به گزارش ایسنا، تجاوزات رژیم صهیونیستی، بسته شدن کامل گذرگاهها و تشدید محاصره پس از بیش از ۱۳ ماه باعث ناپدید شدن کالاهای اساسی به ویژه پوشاک در بازارهای نوار غزه شده است.
طبق گزارش روزنامه العربی الجدید: ساکنان نوار غزه تحت بمباران و تهدیدهای مکرر آواره شدند و اکثر آنها بدون پوشیدن لباس کافی خانههای خود را ترک کردند، اما فرا رسیدن فصل سرما و نزدیک شدن به زمستان عمق بحران آنها را نشان داد.
«یاسمین شقلیه» فلسطینی اهل غزه به دلیل کمبود شدید لباس در نوار غزه از آغاز جنگ و وجود اقلام خاص با قیمتهای گزاف که متناسب با وخامت اوضاع نیست، قادر به تهیه لباس زمستانی برای سه فرزند خود نیست.
شقلیه ۴۰ ساله به العربی الجدید گفت که در اولین روزهای تجاوز با لباسهای تابستانی که فرزندانش بر تن داشتند خانه خود را ترک کرد و سپس در پی تهدیدات رژیم صهیونیستی مجبور شد دوباره به سمت استانهای مرکزی نوار غزه فرار کند و به دلیل کمبود شدید اقلام در بازارها نتوانست لباس جدیدی برای خود و فرزندانش تهیه کند.
وی افزود: در ماه اول آوارگی در خانه یکی از بستگان شوهرم زندگی میکردیم و سپس مجبور شدیم آنجا را ترک کنیم و به خیمهای در منطقه «الشاعله» در غرب شهر «دیرالبلح» منتقل شویم و در آنجا، به با بحران سرمای شدید در داخل چادرهای پلاستیکی، به ویژه در ساعات بعدازظهر مواجه هستیم.
«سعاد الدربی» آواره فلسطینی دیگر میزان رنجی را که خود و خانوادهاش در طول جابجاییهای مکرر به دلیل کمبود مواد اولیه مختلف متحمل شدهاند، توصیف کرده و میگوید که اولین بحران آنها لباس زمستانی است که تقریباً به طور کامل در مغازهها وجود ندارد و انجمنها یا مؤسسات خیریه نیز هیچگونه لباس و پتویی تهیه نمیکنند.
الدربی به العربی الجدید گفت: من خیلی دنبال لباسهای زمستانی برای فرزندانم گشتم، اما فقط برخی از اجناس بیکیفیت را یافتم که با قیمتهایی تا بیش از پنج برابر قیمت معمولی عرضه میشدند.
«ایهاب نصار» شهروند فلسطینی آواره شده در غزه نیز به العربی الجدید اعلام کرد: بحرانهای ناشی از تجاوزات اسرائیل به نوار غزه تمامی جنبههای زندگی روزمره به ویژه آنهایی که مستقیماً بر نیازهای شهروندان تأثیر میگذارد را هدف قرار داده است و کار به جایی رسیده است که کمبود عمده پوشاک، کفش و سایر نیازهای شخصی شدید است.
نصار افزود: کمبود شدید موجود به دلیل ادامه بسته شدن گذرگاهها توسط اسرائیل است که هدف آن ایجاد مشکلات برای شهروندان آنها بوده و همزمان با آن قیمتهای بسیار بالا به دلیل کمبود عرضه به انحصار کالاهای کمیاب و افزایش تصاعدی قیمت آنها دامن زده است.
وی ادامه داد: بحران کمبود شدید لباسهای زمستانی همزمان با کاهش دما و چالشهای بزرگی که فلسطینیها در داخل چادرها، مراکز آوارگان و مدارس با آن مواجه هستند، تشدید میشود.
طبق گزارش العربی الجدید، در سایه این بحران برخی از صاحبان تولیدیها با وجود امکانات محدود ناشی از قطعی برق و ناتوانی در کارکرد چرخ خیاطی به دنبال ارائه گزینههای جایگزین هستند و از پارچههای روکش یا پارچههای در نظر گرفته شده برای پوشاندن اثاثیه منزل در تولید لباسهای زمستانی استفاده میشود، با این وجود این لباسها اثربخشی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارند و علاوه بر آن قیمتهای بالایی دارند و به همین دلیل گزینهای نامطلوب برای بسیاری از مردم نوار غزه هستند.
جنگ غزه درحالی برای چهارصدمین روز متوالی ادامه دارد در حالیکه بمباران وحشیانه صورت گرفته توسط ارتش رژیم صهیونیستی، روزانه صدها شهید و مجروح برجای میگذارد و تمامی مایحتاج زندگی از جمله ساختمانها، مدارس و مراکز بهداشتی به ویژه در شمال این باریکه را ویران میکند.
انتهای پیام