مجید خداپرستان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به وضعیت خشکسالی که در شهرستان اردستان با آن مواجه هستیم بیشترین فعالیت اداره منابع طبیعی در حوزه آبخیزداری انجام میشود و اکنون مطالعات دو پروژه آبخیزداری شامل جنوب اردستان و روستاهای خرمآباد و کسوج در حال انجام است.
وی با اشاره به کمبود شدید نیروی انسانی و امکانات سختافزاری در اداره منابع طبیعی این شهرستان، افزود: اداره منابع طبیعی در بسیاری از بخشهای خود مانند راننده، یگان حفاظت و بخشهای مختلف اداری با کمبود نیرو مواجه است و ما مجبور به استفاده از نیروهای دیگر بخشهای منابع طبیعی هستیم تا بخشی از این کمبود را مرتفع کنیم.
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان اردستان با بیان اینکه چرای دام غیرمجاز شترداران از مشکلات مراتع شهرستان است، گفت: تاکنون پروانه چرای دام برای شترداران شهرستان صادر نشده است، ولی با پیگیریهای صورت گرفته با هدف مدیریت چرا و ساماندهی فعلاً ۱۰۰ هزار هکتار مرتع برای ۴۰۰ نفر شتر در نظر گرفته شد.
خداپرستان گفت: به دلیل خشکسالیهای اخیر و فقیرتر شدن پوشش مراتع، پوششهای گیاهی و رویش درختچهها در مراتع این شهرستان سیر نزولی داشته است. اکنون بیش از ۱۸۰۰ شتر در شهرستان اردستان وجود دارد ولی با توجه به محدودیت و وضعیت خشکسالی که در مرتع وجود داشت مجوز چرا فقط برای ۴۰۰ نفر شتر صادر شد.
وی در خصوص ترمیم و رفع شکستگی سد کرداس اردستان، گفت: شرح وظایف منابع طبیعی مشخص است و هیچگاه اجرای پروژههای بزرگ عمرانی وظیفه این اداره نبوده است. ارتفاع سد کرداس اردستان بیش از ۲۰ متر است و ترمیم و رفع شکستی آن وظیفه این اداره نیست.
رئیس اداره منابع طبیعی اردستان با بیان اینکه اداره منابع طبیعی زمانی که از سازمان جهاد کشاورزی جدا شد اصلاً پرونده سد کرداس به این اداره واگذار نشده و اکنون ما هیچ اطلاعات فنی و عمرانی در خصوص این سازه نداریم، گفت: جدای از اینکه ترمیم سد کرداس وظیفه کدام اداره است وضعیت کنونی این سازه یک خطر جدی است که باید هرچه زودتر از شکستگی بیشتر و خسارتهای جبرانناپذیر احتمالی جلوگیری شود.
خداپرستان خاطرنشان کرد: متولی بازسازی و رفع خطرات احتمالی سدکرداس اداره منابع طبیعی نیست ولی اگر ادارهای پای کار بازسازی آن باشد همکاری خواهیم کرد. با بازدیدی که کارشناسان اداره کل منابع طبیعی از سد کرداس انجام دادند اعلام شد با توجه به اینکه متولی رسیدگی ندارد و احتمال خطر بسیار زیاد است، بهترین گزینه تخریب سد است تا حداقل از انباشت آب و خطرات احتمالی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه حتی اگر وظیفه ما هم باشد اداره منابع طبیعی پولی ندارد که بخواهد سد کرداس را ترمیم و بازسازی کند، خاطرنشان کرد: مسئولان شهرستان به اتفاق استان باید تصمیم بگیرند که متولی رسیدگی به وضعیت سدکرداس کدام اداره است، سپس اعتبارات مورد نیاز تأمین شود تا نسبت به مرمت استاندارد این سازه اقدام شود، زیرا هنوز یک ریال از اعتبارات تملک دارایی ادارات واریز نشده است.
انتهای پیام