به گزارش خبرنگار ایسنا، سعید قادری فصیح، امروز (۱۹ آبان) در نشستی خبری به مناسبت سالروز تشکیل شوراهای حل اختلاف، با اشاره به گذشت ۲۲ سال از فعالیت شوراهای حل اختلاف، اظهارکرد: این نهاد در سال ۱۳۸۱ با هدف ترویج صلح و سازش و رسیدگی سریعتر به دعاوی شکل گرفت.
وی افزود: در حال حاضر ۱۷۱ شعبه شامل شعب حکمی، صلحی، روستایی، اجرای احکام، تخصصی و زندان در شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه با ۶۶۸ نیروی انسانی فعال هستند.
معاون قضایی دادگستری استان در خصوص آمار پروندههای ورودی به شوراهای حل اختلاف استان، گفت: طی سال گذشته جمعا ۱۳۲ هزار پرونده به شعب شورای حل اختلاف استان وارد و بیش از ۱۳۱ هزار و ۸۰۰ پرونده نیز مختومه شده است.
وی با بیان اینکه در شهرستان کرمانشاه به اندازه ۱۳ شهرستان دیگر استان پرونده به شورای حل اختلاف وارد میشود، اعلام کرد: طی سال گذشته حدود ۶۰ هزار و ۹۰۰ پرونده به شعب شورای حل اختلاف شهرستان کرمانشاه وارد شده و بیش از ۶۰ هزار و ۳۷۰ پرونده نیز مختومه شده که نیمی از پروندههای شعب استان را به خود اختصاص داده است.
قادری فصیح اضافه کرد: همچنین در نیمه اول امسال بیش از ۵۴ هزار و ۲۵۴ پرونده به شعب شورای حل اختلاف استان وارد شده و ۵۶ هزار و ۶۰۵ پرونده نیز مختومه شده که این آمار در شهرستان کرمانشاه ۲۷ هزار و ۴۶۲ فقره پرونده ورودی و ۲۸ هزار و ۴۲۰ فقره پرونده خروجی بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در سطح استان ۱۷۰۷ صلحیار در بحث ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوا فعالیت میکنند، اظهار کرد: طی سال گذشته از مجموع پروندههایی که به این شورا وارد شده، ۲۷ هزار و ۹۳۸ فقره و طی شش ماهه امسال نیز ۱۳ هزار و ۷۰۶ پرونده منجر به صلح و سازش شده است.
وی با بیان اینکه در سطح استان دو شعبه مختص به سازش در پروندههای قتل فعال است، عنوان کرد: سال گذشته ۳۶ پرونده قتل در استان منجر به سازش شد که این آمار در هفت ماهه امسال ۱۷ فقره بوده است. از این جهت کرمانشاه از استانهای پیشرو کشور در بحث سازش در پروندههای قتل است.
وی در ادامه به قانون جدید شورای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: باتوجه به مصوب شدن قانون جدید شورای حل اختلاف مبنی بر سلب شدن رسیدگی حکمی از این شورا و راه اندازی شعب صلحی، از این پس صرفا در حوزه صلح یاری، داوری و میانجیگری فعالیت فعالیت خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه از ابتدای شهریور تاکنون ۱۹ شعبه دادگاه صلح در سطح استان راهاندازی شده، گفت: استان در صورتی که پروندهای در دادگاه صلح به سازش ختم شود، نیمی از هزینههای دادرسی به خواهان بازگردانده میشود.
قادری فصیح با بیان اینکه تا پایان امسال مرکز داوری شورای حل اختلاف استان هم راه اندازی خواهد شد، عنوان کرد: تاکنون برای ۱۰ نفر در سطح استان پروانه حرفهای داوری صادر کردهایم. با راه اندازی مرکز داوری، زمانی که دو طرف باهم اختلاف داشته باشند، پیش از اینکه در دستگاه قضایی پروندهای تشکیل شود، میتوانند به مرکز داوری مراجعه کنند تا در آنجا با صرف هزینه و دادرسی کمتری پرونده آنها مورد داوری قرار گیرد.
وی تاکید کرد: همچنین تاکنون برای ۳۸ نفر نیز در سطح استان پروانه میانجیگری صادر شده است.
معاون قضایی دادگستری استان در ادامه به بخشی از برنامههای مهم پیش روی شورای حل اختلاف استان تا پایان امسال اشاره کرد و افزود: برگزاری همایش داوری به منظور تبیین جایگاه داوری، همایش ملی صبر، تشکیل هیاتهای صلح یاری در مدارس، تشکیل شعب ویژه تخصصی برای اصناف مختلف و برگزاری دورههای آموزشی برای داوران، میانجیگران و پرسنل شورای حل اختلاف از جمله این اقدامات خواهد بود.
قادری فصیح در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات انجام گرفته برای اجرای سند تحول قضایی در سطح استان اشاره کرد و گفت: مجموعا ۳۴ ماموریت در برنامه سند تحول قضایی به ما محول شده که از جمله آنها میتوان به ترویح فرهنگ صلح و سازش اشاره کرد که برای اجرایی شدن آن برنامههای مختلف مانند دیدار با مقامات استانی، ائمه جماعات، برگزاری کلاسهای آموزشی و ... را در دستور کار قرار دادهایم.
انتهای پیام