به گزارش ایسنا، نشست خبری، سیودومین دوره هفته کتاب، امروز (یکشنبه، بیستم آبان) در سرای کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر سی و دومین دوره هفته کتاب طی سخنانی با گرامیداشت شهدای مقاومت و شهدای امنیت که بسترساز برگزاری چنین برنامههایی هستند، گفت: ما دو رویداد عمده کتاب داریم که توجه عمومی را جلب میکند؛ نمایشگاه کتاب و هفته کتاب. این دو رویداد تفاوتهایی با یکدیگر دارند، رویداد اول به صورت متمرکز در تهران است. البته در سالها اخیر با توجه به امکان نمایشگاه مجازی کتاب این رویداد به صورت سراسری است و برای رویداد دوم به صورت پراکنده در سراسر کشور شاهد برنامههایی هستیم.
او با اشاره به هفته کتاب یعنی «خواندن برای همدلی» گفت: ما به دنبال برنامههای ترویجی کتاب و همچنین دسترسی به کتاب هستیم. البته دستگاهها و تشکلهای مربوطه نیز برنامههایی دارند اما اگر بخواهیم رویکرد غالب هفته کتاب را بیان کنیم، برنامه ترویجی و معارفه کتاب به مردم است.
به گفته دبیر هفته کتاب، این رویداد نیازمند بیشتر شناخته شدن است و برای اینکه به هفته کتاب توجه بیشتری شود نیازمند تلاش عمومی، پراکنده و سراسری پرداختن به برنامههای این حوزه هستیم.
علی رمضانی از هفته کتاب به عنوان تحویل سال کتاب نام برد و در ادامه به برنامههای کتابی شامل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، انتشار گزارشهای تحلیل بخش مجازی، برگزاری جایزه ملی و بینالمللی کتاب و کودک و نوجوان به عنوان کتاب سال کودک و نوجوان با هدف ضرورت توجه به حوزه کودک و نوجوان اشاره کرد.
او سپس با تقسیمبندی برنامههای هفته کتاب به برنامههای ملی، استانی، سازمانها و نهادها و ستاد هفته کتاب بخشی از برنامههای نهادها و استانها و برنامههای ملی را توضیح داد؛ از تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل در ۲۳ آبان و برنامه ضیافت اهالی نشر و قلم با حضور وزیر ارشاد تا رویداد ملی قهرمان و برگزاری افتتاحیه و اختتامیه جشنوارهها.
دبیر هفته کتاب در ادامه نشست اعلام کرد: براساس ارزیابیهای که از برنامهها انجام شده است، ۳۷ درصد از برنامهها برای عموم مردم است، ۲۶ درصد برای اهالی نشر است، ۴۱ درصد برنامه برای کودکان و نوجوان،۱۷ درصد برنامهها برای گروههای با نیاز ویژه و ۵ درصد برای دانشجویان و ۷ درصد برنامهها برای کارکنان و ۳ درصد برنامهها برای کتابدار است و یک برنامه کتابخانههای دانشگاه است. نوع برنامهها از نشستها و پویشها و مسابقههای کتابخوانی، برگزاری نمایشگاه کتاب،برنامه تلفیقی و کارگاه آموزشی و اختتامیه و افتتاحیه جشنوارههای مختلف و افتتاح کتابخانههای تازه تأسیس را شامل میشود.
رمضانی خاطرنشان کرد: بر اساس ارزیابیها، برنامه قوی و اثرگذار حدود ۱۵ درصد ارزیابی شدهاند که این برنامه اثرگذاری سطح بالای دارند، ۴۵ درصد برنامهها استانی هستند و الباقی برنامه درون سازمانی و درسطح تأثیر عمومی نیست.
او یادآور شد: سازمان زیباسازی شهرداری، امسال نیز طرح «باران کتاب» را در روزهای آتی اجرا خواهد کرد. در این طرح ۱۲۰ کتاب و تصاویر نویسندگان در سطح شهر اکران خواهد شد. همچنین برخی از مراکز استانها در صورت تمایل این طرح در آنجا اجرا میشود.
علی رمضانی همچنین با بیان اینکه یارانه کتابی افراد برای هفته کتاب دوباره شارژ خواهد شد، گفت:پس از نمایشگاه کتاب یارانه افراد افزایش یافت و یارانه ۲۵۰ هزاتومان در کد ملی خریداران فعال است و به ازای یک میلیون خرید کتاب میتوانند از این یارانه بهرمند شوند و ارسال کتاب به صورت رایگان خواهد بود. البته افراد زیر ۱۸ سال یارانه خرید کتاب دارند. در طی سال گذشته ۱۲۹ هزار نفر در یک یا چند نوبت از این سامانه کتاب خریدند. امکان خرید حضوری از کتابفروشیها عضو سامانه بازار کتاب نیز فراهم است. البته کتابیهایی که جایزه بردهاند، کتابهای روایت پیشرفت و کتابهایی که در طرح باران کتاب معرفی میشوند از تحفیف ویژه و یارانه مضاعفتری برخوردار هستند.
به گفته دبیر هفته کتاب؛ فراخوان کتاب و رسانه بهزودی منتشر میشود و کتابگردی از برنامههای اتحادیه ناشران و کتابفروشان و کتابخانهگردی از برنامههای نهاد کتابخانههای عمومی است.
او یادآور شد: برگزاری نمایشگاههای استانی نیز بر اساس تصمیم معاونت فرهنگی خواهد بود.
سی و دومین دوره هفته کتاب با شعار «خواندن برای هم همدلی» از ۲۳ تا ۳۰ آبان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام