خاموشی کامل صدای حقیقت در شمال غزه

تجاوزات و کشتارهای رژیم صهیونیستی در غزه علاوه بر غیرنظامیان غزه، شامل رسانه‌ها و خبرنگاران حاضر در این باریکه هم می‌شود و خبرنگاران نیز همانند مردم شمال غزه در حال مقابله با وحشی‌گری این رژیم هستند.

به گزارش ایسنا، دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه اعلام کرد شمار خبرنگاران فلسطینی که به دست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه شهید شده‌اند به ۱۸۴ نفر رسیده است.

به نقل از خبرگزاری سما، این نهاد ضمن محکومیت شهادت و ترور خبرنگاران فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی، این رژیم را مسؤول کامل ارتکاب چنین جنایات دانست و از جامعه جهانی و سازمان‌های بین‌المللی خواست مانع رژیم صهیونیستی شوند و این رژیم را به خاطر جنایات مستمرش در دادگاه‌های بین‌المللی تحت پیگرد قرار داده و برای توقف جنگ نسل‌کشی فشار بیاورند.

نیروهای اشغالگر صهیونیستی ضمن ادامه اجرای طرح‌های خود در شمال غزه، محاصره آن و حمله به هر جنبنده‌ای، حمله به خبرنگاران و زیرساخت رسانه را تشدید کرده‌اند.

آن‌ها تنها در ماه اکتبر دستکم پنج خبرنگار را به شهادت رساندند. اکنون دیگر هیچ خبرنگار حرفه‌ای در شمال غزه برای پوشش جنایات و پاکسازی قومی رژیم صهیونیستی وجود ندارد.

رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به رسانه‌ها اجازه نداده به صورت مستقل وارد غزه شوند.

در این زمینه، خبرنگارانی که کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) اواخر ماه اکتبر و اوایل نوامبر با آن‌ها مصاحبه کرد، می‌گویند حمله مستمر به رسانه‌ها در کنار کمبود غذا، آوارگی مستمر و قطع ارتباطات، به شدت پوشش آثار تجاوزات در شمال غزه را محدود کرده است.

خبرنگاری در غزه

تاکتیک عمدی برای سرپوش‌گذاشتن بر جنایت‌ها

«کارلوس مارتینز دلاسرنا» مدیربرنامه کمینه حفاظت از خبرنگاران در گزارشی که روز جمعه منتشر شد، گفت رژیم صهیونیستی به اتخاذ سیاست گرسنگی یا تخلیه متهم است تا فلسطینی‌ها را وادار کند از شمال غزه خارج شوند. روشن است که حملات هدفمند به رسانه‌ها و کمپین بی‌اعتبار کردن تعداد محدود خبرنگاران باقی مانده‌ در غزه یک تاکتیک عمدی است، برای اینکه دنیا نبیند رژیم صهیونیستی در آنجا چه می‌کند. 

کمیته حفاظت از خبرنگاران مستقر در شهر نیویورک هشدار داد که «شکاف خبری» یکی از تأثیرات مستقیم جنایات رژیم صهیونیستی در شمال غزه است، «که ممکن است جنایات جنگی بالقوه را بدون مدرک یا سند باقی بگذارد».

این کمیته برخی از آنچه را که خبرنگاران در شمال غزه در هفته‌های اخیر شاهد بودند، مستند کرد.

کشتار خبرنگاران در حملات هوایی

کمیته مذکور اعلام کرد از ششم اکتبر تاکنون دستکم ۵ خبرنگار در جبالیا و شهر غزه به شهادت رسیده‌اند. در همین ماه میلادی، رژیم صهیونیستی با حمله هایی به مدرسه آوارگان در غزه ۲ خبرنگار را در کنار هشت نفر دیگر به شهادت رساند. بمب‌ها به یکی از کلاس‌هایی که به اتاق خبری موقت تبدیل شده بودند، اصابت کرد.

«عبدالکریم الزویدی»، تصویربردار شبکه الغد، به کمیته حفاظت از خبرنگاران گفت: وضعیت فاجعه بار است و نمی‌دانیم با توجه به این شرایط، سرنوشت ما چگونه خواهد بود.

غزه

قحطی و ممانعت از انتقال کمک‌های انسانی 

رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ غزه، مانع از انتقال کمک‌های انسانی به این باریکه شده است و دستور تخلیه کل منطقه را داده است. اقدامی که ادامه کار را برای خبرنگاران تقریبا غیرممکن می‌کند.

