تشکل‌های ایثارگری در امور فرهنگی و اجتماعی پیشتاز هستند

مدیرکل تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه تشکل‌ها در امور فرهنگی و اجتماعی پیشتاز و پیشران هستند عنوان کرد: تشکل‌های توانمند نیازمند رهبری فکری و قدرت سازماندهی و توانایی اقناع سازی و مرجعیت داشته باشند.

به گزارش ایسنا، رحیم نریمانی، مدیرکل تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران در همایش ملی منطقه‌ای توانمندسازی تشکل‌های شاهد و ایثارگر که به میزبانی استان گیلان برگزار شد، با بیان اینکه همه ما امروز سر سفره شهدا هستیم، اظهار کرد: دهه پنجم انقلاب را می‌گذرانیم و چله دوم آغاز شده و لذا باید به تحولات منطقه و جهان توجه داشته باشیم.

وی با اشاره به مسائل و مشکلات کشور در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، افزود: این روند نشان می‌دهد که براساس دکترین و راهبرد نظام اسلامی باید به سمت سازمان‌های مردم نهاد و بخش‌های خصوصی و تشکل‌های مردمی برویم.

مدیرکل تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید امور ایثارگران تحولات درونی و بیرون نظام ما را مبتنی بر فرایندهای مردمی دانست و عنوان کرد: با استفاده از ظرفیت مردم باید بهره وری را که لازمه توسعه پایدار است، افزایش دهیم؛ همچنین نیازمند افزایش ضریب نفود و کارآمدی و مقبولیت و مشروعیت هستیم که پیش نیاز آن رفتن به سمت سازمن‌های مردم نهاد است.

وی بنیاد شهید را به دنبال تقویت تشکل‌های شاهد و ایثارگر دانست و تاکید کرد: تشکل‌های توانمند که قدرت حضور موثر در عرصه تحولات جامعه را دارند، از حمایت بنیاد شهید بهره‌مند خواهند شد.

نریمانی از تشکل‌ها خواست جامعه‌ای همگن ایجاد کنند و مهارت‌های گفتگو را افزایش دهند و به سمت عقلانیت بروند، اضافه کرد: تشکل‌ها حلقه‌های میانی در جامعه هستند و باید گفتگو بین نظام و مردم را تقویت کنند تا گسل‌ها و گسست‌های فرهنگی و اجتماعی کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه به دنبال درک مشترک هستیم و تشکل‌ها می‌توانند با همزادپنداری با مسئولان، فرصت‌ها و تهدیدها و ضعف‌ها و قوت‌ها را شناسایی کنند، گفت: تشکل‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد نماد مدنیت و جزو شاخصه‌های اصلی دموکراسی هستند و لذا باید شفافیت و پاسخگویی خود، دستگاه‌ها و نهایتا حاکمیت را تقویت کنند.

وی شکل مردمی در تراز انقلاب را دارای مولفه‌هایی از جمله اقناع سازی و خدمت محوری و برنامه محوری دانست و اضافه کرد: به دنبال خدمت و ایجاد ارزش افزوده در جامعه هدف هستیم که از طریق تشکل‌ها ایثارگری محقق می‌شود.

نریمانی از تشکل‌ها خواست در امور فرهنگی و اجتماعی پیشتاز و پیشران باشند و عنوان کرد: تشکل‌های توانمند نیازمند رهبری فکری و قدرت سازماندهی و توانایی اقناع سازی و مرجعیت داشته باشند.

وی از تشکل‌های ایثارگری خواست قدرت همگرایی و انسجام بخشی خود را تقویت کنند و گفت: تشکل‌های شاهد و ایثارگر بازوان فکری و اجرایی بنیاد شهید هستند و به واسطه نخبگی، باید زودتر از مدیران مسئله یابی و مسئله محوری و نهایتا ارائه راهکار را انجام دهند.

نریمانی تقویت سرمایه اجتماعی از طریق اعتمادسازی را ماموریت تشکل‌های ایثارگری دانست و بیان کرد: توزیع عادلانه فرصت‌ها به ویژه در جامعه هدف را در دستور کار قرار دهید؛ همچنین تکثرگرا باشید و مشارکت جامعه هدف را افزایش دهیم.

وی امیدآفرینی و مشارکت آفرینی را دو شاخصه اصلی سازمان مردم نهاد در تراز دانست و اضافه کرد: تشکل‌های ایثارگری شبکه‌ای کارآمد داشته باشند و در قالب هیئت اندیشه ورز به نظام و بنیاد شهید کمک کنند؛ همچنین در بخش‌های آسیب‌های اجتماعی، محیط زیست محرومیت زدایی و... فعال شوند

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1403081913453
  • خبرنگار :