به گزارش ایسنا، جواد درویش امروز در مراسم افتتاحیه سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم که در آستانه روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در محل آسماننمای گنبد مینا برگزار شد، گفت: ترویج علم مزایایی دارد که باید تقویت شود و معایبی نیز دارد که باید مرتفع شوند.
وی ادامه داد: در کشور فیلسوفان علم هستند که برخی از آنها طرفدار ترویج علم و برخی دیگر طرفدار آن نیستند و منظور آنها از علم، علوم طبیعی و تجربی، فیزیک و نوروساینس است؛ ولی درباره علوم انسانی، حق مطلب را ادا نمیکنند.
درویش با اشاره به اهمیت علوم انسانی، خاطرنشان کرد: در آمریکا سند ملی کمی تدوین شده، ولی یکی از اسناد ملی که تدوین کردهاند، در خصوص علوم انسانی است و در آن بر آموزش علوم انسانی به سه دسته شهروندان، سیاستمداران و کارمندان تاکید شده است.
رئیس مؤسسه حامی علوم انسانی، ادامه داد: از آنجایی که علوم به سرعت در حال توسعه و پیشرفت هستند، در این سند تاکید شده است که شهروندان باید نسبت به تاریخ و فرهنگ اشراف داشته باشند، چرا که قدرت سیاسی به مردم اهاله شده است.
وی با اشاره به اقدامات حمایتی این مؤسسه از علوم انسانی، یادآور شد: این مؤسسه به طور غیر مستقیم وارد ترویج علم در حوزه علوم انسانی شده است و از محققان و پژوهشگران این حوزه حمایت میکند.
درویش اظهار کرد: این مؤسسه در قالب اعطای بورس اقدام به حمایت محققان کرده، ضمن آنکه تاکنون مبلغ یک میلیون دلار حمایت ارزی و ۵ میلیارد تومان حمایت ریالی از تحقیقات حوزه علوم انسانی داشته است.
وی، حمایت این مؤسسه را در رشتههایی چون فلسفه، روانشناسی، مدیریت، مطالعات هنر، الهیات، زبانشناسی، علوم تربیتی و علوم ارتباطات و غیره دانست.
انتهای پیام