به گزارش ایسنا، منصور جمالی زواره، دبیر علمی یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت، در نشست خبری این کنگره اظهار کرد: علاوه بر زخمهای ناشی از سوختگی و تصادفات، برخی زخمها بهصورت خودخواسته و بهواسطه فرهنگ غلط ایجاد میشوند؛ مانند زخمهایی که برخی از جوانان برای خالکوبی به بدن خود تحمیل میکنند.
وی افزود: نوع زندگی، تغذیه و فرهنگ معاشرت نیز در ایجاد زخمهای مزمن تاثیرگذار است؛ همچنین، نزاعهای خیابانی که به دلیل عدم کنترل خشم افزایش یافته، باعث ایجاد زخمهای بیشتر در بدن افراد میشود.
جمالی زواره با بیان اینکه افزایش جراحیهای زیبایی منجر به افزایش زخمهای مزمن شده است، گفت: امروزه شاهد جراحیهای زیبایی غیرضروری فراوانی در کشور هستیم که باعث افزایش بیماران مبتلا به زخمهای مزمن شده است. در خصوص زخمهای ناشی از عمل زیبایی پنل تخصصی برگزار خواهد شد.
به گفته وی؛ فرهنگسازی در خصوص پذیرش ظاهری که خداوند به بهترین شکل برای انسان خلق کرده است، میتواند نقش مهمی در کاهش زخمهای مزمن داشته باشد.
وی افزود: اصحاب رسانه میتوانند با ترویج فرهنگسازی و استفاده از رسانههای جمعی، تعداد افراد درگیر با بیماری زخم مزمن را کاهش دهند.
انتهای پیام