حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و رئیس نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی ۲۰ آبان ماه، در نشست خبری اولین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی و چالشهای خانواده جهان معاصر، عنوان کرد: محور اصلی کنفرانس، کرامت انسانی است که مفهومی قرآنی و ریشه در ذات انسان دارد که خداوند به او عنایت کرده است، همچنین این کنفرانس با محوریت، چالشهای خانواده در جهان معاصر مانند تهدیدات و ناهنجاریهایی که خانوادهها در عصر حاضر با آن روبرو هستند، به آن پرداخته خواهد شد.
شهریاری با بیان مباحث اولین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی و چالشهای خانواده جهان معاصر، گفت: ۹ محور اصلی در این کنفرانس شامل خانواده به عنوان محور حفظ کرامت انسانی، ازدواج و کرامت انسانی، نقش حجاب، اخلاق جنسی مسلمانانه در جهان معاصر، خانواده مسلمان و فضای مجازی و تفریحات، چالشهای معاصر مانند مهاجرت و سقط جنین، تحولات علمی و تغییرات جمعیتی و زیست اقلیتها، فرزندخواندگی، رحم جایگزین و لقاح مصنوعی و اهداء تخمک و جنین، اقتصاد خانواده مسلمان شامل اشتغال مادران و صنعت حلال، کرامت انسانی و خانواده در قرآن کریم مطرح خواهد شد.
رئیس نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی گفت: علاوه بر تبیین محتوایی این موضوعات، با راهاندازی سایت karamahic.com مجموع این مباحث، به صورت تفسیر به وسیله شورای سیاستگذاری و هیئت علمی کنفرانس استخراج خواهد شد.
وی با اشاره به اهداف این کنفرانس خاطرنشان کرد: اهداف این کنفرانس گرد هم آوردن شبکههای دانشگاهی جهان اسلام برای بررسی چالشها و ارائه راه حل برای آن توسط صاحبنظران، اندیشمندان و اساتید از جهان اسلام در رشتههای فقهی و حقوقی؛ تاکید بر اهمیت خانواده به عنوان رکن اساسی جامعه در اسلام و بحث پیرامون ارزشهای اسلامی در مقابل تفکرات غربی مانند تفکرات سکولار و لیبرالی غرب است.
موضوع اصلی کنفرانس رسیدگی به چالشهای گسترده موجود در جهان معاصر است
شهریاری با بیان اینکه ضروی است به چالشهای مربوط به خانواده و زیست خانوادگی در جهان معاصر، پرداخته شود، اظهار کرد: چالشهای گسترده موجود در جهان معاصر برای همبستگی و الفت پیش آمده و به همین جهت موانعی مشاهده میشود که منجر به فروپاشی، قهر و طلاق در خانواده میشود. بنابراین، موضوع اصلی کنفرانس رسیدگی به این نوع مباحث است که این موانع بررسی و شناسایی شوند.
وی با اشاره به نقش مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، اضافه کرد: گسترش و نهادینهسازی ارتباطات و همکاریهای مسئله محوری دانشگاهی در جهان اسلام برای بررسی چالشهای خانواده به شمار میرود. این مجمع با تلاش توانست با ایجاد شبکهای دانشگاهی داخلی و خارجی در جهان اسلام این موضوع را برروی میز تحقیق و پژوهش قرار دهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان مراحل برگزاری این کنفرانس، عنوان کرد: مراحل برگزاری این مراسم به صورت برنامهریزی دو ساله از ابتدای فروردین ۱۴۰۲، تاسیس مجموعه اجرایی علمی کنفرانس و مجوز ISC برای اخذ آن، دو جلسه شورای سیاستگذاری و هفت جلسه با نمایندگان دانشگاههای برتر کشور برای تعیین محورهای کنفرانس اجرا شد، همچنین، ۱۶ پیشنشست به زبان عربی و ۳ پیشنشست به زبان فارسی به صورت حضوی و مجازی شکل گرفت و از مردادماه شاهد آغاز ارسال مقالات برای کنفرانس و در نیمه مهرماه نتایج داوری اعلام شد.
رئیس نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی، ادامه داد: این کنفرانس در ۲۱ و ۲۲ آبانماه در سالن رودکی دانشگاه فردوسی از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۴ برگزار خواهد شد. تعداد چکیده مقالات دریافت شده ، ۳۰۰ مقاله بود که از این میزان حدود ۱۱۷ مقاله به زبان فارسی و دیگر مقالات به زبان ۸ کشور دیگر است.
وی تصریح کرد: مجموعهای از دانشگاهها و مراکز علمی و فرهنگی شامل دانشگاههای بغداد، کربلا، مستنصریه، کوفه، واسط، اهل بیت (ع)، امام جعفر صادق(ع)، العین، اشرف، وارث الانبیا و همچنین رایزنی فرهنگی عراق در ایران در کنار آستان قدس رضوی، دانشگاه فردوسی و دیگر نهادهای داخلی در این کنفرانس حضور خواهند داشت.
انتهای پیام