم
مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این گردهمایی اظهار کرد: از آنجایی که جامعه دانشگاهی به عنوان منبع در بین دیگر افراد جامعه نقشآفرینی میکند، باید بتوانیم برای اهل علم و دانش و نخبگان را آنچه که شایسته آنان است در برخورد و تامین نیاز به خوبی نقشآفرینی کنیم و آنگاه میتوانیم توفیق لازم را به دست آوریم.
وی افزود: در تامین نیاز اعضای هیئت علمی، دانشجویان متاهل و نخبگانی که قرار است به عنوان مرجع باشند در دانشگاه تلاش کردیم که در خصوص تامین خوابگاه متاهلی و نقشآفرینی دانشجویان و جوانان در آموزش عالی مقدماتی فراهم کنیم؛ اگر برای زندگی دانشجویان و نخبگان و ایجاد تسهیلات لازم اقدامات مهم را عملیاتی کنیم، آنگاه میتوانیم از ویژگی نخبگی در جامعه بهره لازم ببریم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: رهبر فرمودند مدیران باید به در خانه دانشمندان بروند و در حکمرانی جامعه از آنان استفاده کنند؛ لذا به عنوان خادم دانشگاه فردوسی مشهد تلاش کردیم بتوانیم جوانان این مرز و بوم را به نقشآفرینی و ایجاد اتحاد تشویق کنیم. با کمکهای وزیر علوم و نگاهی که ایشان در موضوع وفاق و همدلی دارند، انشالله خبر خوبی در بُعد همدلی و ارتقاء علم و فناوری از لحاظ کرامت عزیزان و تامین خواسته آنان به عنوان یکی از دانشگاههای مرجع در تحقق اهداف عالی نظام در ارتقاء علم و فناوری بشنویم و بتوانیم نقشآفرینی کنیم.
میرزایی اظهار کرد: دانشگاه و خانواده دانشگاهی به واسطه نیاز جامعه و استقلالی که در رویکرد تحقق دانش بنیان دارد، اقداماتی در دانشگاه انجام داده و انشالله بال قوی برای جمهوری اسلامی و دولت چهاردهم باشیم. دانشگاهها در جوامع غربی در تمام تصمیمات دولت نقشآفرینی دارند و ما تصمیم داریم در دولت جدید چنین کیفیتی با اشاعه تکریم و احترام دانشگاهیان و ایجاد اتحاد و همدلی داشته باشیم.
انتهای پیام