گفت‌وگو با هنرمند نمایشگاه «بیان در انحنای خط»

تلاش شاهان رنگارنگ قاجاری برای بیان یک مفهوم

نمایشگاه «بیان در انحنای خط» از روزهای گذشته در نگارخانه خیال برپاست. این نمایشگاه که در دو بخش مکمل برپا شده، ۲۴ اثر از یک هنرمند است که می‌گوید در ۱۰ سال گذشته سفری از سبک رئالیسم به نئواکسپرسیونیسم داشته است.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه «بیان در انحنای خط»  پنجشنبه ـ ۱۷ آبان ماه ـ در نگارخانه خیال موسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا افتتاح شد. 

این نمایشگاه با نقاشی‌های جهانبخش نظام افتتاح شده است.

۲۴ تابلو از دو مجموعه در این نمایشگاه بر دیوار رفته است که ۱۱ اثرش عنوان «بیان در انحنای خط» را به خود اختصاص داده و ۱۳ اثر دیگر نیز باز توصیف نقاشی‌های دوره قاجار است. 

آثار نمایشگاه «بیان در انحنای خط»

این هنرمند در همین رابطه، با ایسنا گفت‌وگو کرد. 

او گفت دو مجموعه‌ای که حالا در نگارخانه خیال به نمایش گذاشته، حاصل حدود ۴۵ سال نقاشی مداوم است. او در ادامه نیز گفت که نقاشی را از سال ۱۳۵۳ آغاز کرده و پس از مدتی در نمایشگاه‌های گروهی چند شهر مثل شیراز، کرج، دزفول و... حضور داشته است.

او نمایشگاه «بیان در انحنای خط» را دومین نمایشگاه انفرادی خود برشمرد و گفت، اواخر دهه ۸۰ هم نمایشگاهی انفرادی دیگری در یکی از گالری‌های کرج برپا کرده است که از شامل آثاری رئالیستی ـ با استفاده از رنگ روغن ـ از مناظر روستای برغان بوده است.

این نقاش در بیانیه نمایشگاه «بیان در انحنای خط» آورده است «شکل را ندا دادم

و خلق کردم

کلمه را،

بیان شد

راز شد،

و اتفاق افتاد...

بخوان!

تا برایت اتفاق افتد...»

نظام به تغییر رویکرد و سبک خود نیز اشاره و در این رابطه اظهار کرد: حدود ۲۵ سال به سبک رئالیسم گرایش داشتم اما در مدت ۱۰ سال گذشته، به سبک سَمبولیسم و نئواکسپرسیونیسم روی آوردم. مجموعه قاجار به سبک نئو اکسپرسیونیسم خلق شده است. 

آثار نمایشگاه «بیان در انحنای خط»

او درباره ابعاد این آثار نیز گفت: مساحت برخی از آثار به شش متر نیز می‌رسد. 

آثار نمایشگاه «بیان در انحنای خط»
آثار نمایشگاه «بیان در انحنای خط»

این هنرمند که آثارش در دو سالن از نگارخانه خیال به نمایش درآمده است، اظهار کرد: آثار این نمایشگاه در دو سالن به نمایش درآمده است. بخشی به «بیان در انحنای سطح» اختصاص یافته که در ارتباط با آیه شریفه «اقرا باسم ربک الذی خلق» است. تمام خلاقیت جهان در ارتباط با این آیه است. این آیه شروع پیدایش کلمه است که ابتدا به صورت ندا و الهام، سپس به صورت شکل و در آخر به شکل کلمه درآمده است. زمانی که کلمه به وجود می‌آید، بیان شکل می‌گیرد و رازها ایجاد می‌شود و در واقع انرژی جاری می‌شود.

او ادامه داد: تلاش داشتم تا این مفهوم را در آثارم به نمایش بگذارم و بر همین اساس نیز خط شجری، میخی، عبری، چینی و ژاپنی را به کار گرفتم و صورت حروف تصویری به نقش درآوردم. 

این نقاش با بیان اینکه پیش از خلق هر اثر ایده‌ای داشتم و سپس آن ایده را به تصویر درآوردم، درباره ارتباط میان دو مجموعه‌ای که به نمایش درآورده است، گفت: این دو مجموعه مکمل یکدیگرند. هر دو بخش این نمایشگاه دارای بیانگرایی و حالت‌گرایی‌ است. 

او در پایان درباره مهم‌ترین ویژگی آثار خود گفت: مهم‌ترین ویژگی این آثار بیان این جمله است که «بخوان تا برایت اتفاق بیفتد».

نمایشگاه «بیان در انحنای خط» ۱۷ آبان‌ ـ پنجشنبه ـ در نگارخانه خیال موسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا افتتاح شد و در روزهای آینده نیز قابل بازدید است. 

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۱۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1403081913980
  • خبرنگار : 71614