صغری رستمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سوزاندن بقایای گیاهی موجب آلودگی شدید هوا و ایجاد تهدید علیه بهداشت عمومی، از بین بردن میکروارگانیسمهای مفید خاک، ایجاد فقر خاک در اثر حذف هوموس آن و تخریب بافت خاک میشود و بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است.
وی افزود: در این زمینه با شروع فصل برداشت شلتوک در خوزستان، پایش زمینها و نظارت بر افرادی که با آتش زدن کاه و کلش موجب آلودگی هوا میشوند، آغاز شده است. در همین زمینه ۱۹ نفر از آلودهکنندگان هوای اهواز که اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی زمینهی کشاورزی شلتوک کردهاند، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز گفت: با پایش مستمر توسط این اداره و با همکاری بخشدار منطقه، معاون عمرانی فرمانداری اهواز و اداره جهاد کشاورزی اهواز هشت نفر از این افراد به مقامات قضایی معرفی شدند و ۱۱ نفر دیگر نیز شناسایی شده و پرونده آنها در حال تکمیل است.
وی بیان کرد: شهروندان در صورت مشاهده تخلف ناشی از سوزاندن بقایای گیاهی زمینهای کشاورزی، موضوع را به ادارههای حفاظت محیط زیست، جهاد کشاورزی، بخشداریها و دهیاریهای محل زندگی خود و یا از طریق سامانه شبانهروزی ۱۵۴۰ ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان اطلاع بدهند.
انتهای پیام