امید مقیمی منفرد در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: بر روی کالاهای ایرانی شناسه و کد اصالت وجود دارد و اگر این کد را در سایت غذا و دارو وارد کنند، اطلاعاتی مانند استان تولیدی، کدام معاونت مجوز صادر کرده، شماره پروانه و تاریخ تولید و انقضاء آن مشخص است.
وی ادامه داد: در هر استان پروانههایی که صادر میشوند، به صورت هفتگی و ماهانه توسط کارشناسان سازمان غذا و دارو بررسی و با مراجعه به کارخانهها از محصولات تولیدی آن واحدها نمونهبرداری و به آزمایشگاه ارسال میشود چنانچه مشکلی داشته باشند برخورد قانون انجام میشود.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: تا چند سال پیش مصرفکنندگان اطلاعاتی در مورد محصولات، پروانه ساخت، لوگوی سیب سلامت و نشان IRC و اصالت کالا نداشتند.
مقیمی گفت: هماکنون حدود ۱۰ الی ۱۵ شرکت پخش محصولات غذایی و آرایشی که عمدتا غذایی هستند در استان وجود دارد و توسط کارشناسان معاونت غذا و دارو بررسی میشود که چه محصولاتی وارد انبارهای این شرکتها میشوند.
وی در ادامه با بیان اینکه طرح PMS به صورت شش ماهه انجام میشود، افزود: این طرح به این صورت است که با حضور کارشناسانی از سازمان غذا و دارو کشور، تعدادی لوازم آرایشی از برندهای مختلف که در سطح عرضه هستند انتخاب و آزمایشهای لازم از آنها انجام میشود و در صورتیکه برای مثال محصول ما در استان دیگری مشکل داشته باشد به ما اطلاع و برخورد صورت میگیرد.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: کارشناسان معاونت غذا و دارو برندهای غیرمجازی که در سطح عرضه بودند به سازمان مرکزی اطلاع و آنها هم در سطح کشور ابلاغ میکنند که این برندها غیرمجاز هستند و از سطح بازار جمعآوری شود؛ همچنین چنانچه سازمان غذا و دارو کشور محصولی را غیرمجاز اعلام کند، ما هم به تمام شبکههای سطح استان اعلام کرده و اگر این محصول در سطح عرضه باشد جمعآوری و برخورد میشود.
مقیمی در ادامه با بیان اینکه در شش ماهه نخست امسال ۳۳ هزار و ۷۶۸ قلم کالا و تجهیزات پزشکی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد و ۲۹۱ میلیون ریال کشف شده است، تصریح کرد: همچنین در این مدت ۳۸ قلم داروی قاچاق به ارزش ۱۹ میلیون ریال کشف شده است.
انتهای پیام