ایمانی‌پور:

بزرگترین ویژگی شخصیتی شهید سیدحسن نصرالله ولایت‌پذیری‌ بود

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» با برشمردن ویژگی‌های شخصیتی این مجاهد بزرگ، ولایت پذیری او را مهمترین ویژگی شهید نصرالله دانست.

به گزارش ایسنا، با همکاری مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله»، صبح امروز شنبه (۱۹ آبان‌ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه، سردار قاآنی فرمانده سپاه قدس، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ازشاد اسلامی، عباس عراقچی وزیر امورخارجه، محمدجواد ظریف معاون راهبری رییس جمهور، علیرضا زاکانی شهردار تهران، خالد قدومی رییس دفتر سیاسی حماس و جمعی از شخصیت‌های سیاسی و خارجی در سالن اجلاس سران برگزار شد. 

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور -رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- هدف اصلی از شکل‌گیری این همایش را ادای دین به شخصیتی دانست که ابعاد ناشناخته شخصیتش بیش از ابعاد شناخته شده او بود.

وی ادامه داد: برای پیروی راه شهدا، ناگزیر به تبیین ابعاد پیدا و پنهانش آنها هستیم. تجلیل از شهید عزیز سیدحسن نصرالله تجلیل از همه شهدای مقاومت از شهید قاسم سلیمانی تا شهید هنیه، شهید سنوار، شهید سیدهاشم صفی الدین و شهید نیلفروشان بهانه‌ای برای تبیین ابعاد شخصیتی این شهدا است.

ایمانی‌پور خاطرنشان کرد: از همه مهمانان و نهادهایی که ما را در بزرگداشت شهدای مقاومت یاری رساندند تشکر می‌کنم. از آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که میزبان و مبدع این همایش هستند تشکر ویژه دارم.

در ادامه این مراسم سیدعباس صالحی -وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- ضمن خیر مقدم به میهمانان این همایش به ذکر ویژگی‌هایی از سیدحسن نصرالله پرداخت و گفت: خیلی کم هستند افرادی که هم سیاستمدار و هم یک فرمانده برجسته باشند و سیدحسن نصرالله هر دو این ویژگی‌ها را داشت.

صالحی بیان کرد: شهید سیدحسن نصرالله ترکیب جامعی بود از ویژگی‌هایی که در افراد به ندرت این ترکیب جمع می‌شود. شهید نصرالله در کنار شخصیت ممتاز تحلیل‌گر، یک شخصیت عملگرای میدانی بود؛ این ترکیب ترکیب نادری است.

وی ادامه داد: شهید نصرالله یک شخصیت ملی لبنانی بود که هم به منافع ملی لبنان توجه داشت و به جغرافیا آن دلبسته بود و نمی‌خواست یک وجب از خاک خود را از دست بدهد و هم یک شخصیت فراملی و اسلامی به شمار می‌رفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ویژگی دیگری که برای شهید نصرالله می‌توان نام برد این است که او هم اهل تسماح، رحمت و محبت بود و چقدر خاطرات و نکات زیادی در این خصوص از سید به یاد داریم و هم اهل نفوذناپذیری در مقابل دشمن بود.

صالحی تاکید کرد: آرمان‌گرایی در عین واقع‌گرایی از دیگر ویژگی‌های سیدحسن نصرالله بود، او در حالی که به دنبال رسیدن به قله بود به واقعیت میدان هم توجه داشت، درواقع آرمان‌گرنایی او با واقع‌گرایی پیوند داشت.

وی افزود: سیدحسن نصرالله هم مدیر راهبردی و هم میدانی بود و کم هستند افرادی که در فضای مدیریت استراتژیک هم مدیر راهبردی و هم میدان باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: سلسله‌ای از این ویژگی‌ها را در سیدحسن نصرالله می‌توان برشمرد، او هم به قدرت سخت و هم قدرت نرم توجه داشت و از آنها استفاده می‌کرد، دیپلماسی رسانه و عمومی را به خوبی می‌شناخت و از آن‌ بهره می‌گرفت.

