مهدی حیدری شنبه ۱۹ آبان ماه در جلسه کمیسیون فنی عمرانی شورا، افزود: استفاده از تکنولوژی در روانسازی ترافیک در سطح شهر با استفاده از هوشمندسازی تقاطعها و توسعه سیستمهای نظارتی و کنترلی امری ضروری است.
وی با اشاره به هوشمندسازی ۱۲ تقاطع شهر توسط مدیریت شهری، اضافه کرد: از این تعداد هفت تقاطع شامل تقاطعهای شریعتی، شکری، پاستور، هنرستان، میدان جهان، حبیبی و بابک بر اساس زمانبندی انجام شده و تقاطعهای دیگر در دست اجراست.
وی یادآور شد: با توجه به بهرهبرداری پروژه هوشمندسازی و بهبود عملکرد تقاطع بهشت و دریافت بازخورد مثبت این اقدام تقاطع، اقدامات هوشمندسازی دیگر تقاطعها شروع شد.
حیدری یکی از موثرترین شیوههای بهبود مشکلات تردد شهروندان، تنظیم لحظهایی در زمانبندی و فازبندی چراغها با توجه به شرایط لحظهای هر تقاطع برای کاهش تاخیر در عبور و مرور برشمرد و یادآور شد: به عنوان نمونه گاهاً مشاهده میشود بهدلیل نابسامانی وضعیت ترافیکی تقاطع ۱۳ آبان ( پیشاهنگی)، خودروها در ۱۲ سیکل پشت چراغ راهنمایی و رانندگی میمانند که این خود به ترافیک شهر بیشتر دامن زده و موجب نارضایتی شهروندان شده است.
وی تاکید کرد: رفع مشکل ترافیکی تقاطع پیشاهنگی اقدام فوری را میطلبد.
پیشرفت ۹۰ درصدی هوشمندسازی تقاطعهای شهر
سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری همدان هم در این جلسه به ارائه گزارشی از هوشمندسازی تقاطعهای سطح شهر پرداخت و گفت: توسعه سیستمهای کنترل و نظارتی را از اولویت برنامههای این سازمان است تا از این طریق بتوان در آینده، ترددی روان و ترافیکی ایمن را برای شهروندان فراهم کرده و شاهد کاهش بار ترافیک باشیم.
امیر بهرامی شرافت با بیان اینکه در حال حاضر پروژه هوشمندسازی ۱۲ تقاطع اصلی شهر در دست اجراست، افزود: هم اکنون این پروژهها بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارند.
بهرامی شرافت از نصب و راهاندازی نرمافزارها سامانه هوشمند مرکزی خبر داد و یادآور شد: در این امر مدیریت چراغهای راهنمایی بر روی سرور مرکز کنترل ترافیک قرار میگیرد.
وی همچنین به آموزش پرسنل و کارشناسان کارفرما در خصوص مدیریت بهرهبرداری از نرمافزارها خبر داد و اظهار کرد: پیگیر نصب و راهاندازی لینکهای ارتباطی تقاطعها با نرمافزار سامانه هوشمند مرکزی هستیم تا اطلاعات به صورت تضمین انجام شود.
انتهای پیام