رئیس اداره ثبت‌احوال:

به ازای هر دو ازدواج یک طلاق در قوچان به ثبت رسیده است

رئیس اداره ثبت‌احوال قوچان از ثبت ۶۰۴ واقعه ازدواج در نیمه نخست سال جاری در این شهرستان خبر داد و افزود: از این میان ۳۷۹ مورد ازدواج شهری و ۲۲۵ مورد ازدواج روستایی بوده است.

طیبه صلاحی، امروز در جمع خبرنگاران آمار دقیق و به‌ روز را پایه‌ای اساسی برای برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان دانست و تصریح کرد: جمعیت این شهرستان در سال گذشته به ۱۸۵ هزار و ۳۵۷ نفر رسید که از این جمعیت، ۹۴ هزار و ۱۷۲ نفر مرد و ۹۱ هزار و ۱۸۵ نفر زن هستند.

رئیس اداره ثبت‌احوال قوچان از ثبت ۶۰۴ واقعه ازدواج در نیمه نخست سال جاری در این شهرستان خبر داد و افزود: از این میان ۳۷۹ مورد ازدواج شهری و ۲۲۵ مورد ازدواج روستایی بوده است، همچنین طی این مدت ۲۹۰ واقعه طلاق به ثبت رسیده که نشان‌ می‌دهد به ازای هر دو ازدواج یک واقعه طلاق به ثبت رسیده است.

وی ضمن تأکید بر اهمیت زمان‌بندی در ثبت وقایع، افزود: خانواده‌ها پس از ولادت نوزادانشان تنها ۱۵روز فرصت دارند تا نسبت به اخذ شناسنامه اقدام کنند.

وی گفت: نیمه اول سال جاری، ۱۱۴۳ ولادت در شهرستان به ثبت رسیده که ۶۷۹ مورد در شهر و ۴۶۴ مورد در مناطق روستایی بوده است.

رئیس اداره ثبت‌احوال شهرستان قوچان همچنین به نسبت جنسیت در ولادت‌ها اشاره کرد و افزود: به ازای هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۵ پسر به دنیا آمده‌اند.

وی در مورد ثبت واقعه وفات، خاطرنشان کرد: زمان مجاز برای ثبت فوت ۱۰ روز است که در ۶ماهه اول سال جاری، ۷۲۲ مورد فوت به ثبت رسیده که ۴۹۴ مورد در شهر و ۲۲۸ مورد در روستاها بوده‌اند.

صلاحی همچنین در خصوص نام‌های پرطرفدار گفت: «امیرعلی» با ۲۵ مورد، محبوب‌ترین نام در میان پسران بوده و «ماهلین» با ۱۸ مورد بیشترین فراوانی را میان دختران داشته است.

وی افزود: آیهان با ۲۰ نام ثبت شده، حسین و علی ۱۹، شاهان و آراد ۱۶، آریا ۱۵، مهراد ۱۴ و ابوالفضل با ۱۳ مورد بیشترین اسامی انتخاب ‌شده توسط والدین قوچانی است و در میان دختران هم زهرا با ۱۷ مورد، فاطمه و رستا ۱۶، پناه و آوینا ۱۴، حلما ۱۲، دلوین ۱۱ و نیلا و آنا با ۱۰ مورد بیشترین فراوانی نام را در میان متولدین نیمه اول سال جاری دارند.

صلاحی با تأکید بر اینکه این سازمان هیچ‌گونه دخالتی در زمینه برقراری یا قطع یارانه برای خانوارها ندارد، اظهار کرد: اطلاعات به ‌محض ثبت نهایی سند تولد یا فوت، در پایگاه اطلاعات جمعیتی آمار ثبت می‌شود و نقش ثبت‌احوال در برقراری یا قطع یارانه، فقط در ثبت این اطلاعات است.

وی همچنین از ثبت‌نام درخواست صدور کارت هوشمند ملی برای نخستین بار برای ۲۲۵۰ نفر در نیمه نخست سال جاری خبر داد و تصریح کرد: طی این مدت ۶۱۰ نفر متقاضی درخواست صدور کارت به دلیل مفقودی برای نخستین بار و ۱۱ نفر صدور مجدد کارت برای نوبت دوم بوده‌اند.

صلاحی اضافه کرد: تمام کارت‌هایی که تا اردیبهشت ۱۴۰۱ در سیستم ثبت شده به دست متقاضیان رسیده است و در ۶ ماه نخست سال جاری ۱۷۹۰ نفر نیز کارت‌های خود را تحویل گرفتند.

وی در ادامه به اهمیت سامانه «سهیم» اشاره کرد و افزود: سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان یک سامانه مهم است که ارتباط مستقیمی با برنامه‌ریزی کشور دارد و از سال ۱۴۰۲ همه دستگاه‌ها مکلف شده‌اند تا آدرس مراجعین خود را به‌روزرسانی کنند و مردم هم می‌توانند از طریق این سامانه از خدمات غیرحضوری نظیر ثبت‌نام کارت هوشمند ملی، درخواست تغییر نشانی، صدور گواهی تجرد و... بهره ببرند.

رئیس اداره ثبت‌احوال شهرستان قوچان در ادامه از اجرای طرح جدیدی برای شناسایی روابط خانوادگی ایرانیان خبر داد و افزود: طرح درختواره خانوار و شجره‌نامه ایرانی به شناسایی هویت ایرانیان کمک کرده و با اجرای این طرح که با هدف سهولت در ارائه خدمات و شناسایی هویت اجرا می‌شود اخذ استعلامات کاهش یافته و خدمات مطلوب‌تری به مراجعان ارائه می‌شود.

وی تعویض شناسنامه‌های جلد قرمز را الزامی دانست و گفت: دفاتر پیشخوان آماده‌اند تا در صورت درخواست متقاضیان، آن‌ها را راهنمایی کرده و مراحل تعویض شناسنامه را انجام دهند.

صلاحی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۶۴۳۷ مورد شناسنامه تعویض شده است؛ از این تعداد ۴۲۶ مورد به دلیل فقدان شناسنامه اول، ۶۹ مورد فقدان شناسنامه در نوبت دوم و ۱۸ مورد مربوط به فقدان سوم به بعد بوده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403082014823
  • خبرنگار : 50253