فرشتگان بی پر و بالی که شبانهروز در بیمارستانها بر بالین بیماران خسته تن ظاهر میشوند، فرشتگانی که دم مسیحاییشان مرهمی است بر روح بیسامان بیمار! خود تنشان خسته و روحشان زخم دیده اما میخندند و در دل تاریکترین روزها خود نوری میشوند از جنس امید.
از فراغت و آسایش خود گذشته تا دردی را مرهم باشد، بهترین سالهای عمر و جوانی خویش را که میتوانست در آرامترین و بیدغدغهترین حالت ممکن سپری شود، در بیمارستان و در میان هجمهای از غمها و سختیها گذرانده تا بلکه مرهم و غمخواری باشد برای بیمارانی که چشم امید به او دوختهاند.
هنوز آن روزهای تلخ و جانگداز دوران کرونا را یادم هست، در روزگاری که همه انسانها به فکر نجات جان خویش بودند و از یکدیگر فراری! فرشتگانی در لباس پرستاری، جسورانه به دل آتش زده و در مقابل بحران سینه سپر کرده و بارها جانشان را فدا کردند اما هیچگاه از زیر مسئولیت و انسانیت شانه خالی نکردند و ایستادند و ایستادند و جانفشانی کردند.
انسانهایی که دانش و تخصص خود را با چاشنی مهر، عطوفت و انسانیت در هم آمیخته و در این مسیر هرآنچه که برایشان اتفاق میافتد حاصل عشق و علاقه آنها به شغلی است به نام پرستاری! شغلی که تا بر زبان جاری میشود تصویری از فداکاری، ایثار و انسانیت را در ذهن تداعی میکند.
در راستای قدردانی از این قشر زحمتکش، روزی در تقویم سال بە روز پرستار اختصاص دارد که به همین مناسبت به سراغ یکی از پرستاران بیمارستان کوثر رفتهایم.
متولد سال ۱۳۶۸ و پرستار بیمارستان کوثر سنندج و عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کل کشور است و میگوید به دلیل علاقهای که به شغل پرستاری داشته این حرفه را انتخاب کرده و حال ۱۲ سال از عمر و جوانی خود را در این راه پر از فراز و نشیب سپری کرده است.
لقمان شریفی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پرستاری را نمیتوان صرفا یک شغل دانست، ما پرستاری را یک حرفه میدانیم، حرفهای که در آن تخصص و سواد آکادمیک با عشق و تجربه آمیخته شده است.
وی عنوان کرد: بعد از گذراندن چهار سال تحصیلی در دانشگاه، دورانی را به عنوان طرح در بیمارستانهای جامع شهر سنندج گذراندهام و در این سالها تجربههای تلخ و شیرین بسیاری را داشتهام.
شریفی در مورد یکی از آخرین تجربههای تلخ خود در این حرفه گفت: مرگ دانشآموز نایسری در چند هفته اخیر یکی از تجربیات تلخ ما در بیمارستان کوثر بود، دیدن پیکر بیجان کودکی که با هزار امید و آرزو وارد مدرسه شده بود و در اولین روز مدرسه جان خود را از دست داده بود یکی از تلخترین اتفاقات این روزهای اخیر بود.
وی در ادامه تعهد کاری حرفه پرستاری را بیش از سایر مشاغل دانست و افزود: ورود به حرفه پرستاری خواه ناخواه تعهدی را در انسان به وجود میآورد که این تعهد کاری در سایر مشاغل کمتر دیده میشود.
شریفی تصریح کرد: پرستاری به صورت مستقیم تاثیر بسزایی بر شخصیت و تعهد و اخلاقیات انسان دارد؛ به دلیل اینکه پرستار در طول دوران خدمت خود شاهد رنج و سختی بیمارانی است که در بیمارستانها بستری هستند و باید سنگ صبوری برای آنها باشد و همین امر سبب ارتقاء شخصیت و تعهد در فرد میشود.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کل کشور در خصوص چالشهای این حرفه گفت: یکی از مطالبات کادر درمان بحث طرح فوقالعاده خاص وزارت بهداشت است که مصوبه مجلس بوده و هیئت دولت باید آن را اجرایی کند.
لقمان شریفی اضافه کرد: این طرح فوقالعاده حق کادر درمان است که به صورت ۲۴ ساعته مشغول فعالیت است، این طرح که حدود سه سال گذشته آن را مطالبه کردهایم در دوران شهید رئیسی قول اجرای آن داده شد، اما به دلایلی متاسفانه به مرحله اجرایی نرسید و مجددا در سال گذشته مجلس اجرای این طرح توسط دولت را اجباری دانسته است، اما وزارت بهداشت با این دلیل که برای اجرای آن با کمبود اعتبار روبهرو هستیم این طرح بلاتکلیف مانده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مطالبات کادر درمان بحث تعرفهگذاری خدمات پرستاری است که در سال ۱۳۸۶ در مجلس تصویب و بعد از ۱۵ سال در دولت سیزدهم اجرایی شده است، هرچند یکسری نواقصی هم داشته که برطرف شده است؛ اما باز هم در نحوه اجرا و دستورالعمل آن با مشکلاتی مواجه هستیم که در نظام پرستاری کل کشور و هم از طریق مجلس پیگیر رفع آن هستیم.
شریفی خاطرنشان کرد: همچنین یکی دیگر از مطالبات ما در تیم کادر درمان مربوط به اجرای قانون مشاغل سخت و زیانآور و بحث بازنشستگی زودتر از موعد کادر درمان است که مصوبه مجلس است، اما متاسفانه آنگونه که شاید و باید اجرایی نشده است.
انتهای پیام