با فراهم آوردن تجهیزات لازم؛

چهل و هفتمین پره صیادی گیلان به دریا رفت

مدیرکل شیلات گیلان گفت: با تجهیز لوازم و تجهیزات همچنین فراهم آوردن شرایط لازم، امسال چهل و هفتمین پره صیادی فعالیت خود را در راستای صید ماهی از آب‌های نوار ساحلی خزر در گیلان آغاز کرد.

کوروش خلیلی شامگاه امشب یک‌شنبه، ۲۰ آبان‌ماه در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرد: سال گذشته ۴۶ پره صیادی در گیلان فعالیت داشتند که امسال با تجهیز لوازم و تجهیزات همچنین فراهم آوردن شرایط لازم، چهل و هفتمین پره صیادی فعالیت خود را در این استان آغاز کرد.

خلیلی با بیان اینکه نزدیک به یک ماه از آغاز صید پره‌های صیادی در نوار ساحلی خزر در استان گیلان می‌گذرد، افزود: با توجه به اینکه فعالیت پره‌های صیادی به شدت وابسته به شرایط جوی و آب و هواست لذا امسال این پره‌ها از ابتدای زمان صید تاکنون تنها ۱۳ روز فرصت دریاروی داشتند.

مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به اینکه فرصت روزهای خوب در مدت مشابه ماه اول سال گذشته ۲۷ روز بود، تصریح کرد: این میزان دریاروی پره‌ها در میزان صید نیز تاثیرگذار است به طوری که شاهد کاهش صید هستیم که امیدواریم با آب و هوای مساعد روزهای آتی، شاهد دریاروی پره‌های صیادی باشیم.

صید پره یا تور گستر یکی از قدیمی‌ترین روش‌های صید ماهیان استخوانی از جمله ماهی سفید در حاشیه جنوبی دریای خزر (استان گیلان و مازندران) است که قدمتی چند صد ساله دارد. در این روش یک سر توری که معمولاً ۱۰۰۰ متر طول و ۷ الی ۱۰ متر ارتفاع دارد توسط قایق چوبی بزرگی در دریابه شکل حرف U انگلیسی گسترده می‌شود و سر انتهایی تور با فاصله حدوداً صد متری از نقطه اولیه به ساحل بازمی‌گردد. در زمان‌های قدیم کشیدن و جمع کردن تور توسط نیروی صیادان و با کمک حیوانات صورت می‌گرفته‌است و صیادان با خواندن اشعار محلی انسجام و شور ویژه‌ای را ایجاد می‌کردند. اما امروزه این کار توسط نیروی مکانیکی تراکتور صورت می‌گیرد.

انتهای پیام‌

  • یکشنبه/ ۲۰ آبان ۱۴۰۳ / ۲۳:۵۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403082015104
  • خبرنگار : 50283