معاون سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل هشدار داد اگر اقداماتی برای نجات جان انسان‌ها ظرف چند روز انجام نشود، احتمال قحطی قریب‌الوقوع در شمال غزه وجود دارد.

در خصوص قحطی الزویدی به کمیته حفاظت از خبرنگاران گفت خبرنگاران، مانند اکثر فلسطینی‌های شمال غزه، بیش از ۲۰ روز است که غذا یا آب آشامیدنی تمیز ندارند. وی افزود اکثر خبرنگاران سعی می کنند برای زنده ماندن، حداقل غذا بخورند و آبی شبیه آب فاضلاب پر از میکروب بنوشند.

بازداشت‌ها

نیروهای اشغالگر صهیونیستی «نضال علیان»، سردبیر شبکه ماهواره‌ای «القدس الیوم» را  ۲۲ اکتبر در بیت لاهیا دستگیر کردند. همسر وی به کمیته حفاظت از خبرنگاران گفت نیروهای اشغالگر دستور دادند که مردم منطقه را تخلیه کرده و به مدرسه‌ای در نزدیکی بیمارستان کمال عدوان بروند. وقتی آن‌ها رسیدند، سربازان صهیونیستی مردان را از زنان جدا کردند و علیان را بازداشت کردند. محل نگهداری او هنوز مشخص نیست.

ارتش رژیم صهیونیستی همچنین عبدالکریم الزویدی را از شبکه الغد برای چند ساعت در ۲۵ اکتبر بازداشت کرد. پس از حدود چهار ساعت بمباران و تیراندازی در بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا، الزویدی به کمیته حفاظت از خبرنگاران گفت نیروهای صهیونیستی به همه افراد حاضر در بیمارستان دستور دادند که کاملا برهنه شوند و به حیاط بیمارستان بروند. وی افزود دستان آنها محکم بسته شده بود و آنها مجبور شدند زیر نظر سربازان و تانک‌های صهیونیستی به سمت پادگان نظامی رژیم صهیونیستی حرکت کنند. او گزارش داد که سربازان لوله های تفنگ خود را روی سر بازداشت شدگان گذاشتند و به آنها دستور دادند که بیش از پنج ساعت در زیر نور آفتاب زانو بزنند و سرشان را روی زمین بگذارند. او گفت که سربازان قبل از آزاد کردن او دو بار مورد ضرب و شتم قرار دادند.

غزه

محدودیت پوشش اخبار

خبرنگارانی که با کمیته حفاظت از خبرنگاران صحبت کردند، تأکید کردند تعداد خبرنگارانی که برای مستندسازی جنایات در شمال غزه باقی مانده اند، بسیار اندک است. کسانی که باقی می‌مانند باید با قطعی ارتباطات و اینترنت دست و پنجه نرم کنند که توانایی پوشش آنها را محدود می‌کند. خبرنگاران به تلاش برای دور زدن این محدودیت ها با استفاده از سیم کارت های الکترونیکی ادامه می دهند، اما برای دریافت سیگنال، نیاز دارند به مکان بلندی بروند که این کار خطر هدف قرار گرفتن خبرنگاران توسط نیروهای صهیونیستی را افزایش می‌دهد. 

در همین رابطه الزویدی گفت: در تلاش برای پوشش رسانه‌ای و در کانون توجه نگه داشتن شمال نوار غزه، هر لحظه با مرگ مواجه می‌شوم.

تهدید آخرین شاهدان در شمال غزه

۲۳ اکتبر، ارتش اشغالگر مستقیماً ۶ خبرنگار فلسطینی را در غزه تهدید کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که این ۶ خبرنگاری که برای الجزیره کار می‌کنند «تروریست» و وابسته به جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی هستند.

این روزنامه نگاران عبارتند از: انس الشریف، علاء سلامه، حسام شبات، اشرف السراج، اسماعیل ابوعمر و طلال العروقی. اکثر آنها در ماه های اخیر مورد هدف و حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند.

«فرانچسکا آلبانیز»، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در اراضی فلسطینی اشغالی هشدار داد «این ۶ فلسطینی آخرین خبرنگارانی هستند که از حمله رژیم صهیونیستی به غزه جان سالم به در برده‌اند. تروریست خواندن آن‌ها مانند حکم اعدام است».

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / ۰۵:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403082015017
  • خبرنگار : 71592