فرهاد فرامرزیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برگزاری این دوره آموزشی کمک میکند افراد با نگاهی عمیقتر به ماهیت و اهداف نظام سلطه و تأثیرات آن بر جوامع مختلف بپردازند.
وی اضافه کرد: افزایش آگاهی از ساختارها و روشهای اعمال سلطه در نظام جهانی، تحلیل نقش غرب در سیاستهای بینالمللی و تعاملات با کشورهای در حال توسعه و ایجاد توانمندی برای نقد و تحلیل عمیقتر موضوعات مرتبط با نظام سلطه و شناخت ابزارها و تاکتیکهای آن از جمله اهداف این دوره است.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان بیان کرد: طراحی این دوره ویژه دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتههای مختلف بوده و علاقهمندان به موضوعات علوم سیاسی، جامعهشناسی، مطالعات بینالمللی و تاریخ معاصر میتواند در این دوره شرکت کنند.
فرامرزیان تصریح کرد: هفت واحد برگزارکننده این دوره، جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس، سازمان جهاددانشگاهی تهران، جهاددانشگاهیهای لرستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، سازمان جهاددانشگاهی گیلان و جهاددانشگاهی واحد مازندران هستند.
ضدیت محور مقاومت با نظام غرب یک تعامل استراتژیک و چند وجهی است
وی با بیان اینکه شناخت واقعیات غرب و نظام سلطه و ارتباط و ضدیت آن با محور مقاومت یک موضوعی مهم در تحلیل روابط بینالملل است که در آن تضاد منافع میان کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده و متحدانش و کشورها و جریاناتی که در محور مقاومت قرار دارند به وضوح قابل مشاهده است، اظهار کرد: محور مقاومت شامل کشورهای خاص و گروههای سیاسی و نظامی است که در برابر سلطه جوییهای غرب به ویژه ایالات متحده و متحدانش ایستادهاند و سعی در ایجاد یک نظم جهانی مستقل از سلطه غرب دارند این در حالیست که نظام سلطه غرب به ویژه از طریق قدرتهای بزرگ مانند ایالات متحده بریتانیا و کشورهای اروپایی در تلاش هستند تا نظم جهانی را بر اساس منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی خود شکل دهد.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان اضافه کرد: این سلطه شامل کنترل منابع انرژی تسلط بر اقتصاد جهانی که از طریق نهادهای مالی بینالمللی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول و اعمال نفوذ در سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل است.
فرامرزیان تصریح کرد: همچنین رسانهها و ابزارهای فرهنگی غربی نیز برای ترویج ایدهها و ارزشهای غربی در سراسر جهان استفاده میشود از آنجایی که محور مقاومت به دنبال تقویت استقلال اقتصادی خود و کاهش وابستگی به نهادهای بینالمللی است که تحت کنترل غرب قرار دارد به همین دلیل آنها از استراتژیهایی چون مبارزه با تحریمها، حمایت از تجارت با کشورهای غیرغربی و استفاده از ارزهای ملی به جای دلار در مبادلات تجاری استفاده میکنند.
وی گفت: همچنین محور مقاومت مخالف مداخلات نظامی و سیاستهای تغییر رژیم است که از سوی غرب به ویژه ایالات متحده در خاورمیانه و دیگر مناطق انجام میشود؛ نمونه برجسته آن جنگهای امریکا در عراق و افغانستان یا حملات به لیبی که به ایجاد بیثباتی و بحرانهای طولانی مدت منجر شده است.
غرب باقدرت جدیدی به نام مقاومت مواجه است
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان بیان کرد: در خصوص حربه فرهنگی در کشورهای محور مقاومت در برابر گسترش هژمونی فرهنگی و رسانه غرب تلاش میکند تا فرهنگ و هویت محلی و اسلامی را حفظ کنند؛ اصلیترین محورهای ضدیت میان غرب و محور مقاومت حمایت غرب از اسرائیل و مقاومت کشورهای محور در برابر این حمایت است و این یکی از منابع کنش میان غرب و محور مقاومت قلمداد میشود که در مجموع ضدیت محور مقاومت با نظام غرب یک تعامل استراتژیک و چند وجهی است که در عرصههای مختلف اقتصادی نظامی سیاسی و فرهنگی خود را نشان میدهد.
فرامرزیان خاطرنشان کرد: این تعامل نه تنها به تنشها در خاورمیانه بلکه به تحولات بزرگتری در سیاستهای جهانی و نظم بینالمللی منجر شده است.
وی تصریح کرد: موفقیتهای روزافزون گروه مقاومت در خاورمیانه در مواردی چون به بن بست رسیدن اهداف ژئوپلیتیک و استراتژیک غرب در منطقه در کشورهای عراق، افغانستان و سوریه، پیروزیهای گروههای مقاومت و افکار همسو با آنان در رقابتهای انتخاباتی در کشورهای افغانستان، عراق، سوریه و حتی لبنان و فلسطین و... نشــان میدهد که جبهه مقاومت خود را به عنوان یک قــدرت نوظهور در منطقه آماده میکند.
وی از ســوی دیگر باید به زیر سؤال رفتن و تضعیف اهداف استراتژیک غرب و در رأس آنها آمریکا در منطقه خاورمیانه اشــاره کرد که با حرکت بیداری اسلامی ژئوپلیتیک قدرت منطقه به نفع جبهه مقاومت و به ضرر آمریکا در حال استمرار است.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان تاکید کرد: تلاش نظام ســلطه برای منزوی کردن اعضای محور مقاومت به وســیله تحریمهای مختلف همگی ناشی از ظهور هویت و ایدئولوژی جدیدی در عرصه روابط بینالملل است که مهمترین خطر برای نظام ســلطه محسوب میشود.
فرامرزیان یادآور شد: واقعیتهایی که امروزه در عرصه روابط بین الملل رخ داده، نشان میدهد که غرب باقدرت جدیدی به نام مقاومت مواجه است که ضمن پاسخگویی به نیازهای بشــری بر اساس باور به معنویت، اندیشــههای سیاسی مبتنی بر سکولاریسم و نظم مبتنی بر منافع غرب را نفی میکند.
انتهای پیام