کاشت آفتابگردان آجیلی در مزرعه دانشگاه ولیعصر رفسنجان

مدیر مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان گفت: امسال در قالب طرح کارآفرینی دانشجویی، ۲۵۰۰ مترمربع زمین در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه به کاشت گیاه آفتابگردان آجیلی اختصاص داده شد.

دکتر واحد باقری امروز ۲۰ آبان‌ماه در بازدید رئیس و هیئت رئیسه دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان از طرح‌های کارآفرینی دانشجویی و طرح‌های درآمدزایی این دانشگاه، اظهار کرد: در مزرعه دانشکده کشاورزی کارهای تحقیقاتی، پژوهشی و آموزشی انجام می‌شود و برحسب علاقه‌ای که دانشجویان در رشته‌های مختلف دارند شاهد فعالیت دانشجویان فعال در مزرعه هستیم.

وی افزود: در قالب طرح کارآفرینی، زمین‌ها و گلخانه‌های مزرعه را در اختیار دانشجویان فعال و علاقمند قرار دادیم تا کارها و ایده‌های تحقیقاتی خود را از مرحله ایده تا تولید به تجاری‌سازی برسانند.

باقری ادامه داد: در همین راستا در سال‌های قبل دانشجویان گروه ژنتیک تولیدات گیاهی نزدیک به ۲۵۰ مترمربع از گلخانه‌های مزرعه دانشکده را تحت کشت توت فرنگی هیدروپونیک بردند و دو سال است که از صفر تا ۱۰۰ در حال آموزش و یادگیری عملی تولید این محصول هستند.

مدیر مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان به درخواست دانشجویان انجمن گروه علوم باغبانی اشاره کرد و گفت: این دانشجویان ایده‌ای در قالب طرح کارآفرینی و درخواست در اختیار قرار دادن ۲۵۰۰ مترمربع زمین برای یک کار پیش تجاری‌سازی در مزرعه را داشتند با عنوان کشت گیاه آفتابگردان آجیلی که از تخمه گیاه به عنوان آجیل خوراکی که بسیار صرفه اقتصادی دارد، استفاده کنند.

وی تصریح کرد: حدود هفت نفر از این دانشجویان با مشاوره و راهنمایی دکتر حقانی از شهریورماه سال جاری ۲۵۰۰ متر زمین را زیرکشت آفتابگردان بردند که سیستم آبیاری آن به صورت قطره‌ای است. محصول‌دهی این بذر رقم s۴۰۰ آفتابگردان نزدیک به ۳ ماه از کاشت تا برداشت طول می‌کشد و میزان عملکرد این رقم ۱.۵ تا ۳ تن تخمه خشک آجلیلی است که برداشت می‌شود.

به گفته وی، این رقم سازگاری خوبی با آب و هوای رفسنجان دارد و می‌توانیم در ماه‌های خاصی از سال کشت آن را انجام دهیم.

مدیر مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان اضافه کرد: در کنار این طرح کارآفرینی، نزدیک به ۳۰ کندوی عسل با هدف اینکه گرده‌افشانی این گیاه صورت گیرد زیرا برای تولید و عملکرد گیاه آفتابگردان نیاز به گرده افشانی است و دانشجویان با نحوه تولید عسل طبیعی آشنا شوند، ایجاد کردیم.

وی با اشاره به اینکه درصددیم اگر شرایط مناسب باشد در زمینه زنبورداری هم دانشجویان علاقمند ورود پیدا کنند، گفت: این دانشجویان می‌توانند از تخصص خودشان در زمان فارغ‌التحصیلی استفاده کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403082014526
  • خبرنگار : 50188