به گزارش خبرنگار ایسنا، مرتضی حسنآبادی در جلسه امروز (۲۱ آبان) سازگاری با کم آبی کرمانشاه، با اشاره به وضعیت منابع آبی استان، گفت: بر اساس اطلاعات ایستگاهها، میزان بارش سال آبی جاری (از ابتدای مهر ۱۴۰۳ ) در کرمانشاه نسبت به سال گذشته ۸۱ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۵۳ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در حاضر در استان کرمانشاه ۲۳ محدوده مطالعاتی داریم که از این تعداد دو محدوده ممنوعه بحرانی، یازده محدوده ممنوعه و ۱۰ محدوده آزاد است.
سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه میزان کسری تجمعی مخازن آب زیرزمینی استان کرمانشاه را حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و یادآور شد: بیشترین کسری مربوط به دشتهای کرمانشاه با حدود ۳۶۳ میلیون مترمکعب و کمترین نیز مربوط به سرپل ذهاب است.
وی سپس به اقدامات این شرکت برای حفاظت از منابع آبی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین این اقدامات برخورد با کشاورزان مهاجر بوده که تا کنون ۴۱۰ کشاورز غیرمجاز شناسایی شده و اراضی که در اختیار داشتند نیز حدود ۱۷۷۰ هکتار بوده است.
به گفته حسنآبادی، موضوع حضور کشاورزان مهاجر از کنگاور تا سرپلذهاب وجود دارد و منابع آب و خاک کرمانشاه را تهدید میکند.
وی همچنین اشارهای به کشت برنج به عنوان یکی از عوامل هدررفت آب در کرمانشاه داشت و عنوان کرد: با کشت ۲۸۴ هکتار برنج در استان برخورد شده که به ترتیب مربوط به شهرستانهای صحنه، گیلانغرب، هرسین و کنگاور بوده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه درباره برخورد با چاههای غیرمجاز نیز اظهار کرد: از ابتدای امسال ۲۲۱ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده و هدفگذاری ما تا پایان سال انسداد ۵۰۰ حلقه چاه است.
حسنآبادی با بیان اینکه عمده برخورد با چاههای غیرمجاز در نیمه دوم سال صورت میگیرد، تاکید کرد: تنها در آبان ماه امسال ۸۲ حلقه چاه فقط در میاندربند و روستای «پیرحیاتی» مسدود شده که انسداد آنها بیش از ۶.۲ میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف آب به همراه داشته است.
وی همچنین از نصب ۴۸۰ دستگاه کنتور هوشمند روی چاهها در نیمه اول امسال خبر داد و گفت: پروانه ۲۸۴ حلقه چاه نیز اصلاح و تعدیل شده است.
انتهای پیام