به گزارش ایسنا، صابرگل عنبری در یادداشتی در تلگرام نوشت:
وزارت خارجه قطر طی بیانیهای به ادعای رسانههای آمریکایی و اسرائیل واکنش نشان داد که تقریبا موید مضمون یادداشت قبلی نگارنده تحت عنوان «آیا رهبران حماس از دوحه اخراج شدند؟!» است.
دوحه در این بیانیه، گزارشها درباره انصراف از وساطت در مذکرات آتش بس میان اسرائیل و حماس و همچنین پیرامون دفتر سیاسی آن در دوحه را رد و آنها را «غیر دقیق» خواند.
اما در عین حال تاکید کرد که این میانجگیری را به حالت تعلیق درآورده و به اطلاع طرفها رسانده است که وساطت خود را پس از جدیت لازم آنها برای پایان جنگ از سرخواهد گرفت.
چنان که از مضمون بیانیه پیداست، هدف از تعلیق میانجیگری هم واضح و روشن است و آن هم اعتراض به رفتار اسرائیل در مذاکرات و همچنین نوعی فشار بر آن برای اصلاح رویکرد مذاکراتی خود است.
در تایید آن، بیانیه قطر به شکل غیر مستقیم اسرائیل را مسئول این تعلیق معرفی میکند و میگوید که «شاهد آن بودیم که ادامه مذاکرات جهت توجیه تداوم جنگ برای خدمت به مقاصد تنگنظرانه سیاسی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است».
همچنین بیانیه افزوده است که قطر نخواهد پذیرفت میانجیگریاش به عاملی برای باجخواهی از آن تبدیل شود و اسرائیل را بدون نام بردن از آن به بازیچه گرفتن مذاکرات و عقب نشینی از تعهدات مورد توافق متهم کرده است.
در عین حال هم ضمن رد گزارشها درباره «درخواست از رهبران حماس برای خروج از دوحه»، به نوعی از وجود این دفتر به عنوان «کانال ارتباطی» میان طرفهای مختلف و همچنین «سهیم بودن آن در آتش بس» (چه در این جنگ چه قبل از آن) دفاع کرده است.
کما این که بر تعهد «ثابت» قطر به حمایت از ملت فلسطین تا دستیابی به همه حقوقش تاکید کرده است.
با این حال چنان که در یادداشت قبلی نیز گفته شد، فعلا بستن این دفتر به دلایلی بعید است، اما در آینده چنان که برخی سناتورهای جمهوریخواه خواهان تحریم و مجازات قطر شدهاند، در صورت فشار جدی آمریکا بستن این دفتر محتمل است.
انتهای پیام