صالحی ابراز کرد: شهید سیدحسن نصرالله امروز در بین ما نیست و از دست دادن‌ چنین شخصیتی سوگ سختی است که تحمل آن دشوار است، درست است که سیدحسن نصرالله به شهادت رسیده است اما حزب الله هرگز شکست نمی‌خورد و راه سید حسن و حزب الله پابرجاست.

محمد باقر قالیباف -رئیس مجلس شورای اسلامی- در ادامه این مراسم به ایراد سخن پرداخت. 

سخنرانان بعدی این مراسم محمدجواد ظریف -معاون راهبری رئیس جمهور- و سیدعباس عراقچی -وزیر امورخارجه- بودند.

پس از آن بیانیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مورد این همایش قرائت شد که به شرح ذیل است:

«ولا تحۡسبنّ ٱلّذین قتلواْ فی سبیل ٱللّه أمۡوٰتۢاۚ بلۡ أحۡیآءٌ عند ربّهمۡ یرۡزقون»

فرارسیدن چهلمین روز شهادت مظلومانه سید مقاومت، شهید سید حسن نصرالله، یکبار دیگر تصویر رشادت‌های خستگی ناپذیر این علامه مجاهد را در جان و دل علاقه‌مندان و دلدادگان به این شهید عزیز را زنده کرد.

یزیدیان زمان، پس از شهادت سید مقاومت تصور می‌کردند حزب‌الله لبنان قدرت راهبری و میدانی خود در مصاف با جلادان غزه را از دست داده و دیگر عزمی برای حمایت از کودکان و زنان مظلوم فلسطینی ندارد اما وقایعی که طی چهل روز اخیر رخ داد، منجر به تباهی دشمن و ابطال تصورات آن شد.

فرزندان با ایمان و قدرتمند مکتب حزب‌الله، دشمن صهیونیستی را از زمین و هوا هدف قرار داده و ضمن ناکام گذاشتن نفوذ آن به جنوب لبنان، از حیفا و تل آویو گرفته تا شهرک‌های اشغالی را به اهدافی روزانه و ثابت در میدان مبارزه با اشغالگری و توحش صهیونیست‌ها مبدل ساختند.

سیاستمداران و افرادی که در تصور باطل پایان جوش و خروش مقاومت بودند، اکنون یکی پس از دیگری اذعان می‌کنند که نابودی و شکست، اساسا جایی در سرنوشت و فرجام حزب‌الله و دیگر اضلاع جبهه مقاومت ندارد و باید حقیقتی به نام پویایی و استمرار حیات آنها را پذیرفت.

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فرارسیدن اربعین شهادت سید حسن نصرالله، شهید راه قدس را گرامی داشته و ثمره خون پاک این شهید سرافراز جهان اسلام و دیگر شهدای گفتمان و مکتب مقاومت را آزادی منطقه و قدس شریف از چنگال اشغالگران صهیونیست و حامیان این رژیم نامشروع می‌داند.

همایشی برای معرفی ابعاد ناشناخته شهید سید حسن نصرالله 

محورهای اصلی برگزاری این همایش به بررسی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شخصیت سیدحسن نصرالله با هدف الگوسازی و تبیین نقش رهبران آینده مقاومت اختصاص دارد که از آن جمله می‌توان به ابعاد شخصیت فردی، علمی، معنوی و خردورزی شهید سید حسن نصرالله، دیدگاه های گفتمانی شهید نصرالله، ابعاد مدیریتی همه جانبه شهید نصرالله، تمدن نوین اسلامی در مکتب فکری و مبارزاتی نصرالله، ارزش‌های آرمانی و منافع ملی در مکتب انقلابی نصرالله، هم‌زیستی ملی و پاسداری از هویت مذهبی در مکتب نصرالله، دیدگاه‌های گفتمانی شهید نصرالله (بین المذاهب، بین الادیان و تعامل با جریان‌های سیاسی و قومی)، راهبرد مقاومت، جهاد و مبارزه با صهیونیسم و استکبار در مکتب نصرالله و وفاداری، پایبندی و تبعیت از رهبری ولایت فقیه در مکتب فکری و عملی شهید نصرالله اشاره کرد.

تأکید این همایش، بر معرفی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شهید نصرالله و همچنین، نقش‌آفرینی‌های سیاسی او در مواجهه با استکبار و صهیونیست است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403081913789
  • خبرنگار : 30189