دکتر پژمان بختیارینیا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به برگزاری هفته ملی دیابت از ۱۹ تا ۲۵ آبانماه اظهار کرد: دیابت بیماری بسیار شایعی است؛ ۵۳۷ میلیون نفر از مردم سراسر جهان با دیابت زندگی میکنند و پیشبینی میشود در پنج سال آینده بیش از ۱۰۰ میلیون نفر به این تعداد افزوده شود.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که سه نفر از هر چهار مبتلا به دیابت، در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی میکنند.
بختیارینیا عنوان کرد: دیابت یک اختلال در سوخت و ساز بدن است که عواملی مانند عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز آن نقش دارند. در حالت طبیعی، غذا در معده تبدیل به گلوکز یا قندخون میشود و قند از معده وارد جریان خون میشود.
وی افزود: لوزالمعده هورمون انسولین را ترشح میکند و این هورمون موجب میشود قند از جریان خون وارد سلولهای بدن شود. در نتیجه مقدار قندخون در حد طبیعی و متعادل باقی میماند اما در بیماری دیابت، انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست وظایف خود را به درستی انجام دهد، در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قندخون نمیتواند به طور موثری وارد سلولهای بدن شود و مقدار آن بالا میرود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ۵۴۱ میلیون نفر در جهان قند خون صبحگاهی بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ دارند که به عنوان اختلال تحمل گلوکز شناخته میشود و تعداد زیادی از آنها در صورت تغییر ندادن شیوه زندگی خود، به دیابت مبتلا میشوند.
وی عنوان کرد: همچنین از هر هفت نوزاد متولدشده، یک نوزاد در دوران بارداری از قند خون بالای مادر رنج برده است.
بختیارینیا گفت: بیش از ۱.۲ میلیون کودک و نوجوان در دنیا به دیابت نوع یک مبتلا هستند و در هر ۵ ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست میدهد.
شیوع ۱۸.۹۵ درصدی دیابت در خوزستان
وی افزود: در ایران حداقل ۱۴.۱۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج میبرند که تعدادشان بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد میشود. همچنین حداقل ۷۵ درصد افراد دیابتی از بیماری خود آگاه هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاپور اهواز اهواز تصریح کرد: شیوع دیابت در استان خوزستان بر اساس قندخون ناشتا معادل ۱۸.۹۵ درصد جمعیت است که نسبت به مطالعه مشابه در سال ۱۳۹۵، ۴.۹ درصد افزایش شیوع دیابت در استان داشتهایم.
وی با بیان اینکه چاقی یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به این بیماری است، عنوان کرد: شیوع اضافه وزن و چاقی در استان ۶۳.۸ درصد بوده که از میانگین کشوری بالاتر است.
انتهای پیام