به گزارش خبرنگار ایسنا، طهماسب نجفی در جلسه امروز (۲۱ آبان) سازگاری با کم آبی کرمانشاه، مدیریت آب را یکی از دغدغههای مهم فعلی کشور دانست و اظهار کرد: در حال حاضر موضوع کاهش ذخایر آب زیرزمینی، کسری مخازن و فرونشستها بسیار جدی است و باید در استان کرمانشاه نیز اقدامات پیشگیرانهای در این راستا انجام شود.
وی یکی از عوامل اثرگذار بر وضعیت آب و خاک استان را موضوع اجاره اراضی به کشاورزان مهاجر اعلام کرد و ادامه داد: برخورد با اجاره اراضی کشاورزی باید جدی و بازدارنده باشد، بگونهای که دیگر شاهد حضور کشاورزان مهاجر که صدمه جدی به منابع آب و خاک ما میزنند، نباشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه تاکید کرد: باید وضعیت کشاورزان مهاجر، تعداد تقریبی آنها، وسعت اراضی که به آنها اجاره داده شده و... به صورت مستند تهیه شود تا بتوان اقدامات لازم را برای برخورد با آنها انجام داد.
نجفی اشارهای هم به وضعیت کشت برنج در استان داشت و با بیان اینکه کشت برنج بجز در نقاطی که از آبهای مرزی برای آبیاری آن استفاده میشود، در سایر نقاط ممنوع است، از فرمانداران خصوصا در شهرستانهای شرقی خواست برخورد جدیتری با کشت برنج داشته باشند.
وی اظهار کرد: مهمترین راهکار برای مقابله با کشت برنج، جلوگیری از کشت آن است، نه اینکه اجازه بدهیم برنج کاشته شود و به مرحله برداشت برسد و سپس آن را امحاء کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه یکی دیگر از راهکارهایی که میتواند به حفظ ذخایر آب زیرزمینی کمک کند، جایگزینی پساب به جای آب چاه و آبهای زیرزمینی برای صنایع است، ادامه داد: لازم است این موضوع هرچه زودتر در کرمانشاه اجرایی شود.
نجفی از تشکیل کنسرسیومی از صنایع بزرگ شرق کرمانشاه برای استفاده از پساب یاد کرد و ادامه داد: بر اساس قانون هم طرح جایگزینی پساب با آب باید هرچه زود عملیاتی و استفاده از آب در صنایع محدود شود.
وی سپس به سامانه گرمسیری و اجحافی که در اجرای این سامانه به کرمانشاه شد نیز اشاره کرد و گفت: هم لازم است تخصیص آبی که برای اراضی از قبل تعیین شده بود محقق شود و هم اراضی که از این طرح جا ماندهاند به صورت ویژه دیده شوند که این موضوع را نیز با اعداد و ارقام و به صورت مستند از وزارت نیرو پیگیری کردیم.
انتهای پیام