علیرضا فرحبخش، امروز(شنبه، ۱۹ آبان) در جلسه بررسی مشکلات مساجد تاریخی شهرستان اردستان، اظهار کرد: مساجد جامع در هر شهری مدال افتخار، شناسنامه و هویت مردم شهرستان هستند زیرا وقتی سابقه تاریخی و مذهبی شهر را بررسی میکنیم پی خواهیم برد که تا چه اندازه مردمی مذهبی و با اصالت وجود داشته که نیاز بوده مساجدی با این عظمت ساخته شود.
وی افزود: مجموعه میراث فرهنگی و حاکمیت باید برای مدیریت و نگهداری مساجد جامع و تاریخی که در شهرستان اردستان وجود دارد یک برنامهریزی ویژه و منسجمتری داشته باشد.
به گزارش ایسنا، سرپرست فرمانداری اردستان با بیان اینکه مساجد جامع متعلق به همه مردم شهر است و باید نگاه محلی از آن برداشته شود، گفت: میراث فرهنگی بهعنوان متولی اصلی بناهای تاریخی باید برای همه قسمتهای مساجد تاریخی پروتکلهای جداگانه و کارشناسی شده داشته باشد.
فرحبخش خاطرنشان کرد: حاکمیت، خود را موظف میداند برای نگهداری و بازسازی قسمتهای مورد نیاز بناهای تاریخی و مخصوصاً مساجد جامع اعتبار در نظر بگیرد که امسال نیز در بودجههایی که در اختیار فرمانداری قرار میگیرد حتماً بودجههایی را برای نگهداری و تعمیرات مساجد جامع در نظر میگیریم.
وی از هیئت امنای مسجد جامع و امام جمعه اردستان خواست برای جلوگیری از آسیب و صدمات بیشتر به این بنای تاریخی و ارزشمند که امسال کاندیدای ثبت جهانی است، تلاش کنند مراسم اضافی و غیرضروری در مسجد جامع حذف شود.
سرپرست فرمانداری اردستان کمبود نیروی انسانی در اداره میراث فرهنگی را یکی از چالشهای این اداره عنوان کرد و گفت: اگر در بخش میراث فرهنگی شاهد یک سری عقبماندگیها هستیم یکی از دلایل آن کمبود نیروی انسانی و کارشناسان تخصصی در این اداره است.
فرحبخش گفت: مساجد جامع اردستان، زواره و مسجد بنکوئیه زواره که هویت تاریخی و مذهبی این شهرستان هستند و امسال در فهرست ثبت جهانی قرار گرفته است با کمک همه دستگاههای متولی مورد پایش قرار میگیرند.
مراسم غیرضروری از مساجد جامع حذف شود
همچنین رئیس اداره میراث فرهنگی اردستان در این جلسه گفت: با توجه به اینکه مسجد جامع اردستان در آستانه ثبت جهانی قرار دارد یک سری موارد باید در این بنای تاریخی لحاظ و اصلاح شود که مهمترین آن محدود کردن برخی مراسم و مخصوصاً مجالس ترحیم درگذشتگان است.
نرگس بهشاد با بیان اینکه یکی از الزاماتی که باید هرچه زودتر از مساجد جامع حذف شود، مراسم ختم اموات و دیگر مجالس عادی است زیرا باعث ضربه به این بنای تاریخی شده است، خاطرنشان کرد: وجود کولرهای آبی در سقف طبقه اول مسجد جامع اردستان به لحاظ ارتعاشاتی که دارد و استفاده از لولهکشی آب، آسیبزا است و باید جمعآوری شود.
وی اضافه کرد: اکنون وسایل و تجهیزات زائد و اضافی در مسجد جامع باعث شده هویت تاریخی این بنا دیده نشود. گاهی مواقع نصب پلاکارد، چراغانیهای غیرضروری و دستگاههای صوتی باعث ضربه زدن به بدنه مسجد جامع شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان اردستان با بیان اینکه مسجد جامع اردستان بهعنوان نخستین مسجد دوطبقه جهان اسلام دارای پنج در ورودی است و کنترل عبور و مرور گردشگران و دیگر افراد عادی سخت است، گفت: این بنای تاریخی متولی مشخصی برای رسیدگی به مشکلات آن ندارد.
انتهای پیام